Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szukałaś pomysłu na szybkie zarobienie pieniędzy?

W pierwszej kolejności wykończenie salonu i wejścia, a potem udostępnianie za opłatą oglądania pieca wraz z przejściem do ogrodu.

Do ogrodu oczywiście dodatkowe bilety wstępu.

A potem na resztę pomieszczeń to już szybciutko nazbierasz :yes: :D:D:D:D

Pozdrawiam i życzę dużo siły na kolejne etapy maratonu wykończeniowego :)

PS. A urlop na odpoczynek po maratonie już zaplanowany w kalendarzu? ;)

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Dzień dobry, aaa, czy ja rozmawiam z Panią Moniką." "Tak" - tooo chciałem zapytać o zduna , noo bo On podobno zwraca szczególną uwagę na wszystkie detale ,,, no właśnie, czy oby tylko na budowlane :D niewiem , niewiem, ale ten zdun niebezpieczny jest kaflowy czarownik :p AAA p. Moniko co do kasy,,, to wszystkim kobietom ciągle jej mało ,boooo nietylko zaginacie czasoprzestrzeń rano w łazience ale również w supermarketach :lol2: Edytowane przez doctor.jk
z

:) Dzień dobry wszystkim ;)

Dzisiaj mam jakiś dziwnie spokojny dzień. W porównaniu do poprzednich dni mam wrażenie, że czas stoi w miejscu, bo dzisiaj ekipy wcześniej zakończyły roboty i tylko sprzęt AGD do zabudowy przywieźli. Aaaa ... i tylko jeden 'budowlany' telefon miałam w sprawie listw przysufitowych. Oferta z ceną księżycową :mad:

Moniu- uśmialam się jak czytałam Twój dzisiejszy opis w dzienniku.:D U nas było dokładnie to samo- 8-10 samochodów to był codzienny standard.

Był taki dzień, kiedy kopali szamo, wiercili studnie, a jeszcze kilka ekip kręciła się po domu. Nie wspomnę już, jak robiono odwierty do pompy ciepła! Totalna demolka. Nie martw się to minie i będziesz to jeszcze miło wspominać, tak jak ja teraz:yes: A na deser zostawiam Ci to....

http://www.zwani.com/graphics/weekend/images/11.jpg

Skoro grzejniki zaprojektowałaś, to nie zostaje nic innego jak ten przycisk do geberita zaprojektować ;)

Nic z tego. Grzejniki mozna bez problemu zamówić u producenta wg własnej inwencji twórczej, ale niestety z przyciskami to już problem. W sumie może bym dostała taki pokryty galwanicznie mosiądzem, ale obawiam się, że może nie mieć toto dobrej trwałości. Bądź co bądź będzie to często w użyciu, zatem narażone na miejscowe wytarcia. Chyba pozostanę przy białym.

1000 zł za grzejnik to b. dobra cena (zakładam, że wymiar mniej więcej 50x100, tak?).

Co do przycisków moniu, to jak już wiesz my też zostaliśmy przy białych. Co do galwanizowania, to nie wiem, czy to w ogóle wchodzi w rachubę, bo nie wiem, czy wiesz, że Geberit nie robi już metalowych przycisków, tylko wszystkie są plastikowe. Wtedy galwanizowanie plastiku mija się z celem...

Robiliśmy specjalne dochodzenie w tej sprawie, bo w starym domy mieliśmy też Geberit ale metal. Teraz wiem, że są tylko plastiki niestety :(

Aga, grzejniki będą w wymiarze 40cmx80cm - większych nie chciałam, bo mam nieduże łazienki z ogrzewaniem podłogowym, więc te grzejniki będą służyły bardziej do suszenia ręczników.

Co do przycisków - widziałam ostatnio kremowe przyciski w kolorze 'pergamon' i skłaniam się też ku nim, ale muszę podjechać do salonu płytkowego z jedną płytką, żeby sprawdzić, czy te odcienie (płytki również kremowe) do siebie pasują. Jeśli byłoby OK, to myślę, że ładnie by się wtopił w płytki. Ja mam pod stelaże wykute wnęki, więc geberit będzie zupełnie schowany w ścianie, no i gdyby ten przycisk jeszcze spasował, to byłoby idealnie ;)

Ano romantyczne błotko wszędzie:D... dobrze, że udało nam się ten podjazd zrobić, bo byśmy do domu podpływać musieli... do kur bez woderów nie da rady dojść:p...

Reanimuj szybko laptoczka, bo chcę pooglądać... no i projekt jutro będziesz miała, którego jestem niezmiernie ciekawa:yes:...

Z tego co mi wiadomo ułożenie podłogi kosztuje średnio tyle co materiał, tak pi razy okno... a trawertynu mogą się mniej fachowi fachowcy wystraszyć i krzyknąć cenę zaporową taką "a nóż się nie zgodzi"...