Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Własnie problem w tym, że chcę, zeby była dokończona łazienka, bo już za to zapłaciłam. Zostało niewiele - montaż umywalki, wyregulowanie kabiny, zamocowanie przycisku w Gebericie i wyszlifowanie gładzi, ale jednak zostało.

.

Drobne prace im zostały, to im się nie chce. Wolą ruszyć pewnie u kogoś z duuużą i robotą i kasą. Stąd wymówki i nieobecności.

Nienawidzę takich sytuacji, strasznie się wtedy złoszczę !

Gosiu - nie kopie się leżącego ;)

Cholibka, to nie myślałam, że tak z Monią źle :o

to co teraz, usunąć... ale jak już przeczytała

a teraz ważne, żeby z następnymi fliziarzami nie przesadziła - a może tu już hydraulik wystarczy? Choć hydraulik to straszne słowo :sick:

Ja też taka jestem ,niestety:(ale w miarę postępu budowy robiłam się bardziej twarda.Stolarzowi do tej pory jestem winna 1 tys ,bo są jeszcze w perspektywie pewne poprawki:(Moniu ,nie denerwuj się,nie miej skrupułów i jeżeli masz dobrego fachowca na podorędziu to go bierz. nIe masz czzasu na oczekiwania ,a jak przyjdą to powiedz ,że nie oddasz narzędzi ,dopóki Ci części kasy nie zwrócą i już...

Ja się szykuję na malarza ,wkurzył mnie na maxa... jest wiele niedociągnięć ,a miał z kolei czasu bardzo dużo...W międzyczasie pozwalał sobie nawet na mycie własnego samochodu .Jakby to był mój to nic bym nie mówiła:D a teraz te jego niedoróby wychodzą..Na wiosnę muszę go ściągnąć ,bo na razie to jeszcze nie zdzierżyłabym jego widoku w domu..:mad:

Moniu czasami taki chwalony fachowiec jest o wiele gorszy od szaraczka...:yes:

Trzeba być dobrej myśli- zawsze możesz mu podziękować w trakcie jak coś zacznie zawalać. Radzę Ci tylko wynegocjować z nim, że jak coś nachrzani to musi odlupić zniszczone płytki- w tym wypadku drogi trawertyn... Tak się podobno postępuje z drogim materiałem.

Już mam nowego fachowca do płytek i chyba jutro zacznie ukladać trawertyn w kuchni. Trochę się obawiam, bo mam opinię tylko od jednej osoby, u której robił ten Pan, ale nie mam na co czekać.

czasami 100 osób nie daje pewności - zobaczysz będzie dobrze !!!!!

Nie robiłam fotek. Zrobię dopiero jak będą w całości :) Najważniesze, że w robotach nie ma zastoju i praca wre. W sobotę powinno się zakończyć ukladanie w kuchni. Trochę jest zabawy z wycinaniem kwadracików z ciemnego trawertynu i nacinania jasnego pod te ciemne kwadraty. Na dodatek trawertyn ma to do siebie, że lepiej go ciąć szlifierką niż maszyną do płytek,co dodatkowo dokłada roboty i wymaga precyzji.