Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, prawdziwy horror.

Wusia, bardzo możliwe, że albo śnieg i przymroziło go, albo coś w tym stylu - dzień wcześniej była odwilż, w nocy duży mróz (za to przepiękna szadź na drugi dzień ;) ), więc mogło zmarznąć błoto/woda/śnieg i tak się podziało. Teraz jest spoko, ale jeżdżę ostrożnie i co chwilę kontroluję, czy się pedał gazu nie zablokował.

Witam!

Widzę Pani Moniko, że mamy bardzo podobny gust jeśli chodzi o dpmek jako taki i wystrój wnętrz :-) Strasznie zazdroszczę pięknego dworku - ja ze względu na finanse kupiłam projekt Muratorz Ciekawy 118 B, bardzie "dworkopodobny" niż dworkowy, ale postaram się*to jakoś*naprawić wykończeniem

Dopiero dzisiaj zauważyłam wpis (szkoda, że w dzienniku, a nie w komentarzach :().

Cieszę się, że nasz domek spodobał się Pani :). Z pewnością i Wasz będzie ładny na tym etapie ;)

Moniu- inspiracje łazienkowe bardzo fajne! Najbardziej podoba mi się pierwsze zdjęcie. Co do wyboru plytek- to chyba musisz zdecydować sama- wizję na pewno już masz. Te kolory, ktore pokazałaś bardzo eleganckie. Mam tylko obawy, co do ciemnej podlogi, bo wszystko na ciemnej znać, tzn każdą kroplę wody...

Tradycyjnie u Pawełka będzie żywa, a u nas jeszcze nie wiem - jeśli zdążę, to będzie żywa do sufitu jak zazwyczaj, a jeśli nie, to zdejmiemy ze strychu sztuczną. W nowym domu będzie tylko i wyłącznie żywa, bo tam i miejsca będzie więcej i czas trzeba będzie inaczej rozplanować. Na razie nie wiem jak się nazywam, co jest normalne pod koniec roku, gdy rozliczamy budżet i wszystkie zadania na raz się nakładają. Na dodatek od kilku tygodni przygotowywałam uczennice do konkursu, ale właśnie dzisiaj wszystko się rozstrzygnęło i jestem bardzo szczęśliwa :wiggle: Pochwalę się moim dzisiejszym szczęściem - moje dziewczynki zajęły I i II miejsce w gminie oraz wyróżnienie, czyli zgarnęłyśmy niemal wszystko, co można było, mimo, iż konkurencja była duża :wiggle::wiggle::wiggle:

Cieszę się ogromnie, bo dziewczynki bardzo na te nagrody pracowały i w pełni zasłużyły :) Na dodatek dostałam od jednej uczennicy sms o treści: "O to I miejsce postarałam się dla Pani :) " To dla mnie więcej niż 10 takich pierwszych miejsc :) :) :) Mam tak miły dzień dzięki tym wszystkim wydarzeniom, że chyba spać nie będę mogła z wrażenia :)

Monia troche mnie tu nie było, ale za to jaki efekt, aż mi szczęka opadła. Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie. Z chęcią posiedziałabym w twoim ogrodzie (nie zima oczywiście ;-) )Widok na jesienną łąkę super...I dworek się zmienił nie do poznania. Ta jasna łazienka z wielkim lustrem i rzeźbiona konsola jest cudna. Sama myślałam o zakupie takiego cuda do łazienki (moża za stosunkowo nieduże pieniądze kupic na ebay'u), ale w końcu stwierdziłam że mam za malą łazienkę na takie meble. Tez czekam na ozdoby świąteczne "made by Monia' :-)

Dziękuję, Coffee :) To bardzo miłe, co napisałaś :) Co do łazienki - u mnie będzie zupełnie inne lustro i komódka, ale mam nadzieję, że też nie będzie źle ;)

Wusia, Dorfi, dziękuję :)

Dorotko, czekam cierpliwie na tel. :) Łazienkę na pewno planujemy zaraz po wylewkach (jak dobrze wyschną). Geberit już jest, czeka na montaż, więc jakiśelement łazienkowy na dobry początek jest :) O ile pamiętam, Geberit montuje się przed wylewkami?

Teraz czekam na drzwi salonowe/tarasowe i już coraz bardziej się niecierpliwię jak wyjdą ... Ponoć w przyszłym tygodniu montaż :)