Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lejdis :) musicie być cierpliwe, musicie wyrzec sie materialistycznych idei ,wtedy szczęście was odnajdzie :lol2: A Ja o nikim nie zapominam , przeciez nie mógłbym Golden tez nie moze ..........:cool:, a wygraną napewno bym sie podzielił :yes: Tą wycieczkę do Lichenia też bym wytrzymał , noo trudno na wciągniętym brzuchu ale dałbym radę :bash:

U nas powiedzieli 12zł za robociznę, co przy prawie 315m2 daje ok.4tys., 1500zł wychodzi nas sam styropian, co już daje łącznie 5,5tys., czyli prawie połowę ceny. Reszta to koszt materiału wylewkowego. Cena taka, jak u wszystkich fachowców, bo obdzwoniłam kilka firm. Cenę z materiałem podają 35-36zł/m2.

Wiem, Wusia. Proponowali nam zakup materiałów we własnym zakresie. Sądzę, że zaoszczędzilibysmy jakiś tysiąc, bo mamy dobrą cenę choćby na piasek, ale obawiam się, że gdyby nie daj Bozi było coś nie tak z wylewką, to byłoby szukanie winy np. w kiepskim piasku, słabym cemencie itp, a tak fachowcy biorą całą odpowiedzialność za wszystko. Tak sobie to wymyśliłam, ale mamy sporo podłogówki, więc jest to też większe ryzyko pękania wylewek, choć nie jest powiedziane, ze w ogóle coś pęknie, ale wolę dmuchać na zimne.

Nie wiem właśnie jak to jest z tymi plastyfikatorami. Ponoć one bardzo osłabiają zarówno wylewki, jak i wszelkie zaprawy tynkarskie, beton itp. Taczej będziemy chcieli nie dawać. Mam nadzieję, że zgodnie z prognozą przyjdzie ta wczesna wiosna i nie będzie mrozów. Zresztą sądzę, że wcześniej jak w lutym, to się nie uda cokolwiek wylać.