Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu Vecchie Majoliche Grazia jest p r z e p i ę k n a !!! I to nawet jak leży w kartonie :lol2: Już ją widzę na ścianie....

Kolor deseczek też piękny, bursztynowy można rzec. Hmmm, no to teraz najciekawsze będzie przed nami....

Zazdroszczę Ci, wiem, że teraz masz młyn, ale potem tęskni się do tego :yes:

Aga, Wusia - Majilika mnie zachwyciła swoją jakością. Prawdę powiedziawszy dziwiłam się dlaczego te płytki tyle kosztują., choć zabudują zaledwie 1,3m wysokości niedużej łazienki. Teraz wiem - są naprawdę wyjątkowei ani trochę nie żałuję wydanych 8tys. :) Nie mogę się doczekać kiedy będą na ścianach, a spodziewam się, że dopiero w kwietniu, gdy już zamieszkamy, bo wcześniej nie zdążymy. Deseczki w rzeczywistości wydają się nieco ciemniejsze, kolorem nawiązujące do stolarki okiennej i drzwiowej. Będziemy mieć w tym kolorze całą stolarkę wewnątrz domu, więc dopasowywałam kolor również na deseczkach ;)

Doctorku, pamięć masz doskonałą :) Dzięki za pocieszenie ;) Musi jakoś to być, co nie?

Parapetki też są w takim kolorku :) Zapomniałam je sfocić, ale są już zamontowane wszędzie oprócz kuchni, bo tam wciaż nie jestem pewna jak rozwiążę sprawę parapetów i mebli. Mam dwie koncepcje, a jedna z nich przewidywałaby parapet łączony z blatem jako całość, więc na razie się wstrzymuję z zamówieniem. Jak skończymy poddasze,to będzie trzeba zamówić kolejne parapety do lukarn, ale tam już nieduże, bo ok.90cm, więc wyjdzie nieco taniej.

Ja, jeśli zostanę przy wersji "szafi pod oknami", to też będę mieć blato-parapet, ale w drugiej wersji jest inaczej - ie będzie szafek pod oknami i wówczas trzeba zamówić tradycyjne parapety, Zresztą u mnie w ogóle jest naczej, bo okna są nisko, na wys. ok. 75cm.