Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zuza, ja już też powoli zostaje bez kasy :( A tu do zapłacenia jeszcze tyle rzeczy. Dzisiaj podłączają nam szambo, z czego się cieszę, bo niebawem bedzie mozna w cywilizowany sposób korzystać z wc. Ociepleniowcy mnie wkurzają, bo coś wolno im idzie robota od piątku. Mam nadzieję, że przyspieszą tempo. W łazience fugi już są, kończy się zacieranie ścian i bedzie gotowe do pomalowania :) Dzisiaj M. sprawuje dyżur na budowie, więc ja moge spokojnie pogrążyć się w papierach w pracy.

oj Moniu, ja myślałam że z ta kasa co mam to cuda zrobię a tuuuuuuuuuuuuuuu doooooooooooopa blada :( na elewację to chyba będę zbierać i zbierać i zbierać a kostka to pewnie w przyszłym roku :( a jak odczytałam licznik gazu to zamarłam że tyle kasy poszło w powietrze ale plus to taki że mury i podłoga sa wygrzane ale dlaczego za taką kasę !!!

już wiem że budowa to studnia bez dna ale że ono jest taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak chłonne to nie przypuszczałam :(

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak dziewczynki- dom to kaska, kaska i jeszcze raz kaska....

Ja też musiałam pójść na kompromis z niektórymi rzeczami... wiele było kłótni z małżem,:mad: ale na elewację i kostkę wystarczyło- to mu muszę przyznać...:yes:

Edytowane przez agawi74

OOj ta kasa ,ja nigdy tak naprawdę nie musiałam oszczędzać ,w sklepach nie patrzyłam co ile kosztuje ,a teraz wiem w końcu ile płacę za cukier:Dot ,co z nas ta budowa potrafi zdziałać....:yes:Dzisiaj sie podłamałam rachunkiem za prąd...2tys z kawałkiem za nowy dom ,500złza stary .Masakra jakaś... a taaam ide się upić ,wołają na wino Edytowane przez Beauty

Dzień dobry. Daaaawno mnie tu nie było z wpisem bo zaglądać zaglądałam.

Moniu mam taki mały problem i nie wiem jak go rozwiązać a ty smaczek masz dobry to na pewno mi doradzisz. Otóż spraw dotyczy płytek na nazwijmy to ganek bo taras wejściowy to za duże słowo. Do tego jeszcze 2 stopnie. Wszystko ma zostać obłożone płytkami, ale nie wiem czy boki ścianek też okładać czy np. położyć tam tynk jak w dolnej części całego domu (jeszcze go nie ma ale ma być). Mam nadzieję że zrozumiałaś te moje wypociny?

OOj ta kasa ,ja nigdy tak naprawdę nie musiałam oszczędzać ,w sklepach nie patrzyłam co ile kosztuje ,a teraz wiem w końcu ile płacę za cukier:Dot ,co z nas ta budowa potrafi zdziałać....:yes:Dzisiaj sie podłamałam rachunkiem za prąd...2tys z kawałkiem za nowy dom ,500złza stary .Masakra jakaś... a taaam ide się upić ,wołają na wino

jakiś szablon faktur mają bo ja też taki dostałam :( i jeszcze dojdzie do tego 4 tysie za gaz :(

o matko :(

u nas od dwóch tygodni 4 grzejniki idą non stop, w dzień i w nocy :(

nawet nie chcę myśleć, jaki przyjdzie rachunek ...

u nas chodziły 3 olejaki, farelka i osuszacze i tak przez 2 tyg dzień i noc a jeden piecyk hulał przez miesiąc żeby woda w wodomierzu nie zamarzła

Hmm, czyli podobnie, bo wcześniej chodził jeden olejowy przez jakiś miesiąc :(

No to ładnie :(

To wszystko przez to, że taryfa budowlana jest droższa. Muszę iść załatwić nr domu, to wtedy będzie się dało zmienić taryfę na tańszą.

Monia - nadanie numeru nic ci nie da :( ja mam numer od poczatku budowy a chyba nawet wcześniej

żeby zmienić taryfę musisz oddać budynek do uzytkowania