Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie, kuchni nie chcę murowanej. Będzie drewniana, zamawiana u stolarza - zarówno u nas, jak i w kuchni taty.

Płytki w dolnej łazience będą Ceramiche Grazia Vecchie Majoliche jakiś jasny ecru. U taty będą płytki z serii Idylla z Tubądzina z listwami Idylli i dekorami z serii Echo, ponieważ bardziej mi się podobały. Wprawdzie Pani sprzedawczyni dziwnie na mnie patrzyła z powodu takiego pomysłu, ale jak poprosiłam o próbki dekorów i przyłożyłam do Idylli, to sama stwierdziła, że ładniejsze niż z Idylli. Idyllę kupiłam już dzisiaj :) :). Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie pokombinowała również z podłogą - z Idylli mi się nie podobała, więc będzie z serii Chianti Tubądzin.

Co do kolejności - sciany, czy podłogi, to również o tym dzisiaj myślałam ;) Dobrze by było, gdyby najpierw były sciany, ale zdaje mi się, że jest odwrotnie.

Na pewno będzie pięknie! z jednej strony troche chciałabym być na Twoim miejscu ,bo przypominam sobie ile emocji te wybory mnie kosztowały i niewątpliwie była to "sama przyjemność',ale z drugiej jednak strony jak sobie przypomnę te utarczki z ekipami , na zasadzie -ale tak się nie da, to już się cieszę ,że mamy to za sobą

Moniu i tu mam dla Ciebie doskonałego newsa że się najpierw kładzie ściany;) więc ściany mistrzunio może układać a podłoga będzie się grzać w tym czasie;)

a jak będziesz mieć wszystko czyli baterie, umywalki, kibelki, płytki i agd którego potrzebujesz to potem Ci się to odpłaci brakiem przestojów bo będziesz układać jak puzelki jeden za drugim:)

Monia,

nagrzewnica to za mało :( my mieliśmy ją przez tydzień, wypiła kilkadziesiąt litrów ropy ( 7l/godz) a efekt nie był zadawalający i trzeba postawić osuszacze bo sama nagrzewnica to tylko pół środek

osuszacz to ok 80 zł/doba

jak masz możliowść włączenia pieca to nie wahaj się go użyć !!!! zwłaszcza że nagrzewnica przy takich temp to namiastka w pozbyciu się wilgoci w wylewkach

a teraz daję obiecane fotki:

P1211613..JPG

P1211614..JPG

P1211615..JPG

Piec będzie dopiero w następny poniedziałek, a do tego czasu trzeba będzie jakoś utrzymać dodatnią temp. Coś będziemy musieli kombinować. Nagrzewnica już załatwiona, są też grzejniki i koza - musi wystarczyć do czasu podłączenia pieca.

Piękne rozety - ta ostatnia by mi najbardziej pasowała. Jaką ma średnicę?

Ja wypatrzyłam na allegro z poliuretanu - http://allegro.pl/rozeta-alr5-sztukateria-i1421548280.html

Jeśli możesz, to sprawdź proszę symbol lub nazwę tej ostatniej i jej cenę :hug: Myślę nad płytą indukcyjną dla taty. Chciałabym jakąś tańszą, bo On w zasadzie nie gotuje, a więcej podgrzewa, więc nie musi to być indukcja z górnej półki. Ja dla siebie wybrałam ELECTROLUX EHD68210, a dla taty nie wiem jaką. Może coś polecisz? Na co zwrócić uwagę?

Jeśli możesz, to sprawdź proszę symbol lub nazwę tej ostatniej i jej cenę :hug: Myślę nad płytą indukcyjną dla taty. Chciałabym jakąś tańszą, bo On w zasadzie nie gotuje, a więcej podgrzewa, więc nie musi to być indukcja z górnej półki. Ja dla siebie wybrałam ELECTROLUX EHD68210, a dla taty nie wiem jaką. Może coś polecisz? Na co zwrócić uwagę?

Moniu,

za R08 płaciłam 50 zł, a za R09 80 zł - tak coś sobie przypominam :) mam u nich rabat bo trochę pokupowałam ;)

a co do płyty to dlaczego taka droga ??

ostatnio nasi klienci masowo kupują produkty Teki i są zadowoleni :

np : http://www.ceneo.pl/2141246

Ta ponoć jest jedną z najlepszych na rynku i przede wszystkim cicha ;) Ale ja się na tym nie znam - jedynie wiem to na podstawie opinii. Ta, którą wrzuciłaś jest sporo tańsza - myślisz, że wystarczająca? A jaką zmywarkę możesz zaproponować?

a czytałaś opnie o Tece, bo widziałam że ma aż 80 coś wystawionych ?

a czy twój tata dużo gotuje ??? bo jeśli nie kucharzy non stop to szkoda takiej kasy na Elektroluxa

Teka ma bardzo dobre produkty ale przez to ze kiedys były sprzedawana tylko przez studia nie mogła się mocno wybić ale to się zmieniło bo weszła w sieciówkę lecz potzreba czasu aby zdobyć klienta przy takiej konkurencji

co do zmywarki to ważne ile pobiera wody na normalnym programie, nie na eco !!!

ja w tym wypadku kupuję Elektroluxa http://www.ceneo.pl/6471830

Ten Elektrolux chciałam dla siebie - gotuję sporo. Dla tety myślę, że ta Teka byłaby OK :) Dzięki wielkie.

Co do zmywarki ... Poczytałam o tej Twojej i wydaje się być niezła. My musimy wymienić całe AGD, bo wszystko już mamy stare poza pralką. Czeka nas też zakup lodówek, piekarników, no i ta jedna zmywarka. Nawet nie chcę myśleć ile się wykosztujemy :(

Ten Elektrolux chciałam dla siebie - gotuję sporo. Dla tety myślę, że ta Teka byłaby OK :) Dzięki wielkie.

Co do zmywarki ... Poczytałam o tej Twojej i wydaje się być niezła. My musimy wymienić całe AGD, bo wszystko już mamy stare poza pralką. Czeka nas też zakup lodówek, piekarników, no i ta jedna zmywarka. Nawet nie chcę myśleć ile się wykosztujemy :(

Teka - zupełnie wystarczy ;)

zmywarkę widziałam, macałam i technicznie oraz wykończeniowo jest lepsza od Boscha ogólnie chwalonego na ceneo

ja też musiałam kupić cały sprzęt :( bolesny wydatek :(

ale mamy pralkę 2letnią więc choć to odeszło

kupując zmywarkę zobacz czy można w łatwy sposób regulować wysokość kosza i mnie np bardzo interesowało jak będę mogła ustawiać kieliszki bo nie we wszystkich jest mozliwe i czy jest delikatny program do szkła oraz szybki program bo czasami podczas imprezy cos muszę szybko umyć żeby zaraz to ponownie użyć ;)

generalnie to trzeba iść i oblukać zanim się człowiek zdecyduje