Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki, Amtla - kciuki mocno trzeba trzymać, bo tempo niesamowite :)

Aga - b.dobra wiadomość w związku z mebelkami :) Szafeczka wygląda na solidną, dlatego się skusiłam. U mnie będzie inna, ale dopiero w późniejszym terminie. Na razie najważniejsza jest łazienka dla taty - w razie czego, jak się nie wyrobimy ze wszystkim, to i my będziemy z niej korzystać na początek. Obawiam się, że płytki do naszej łazienki zdążą przyjść, ale nie zdążymy ich położyć. Zresztą wolę się tak nastawić i w razie czego mieć miłą niespodziankę, gdy zdążymy, niż rozczarowanie z powodu niedoróbek.

Monia,

listwy super - jesli mogę to pokażę dziewczynom bo może chciałyby wiedzieć jak wyglądają;)

http://www.oracdecor.pl/components/com_djcatalog/images/d577c9d0ad5193d089d7043a2fea9125C217.jpg.th.jpg

http://www.oracdecor.pl/components/com_djcatalog/images/177801235e0227cad4b26dbfefc37b75C217c.jpg

a jesli chodzi o montaż to - drogo kochan, drogo i targuj się !!!!

szkoda że mamy do siebie daleko bo mam dobre ceny na Oraca :(

Listwy super, tylko cena jak dla mnie zaporowa. Znalazłam jeszcze innych sprzedawców listw poliuretanowych i chyba się zdecyduję, bo ładne, szerokie listwy można dostać już za 100-120zł (również dł.2m), więc przy moich 40m dookoła salonu to sporo zaoszczedzę ;)

Zazdroszczę kupionego trawertynu- u nas się nie zmieścił w budowlanym budżecie. Teraz trochę żałuję, bo włoski gres, który kupiliśmy na parter też tani nie był... Moniu- po ile Ci wyszedł metr tego trawertynu?

Aguś, trawertyn po 180zł/m2. Dajemy go wszędzie oprócz salonu, gdzie będzie parkiet.

Moniu a podajnika nie można odłączyć?? u mnie odpinali podajnik i najpierw sam piec wnosili do kotłowni bo był "mały" znaczy 4 chłopa mało się nie porzygało ze szczęścia wnosząc chociaż kawałek mieli;) a potem wnosili i dopinali podajnik może dałoby się wtedy ominąć kucie?

Agawi - też tak myślę, zwaszcza, że ten trawerty jest w naprawdę dobrym gatunku, a do tego mam obiecany wybór najładniejszych płyt.

Wusia, właśnie nie chciałam, żeby ktoś nieuprawniony odpinał podajnik (wnosili panowie z ogłoszenia po prostu), a panowie od podłączenia pieca będą dopiero za 2-3 dni. Najważniejsze, że jest wewnątrz domku, bo tam jest bezpieczny ;) Kucie nas raczej nie ominie, bo ścianka jest na zakręcie schodów i daje tylko 70cm przejścia, a wylot spalinowy w piecu (ten do komina) wystaje i w sumie z piecem daje 100cm w najszerszym miejscu :(

Andulko, sądzę, że piec macie duuużo mniejszy, bo gabaryty domku inne ;) Z pewnością było łatwiej.

Zuza, już jestem niemal zdecydowana,tylko czekam na rozliczenie ocieplenia poddasza i zabudowy, żeby wiedzieć, czy będzie mnie stać na jakiekolwiek listwy. Wczoraj za same profile pod płyty gipsowe zapłaciłam 3tys., a wiem też, że robocizna będzie kosztowała 8-9tys., a fundusze topnieją w zastraszającym tempie :( Ostatecznie zostanę chyba przy listwie Z17. Jest nieco węższa niż z Oraca, ale ta z Orac jest właśnie za szeroka. Przywiozłam z Krakowa kawałek takiej listwy i jednak mi nie za bardzo pasi. Ostatecznie nie wiem co zrobić z karniszami. Gdybym robiła obudowywane, to lepsze byłyby te szersze... echh, sama już nie wiem.