Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo dobrze moniu, że pogoniłaś tych pseudo-fachowców :mad::mad:

Szkoda tylko tych niedoróbek i Twoich funduszy.... no życie...

Mądry Polak po szkodzie jak mawiają...

Dywanik kafelkowy jest cudnyyyy- strasznie zazdraszczam Ci tego trawertynu :D

I co ja słyszę w piątek kuchnia??? No to będzie się działo.:lol2:

A Świętami się nie przejmuj- jeszcze nie jedne przed Tobą w cudnym, nowym domku :yes:

Fot nie ma, bo kuchni nie przywieziono. Będzie dopiero w następnym tygodniu, ale dnia nie podam, żeby już nie zapeszyć ;)

Dzisiaj z kolei zakończyło się układanie trawertynu w hollu :) Jutro jeszcze tylko wiatrołap i garderoba przy wiatrołapie i fugowanie :) Pięknie wyszło, jestem bardzo zadowolona :) Cieszę się, że to się już kończy, bo cięcie trawertynu daje niesamowity pył i wszystko w domu pokryte jest grubą warstwą białego nalotu. Nie wspomnę już o unoszącej się w powietrzu zadymie - jest po prostu biało. Jutro M. będzie tam robił porządki, bo przecież od poniedziałku przyjeżdża zdun i musi być porządek :)

Edytowane przez monia i marek

Woda z octem to niestety największy wróg trawertynu ;)

Mamy już odkurzacz przemysłowy, więc jak się skończy cięcie trawertynu, to najpierw będzie zmiatanie ścian i sufitów, następnie odkurzanie (wszędzie zalega warstwa ok.0,5cm białego pyłu), a dopiero na końcu zmywanie wszystkiego. Dobrze, że wejście do wykończonej części taty zasłoniliśmy szczelnie grubymi foliami, bo byłby niezły pasztet.

A teraz uciekam i życzę wszystkim miłego weekendu, bo ja wieczorem na Babski Comber się wybieram, a jutro zapewne będę odsypiać, więc pewnie pojawię się w poniedziałek z fotkami zakończonych podłóg :)

Panie Marku!!! niech się pan odezwie,,, niech pan powie, czy pan sam tam dzisiaj sprząta ???Booo z tego co pisze żona o tymm comberku ,tooo mniemam że pan tam sam haruje :D :D Jeżli się nie mylę , to proponuje zostawić odkurzacz ( bo to damskie urządzenie ) i zapraszam na polowanie ........... :D Ps. noo i w poniedziałek przyjeżdża zdun .... a zdun :D to wiadomo,,, to samo co listonosz hydraulik i zegarmistrz oni zawsze lubią grzebać w nie swoim interesie . Edytowane przez doctor.jk
z

OOO ,teraz dopiero zauważyłam nowe zdjęcia!! wyszło super ,trawertyn wygląda prześlicznie ,chociaż masz to samo co u mnie jeżeli chodzi o połączenie podłogi w holu i kuchni.:) tak patrząc z perspektywy holu ,to pasowałby może taki pasek z ciemniejszego trawertynu jak przy dywaniku ,dookoła kuchni (oczywiście biorąc pod uwagę szerokość mebli)Ale ja Ci tak pisze ,bo ja u siebie teraz bym tak zrobiła:lol2: Edytowane przez Beauty

Dziękuję, Gosiu :) Kupiłam w sumie dwa kolory tego trawertynu - ciemny na wiatrołap, garderobę przy wiatrołapie i wstawki w płytkach kuchni i dywanika oraz beżowy na resztę. Ten ciemny jest piękny, ma taki głęboki kolor czekoladowego brązu.

Beatko, u mnie ma problemu jesli chodzi o połaczenie holu i kuchni, ponieważ położony jest trawertyn w tym samym kolorze. Przymierzam się jednak do wstawienia brązowego trawertynu dla oddzielenia pomieszczeń, ponieważ łuk przejściowy będzie obudowany w całości drewnem w kolorze brązowym, więc ładnie by się to komponowało. Tutaj zdjęcie z przymiarki tego brązowego - jeszcze nie doklejone, bo muszę zdecydować o tym do jutra. Rozważam też w takim wypadku położenie brazowego trawertynu na stopniu zejściowym do salonu z kuchni (u nas salon jest o stopień niżej od reszty pomieszczeń). Nie mam fotek, ale w sumie ładnie to wygląda w połaczeniu z całością. Nie pasuje mi jednak brązowy stopień przy zejściu z holu do salonu, bo blisko jest dywanik, no i teraz mam dylemat, bo nie wiem, czy nie będzie źle, jeśli jeden stopień będzie z jasnego, a drugi z ciemnego patrząc od strony salonu ...

http://upload.fototube.pl/pics/2011/03/13/org/d5a696e9c88566349e6d224ac6af0a20.jpg

A tak w ogóle to dziękuję za miłe słowa - cieszę się, że Ci się podobają podłogi. Ja jestem zachwycona tym kamieniem - wciąż tam podchodzę i patrzę, podziwiam. Cieszę się również, że trafiłam na dobrego fachowca, który umiał się uporać z tym, co wymyśliłam :) Niestety nie było za bardzo chętnych do układania trawertynu.

Edytowane przez monia i marek

Moniu- ślicznie i ślicznie :lol2:

Dywanik piękny i nie tylko... niezmiennie zachwycają mnie Twoje drzwi zewnętrzne:yes:

Uwielbiam takie klasyczne, dworkowe wnętrza i brązowy kolor drewna :yes::D

A wracając do fug, to czy planujesz je czymś impregnować? Oj bo będą szybko brudne :(

Sama mam podobny kolor na parterze i niestety po pół roku mieszkania nie są już takie jaśniutkie:mad: