Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • monia i marek

    5492

  • wu

    1878

  • anjamen

    1325

  • OK

    888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry :lol:

Nawet ja, jak czytam, to bym se w ziemi pogrzebała, ino ni mam :-? :wink:

:lol: U mnie 30 arów do grzebania, to przyjedź se pogrzebać :lol: :lol: :lol:

A tak poważnie, to jeśli masz balkon, to zachęcam do upraw donicowych - nawet róże można tak uprawiać (sa odmiany na patio, które świetnie rosną w donicach), hortensje i inne.

 

Nie mam balkonu, a na dodatek mieszkanie dość ciemne, więc mało roślinek się kwalifikuje w doniczki :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki serdeczne :D :D :D :D Przepraszam, że tak późno się odzywam, ale jestem na urlopie i dopiero dziś postanowiłam odgrzebać mój post z pytaniem o różach.

Twoja odpowiedź jest imponująca :o :o :o :D Naprawdę bardzo, bardzo Ci dziękuję. Może już w następnym roku będę mogła pochwalić się swoimi różami.

Pozdrawiam bardzo serdecznie :D :D :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pieczone po cabańsku to danie regionalne pochodzące z naszej mijescowości - Chrzanowa. W tej chwili jest coraz bardziej popularne nawet w innych rejonach Polski, bo stopniowo wszyscy poznają znakomity smak tego dania i przenoszą w swoje strony :D Są to ziemniaczki przekładane boczkiem, cebulką, kiełbaską, marchewką, pietruszką, smalcem, odpowiednimi przyprawami. Wszystko to piecze się odpowiednio ułożone warstwami w żeliwnym garnku (ja mam takie stare oryginalne garnki po dziadkach - są najlepsze do tego), na ognisku oczywiście. Taki prawdziwy, jak to po cabańsku, garnek nie ma pokrywy, tylko cały garnek nakryty liśćmi kapusty i na to wykopany z trawnika dareń odwrócony do góry dnem. Ach... zapewniam Cię, że jak spróbujesz, to kupisz taki garnek :wink: :lol: :lol: Znakomite danie. Na próbę możesz zrobić tanie danie w gęsiarce (jeśli masz w domu) i upiec na normalnym piecu domowym, ale z ogniska jest znacznie lepsze. No i przepis musiałabym Ci podać gdybyś chciała :wink:

Oj, pychotka. I niedawno jadłam. A gdzie? Dokładnie w Chrzanowie :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...