Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Poszperam w necie... może coś znajdę podobnego... ciężko to tak wytłumaczyć... za prosta widać jestem:sick:

Bordiury są często dawane do tapet. Takie ozdobne pasy... to takie coś, tylko ręcznie gipsowane i malowane... no i pod sufitem bo w tapetach to przeważnie lamperię się daje.

Idę szukać...

Ps. Fajnie, że można Cię tu zastać tak rano:)

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Parkiety dopiero końcem kwietnia lub w maju - do tego czasu wylewki będą suchutkie. Zresztą i tak wilgotność wylewek przed połozeniem parkietu jest mierzona odpowiednim przyrządem przez ekipę parkietową. Na poddaszu powinno się udać w kwietniu. Wszystko staram się kupować już teraz i składam w starym domu w piwnicy, na strychu, gdzie się da, bo boję się, że jak nie kupię wszystkiego od razu, to pieniadze się rozejdą i nic później nie zrobię.

:oops::oops::oops:... zawstydałałaś mnie troszku... tym zapłodnieniem:rolleyes:... tfu, że mi się wszystko tak kojarzy:sick:... mam usprawiedliwienie jakby co:p

Cieszę się, że dałam do myślenia. Pracy sporo ale efekt może być fajny. Szablon myślałam ze sklejki wyciąć, tak z 1,5-2 cm grubej, namoczyć w jakimś impregnacie, albo zalakierować kilka razy... żeby gips dobrze odchodził. Później jeszcze na pół mokro zaoblić brzegi i nadać odpowiednie kształty. Żyłki na liściach itp... później tylko malowanie, ale to już najfajniejsza zabawa :yes:

co o tym myślisz???

Co do kaski to może jakąś maszynkę??? Kiedyś u Ruskich na stadionie, tym naszym wawskim to można było wszystko podobno kupić, kałacha nawet... ale czy maszynki mieli??? i to z dobrą matrycą??? nie wiem...

Super :)

Mam kupione wszystkie podłogi na parter z wyjątkiem parkietu w salonie. Zaczęło się też tynkowanie piwnic i liczę na to, że do piątku, soboty skończą. Jutro przyjeżdża ze Śląska zdun i mam nadzieję, że zamówię piec kaflowy ;) Resztę opisałam w dzienniku :)