Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam właśnie jedynie pralkę Boscha do pozostawienia - jest rewelacyjna i wiem, że jak będę kupować następną, to będzie również Bosch. Nie wiem niestety jak sprawuje się Bosch zmywarkowy, płytowy itd. Zmywarki na prąd dotychczas nie mieliśmy, bo dobrze sprawdzał się w tej roli mój M. i syn :) Obiecałam sobie jednak, żew nowej kuchni ten sprzęt musi być. Dziękuję za wszelkie sugestie i ważne porady - na pewno z nich skorzystam przy wyborze :)

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu ja mam taką SIEMENS SN 64M030EU jest ciutkę tańsza od Elektroluksa ma bardzo łatwą regulację górnego kosza na 3 wysokościach nawet w pełnym załadunku można obniżyć, bierze malutko wody i prądu, ma koszyczek na sztućce i różne takie tam ;) jeszcze nie wszystko sprawdzone:) a i jest cichutka przeważnie że pracuje to wiadomo po punkciku niebieskim na podłodze:)

Moniu, albo znalazłaś kupca na swoje mieszkanie albo obrabowałaś jakiś bank?!? Co by to nie było, gratuluję takiego przyspieszenia w wykańczaniu i muszę Ci przyznać, że szczerze zazdroszczę :) Na pewno miło jest dokonywać takich zakupów, zwłaszcza dawno zaplanowanych :) Piekarnik taki jak u Beatki tylko w innym kolorze? Planujesz miedziane krany? Już widzę jak wszystko będzie gotowe i będę oglądać wielkanocne dekoracje w Twoim nowym domu ;)

Nie pisałam jeszcze o drzwiach tarasowych - to świetny pomysł na takie przejście do ogrodu i bardzo praktyczny!

Aga, właśnie o to chodzi, żeby szybko schło, a jednocześnie nie pękało :)

Dardurdko - tak, sprzedałam nasz stary, rodzinny dom ;) Prawdę powiedziawszy jeszcze to do mnie nie dociera, choć pieniądze dostałam i wydaję na bieżąco, a niestety płyną jak woda i już 1/3 tego, co miałam wydałam, a nie widać gdzie :( Piekarnik chyba mam inny niż Beatka - wydaje mi się, że Beauty ma z tych płaskich, choć nie jestem pewna. Muszę skoczyć do dziennika Beatki :) Co do dekoracji wielkanocnych, to spodziewam się, że będą, ale ... w następnym roku. W tym roku będziemy o tym czasie na walizkach i pewnie nawet wypieków domowych pierwszy raz w życiu mieć nie będziemy :( Sądzę, że ze wszystkim nie zdążymy :(

Edytowane przez monia i marek

To i tak Wam dobrze bo ja nie mam co sprzedać :(

Dawno temu tata zrzekł się majątku a teraz te kilka działek niemal w centrum byłyby dla nas zbawieniem... Ale cóż zrobić :( Wydawało mu się że nikomu się już w tych "lepszych czasach" hektary nie przydadzą :( Najważniejsze, że ruszamy z poddaszem - postanowiliśmy je wykończyć. HURRA!

Moniu, co tam świąteczne wypieki jak będziesz sie delektować herbatką przy kaflowym kominku w wymarzonej chatce ;)

Ja na schodach zewnętrznych chcę piaskowiec - taki, jak na zdjęciach w dzienniku z lipca 2010. Trawertyn będzie wewnątrz na niemal całym parterze. W przedpokoju chciałabym ułożyć podobnie jak na zdjęciach, które niedawno wklejałam, w kuchni może jednolicie, albo podobnie jak u Andżeliki, reszta będzie z koloru medium. Kolory próbek na zdjęciu to ivory light, ivory medium i noce. Cena 180zł/m2. Nie wiem ile mi powie fachowiec za ułożenie, ale spodziewam się, że nie bedzie to mała cena. Ten trawertyn ma grubość 1,5cm, więc trochę waży. Nie wiem po ile płaciła Adżi - zapytaj, bo wiem, że negocjowała ceny i chyba kupowała w Yeti. Ładny trawertyn widziałam też w Leroy Merlin w podobnej cenie ;)