Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniko, aleś kobieto przypowerowała...:)niedługo będziemy opijać przeprowadzkę!! Bardzo ładne płytki w łazience taty ,ciekawa jestem Twojej Ceramiche.Co do pieca ,to prawdziwie piecowe byłyby drzwiczki żeliwne ,ale z drugiwej strony jednak ,fajnie jest patrzeć na ogień,stwarza niesamowity nastrój i mimo wszystko bym go nie zasłaniała.Zawsze można postawić ,tak jak w starych dworach bywało ,ozdobny parawan .Ma on jakąś swoją nazwę , zapomniałam...

Co do rozjaśniacza - to była mała buteleczka, którą nam pokazał sprzedawca w casto jak zaczęłam pytać o możliwość mieszania kolorowej farby z białą, żeby rozjaśnić kolor. Buteleczka jakieś miała 100-150 ml, kosztowała mniej niż 10 zł, a bardzo ładnie rozjaśniła farbę utrzymując odcień. Szybkie i proste w użyciu. Stało to obok farb, ale czy to też było duluxa to nie pamiętam.

A ten kamień z krajobrazu księżycowego nie nadaje się na jakąś warstwę utwardzającą pod drogę?

Moniu-ścigacie się chyba z zuz@nką, co? :D Tempo prac masz również zawrotne!

Łazieneczka pięknie się zapowiada, płytki takie delikatne...Takie lubię.

Co do czujki szamba- mamy taką samą- fajna sprawa, tylko jak były duże mrozy, to raz świeciła, raz nie, albo świeciła cały czas:lol2:

Mam nadzieje, że to się unormuje jak przyjdą cieplejsze dni. Jutro wpadam na obchód :p

Moniko ,no niestety tak to juz z tą budowa jest ,kasa idzie ,a za bardzo tak jej nie widać .Ja na pewnym etapie przestałam zapisywać ile wydałam ,bo co to daje,tylko się człowiek przeraża ile wydał ?Zaliczki dałaś w dość wysokich kwotach ,więc jak to wszystko będzie zrobione ,to zobaczysz jak niewiele już zostanie...Jakie plany masz na jutro?No i ciekawi mnie jaki projekt kuchni ostatecznie zaakceptowałaś?pamiętam ,że dość długo ten temat rozgryzałyśmy:D

Na razie zaakceptowałam projekt jednej kuchni - tej mniejszej i zamówiłam ją w studiu kuchennym. Duża będzie szykowniejsza, choć prosta, ale robiona u stolarza :).

Na dzisiaj niewiele mam w planie - rozpocznie się malowanie części taty. Sciany są już oczyszczone, zagruntowane dwukrotnie, więc powinno pójść bez niespodzianek.

Będzie też fugowanie łazienki i jeśli się uda, to biały montaż od razu. Chciałabym jutro lub od środy zacząć układanie trawertynu.

Zuza, ja już też powoli zostaje bez kasy :( A tu do zapłacenia jeszcze tyle rzeczy. Dzisiaj podłączają nam szambo, z czego się cieszę, bo niebawem bedzie mozna w cywilizowany sposób korzystać z wc. Ociepleniowcy mnie wkurzają, bo coś wolno im idzie robota od piątku. Mam nadzieję, że przyspieszą tempo. W łazience fugi już są, kończy się zacieranie ścian i bedzie gotowe do pomalowania :) Dzisiaj M. sprawuje dyżur na budowie, więc ja moge spokojnie pogrążyć się w papierach w pracy.