Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ferie tak, ale teraz byly 2 dni na dzien nauczyciela, 12.11 tez wolny, teraz 2 dni przed swietami i 5 miedzy, potem ferie - tydzien jedziemy razem, potem swieta w kwietniu to kilka kolejnych dni, jeszcze 7.01 jest wolne no i wlasciwie po urlopie :D

Ale 12.11. i 7.01. NIE MOŻE być wolny. Może być wolny od zajęć LEKCYJNYCH, ale nie w ogóle. Szkoła musi zapewnić zajęcia opiekuńcze, nawet jeśli nie ma świetlicy - niech wychowawcy realizują te zajęcia w klasach, jeśli nie ma świetlicy. Martuś, przepraszam, ale jak piszesz o tej Waszej szkole, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Aż mnie korci, żeby zadzwonić i porozmawiać z Panią/ Panem Dyr. ... Brak słów po prostu :( Edytowane przez monia i marek

no byla opieka od 8-12 wiec jak widzisz dla mnie to dzien wolny niestety, mi tez sie scyzoryk w kieszeni otwiera, z kazdego spotkania w szkole wychodze z podniesionym cisnieniem

A nie wiem czy to plotka czy nie ale ponoc nauczyciele zlozyli skarge na to, ze te godziny dla dyrektora to niby maja isc na zajecia korekcyjne a nie na opieke w swietlicy. Ostatnio wychowawczyni stwierdzila, ze czuje ze marnuje swoj czas siedzac w swietlicy zamiast pracujac z dziecmi ktore potrzebuja pomocy. Na to znajoma stwierdzila ze przeciez w ramach swietlicy moze opracowac np nad czytaniem to stwierdziala ze po zajeciacj lekcyjnych to dzieci musza sie wyszalec bo sa zmeczone no i gadaj tu z taka :)

A co do salonu, to nie wiem jaki kolor na ściany wybrać. Może coś doradzisz? Nie wiem czy kremowy, czy żółty, w każdym razie nie chcę nic w mocnych barwach, bo główną dekoracja mają być zasłony, więc kolor ścian musi być bazą. No ale kominek jest prawie biały i też nie może się zlać z kolorem ściany.

Ja będę u siebie malować na śmietankowo, więc i Tobie polecam :lol: A tak serio, to wszystko zależy od koloru zasłon, jakie planujesz. Ładne są też beże, czy pudrowe, pastelowe róże. Wszystko zależy od tego, w jakich barwach dobrze się czujesz - ja lubię jasne barwy na ścianach, choć czasami kuszą mnie te bardziej zdecydowane, ale czuję, że szybko by mi się znudziły.

Od dawna kocham się w kremie, beżu i w zieleniach. Zasłony raczej będą w przygaszonej zieleni a meble ciemne. Może dać jasnożółty? Nie zleje się z białym kominkiem a i obrazy w złotych ramach będą się dobrze prezentować.

O pudrowym myślę do sypialni i do tego różane akcenty. Ale sypialnia to dopiero w dalekiej przyszłości, a teraz niedługo zamontują nam drzwi wewnętrzne na dole no i pasuje pomalować i może się przeprowadzić. Podłogę mamy jasną.