Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Martuś, nic nie poradzę poza tym, że jako rodzice, a najlepiej Rada Rodziców powinniście zwrócić się do Wójta. U nas już po rekolekcjach, ale opieka była zapewniona do 15.30, a oprócz tego wszystkie dzieci do kościoła zaprowadzali nauczyciele i przyprowadzali później do szkoły. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z 14 kwietnia 1992 r. w sprawie warunków i sposobu organizowania nauki religii w przedszkolach i szkołach publicznych (Dz.U. z 1992 r. Nr 36, poz. 155 ze zm.mówi o tym, że

§ 10.

1. Uczniowie uczęszczający na naukę religii uzyskują trzy kolejne dni zwolnienia z zajęć szkolnych w celu odbycia rekolekcji wielkopostnych, jeżeli religia lub wyznanie, do którego należą, nakłada na swoich członków tego rodzaju obowiązek. Pieczę nad uczniami w tym czasie zapewniają katecheci. Szczegółowe zasady dotyczące organizacji są przedmiotem odrębnych ustaleń między organizującymi rekolekcje a szkołą.

2. O terminie rekolekcji dyrektor szkoły powinien być powiadomiony co najmniej miesiąc wcześniej.

Czyli wyłącznie z zajęć szkolnych, a opieka świetlicowa powinna być normalnie. Zresztą w czasie rekolekcji obowiązuje jeszcze rozporządzenie w sprawie bezpieczeństwa, nie wspominając o Ustawie o Systemie Oświaty ...

Edytowane przez monia i marek

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no mieszkamy na dole:)a dół mam prawie skończony bo brakuje drzwi wewnętrznych, granitu na kominku, tapety w kuchni i salonie bo takie drobiazgi jak brak jakiegoś ładnego narożnika;), firanek i rolet to już zupełnie mi nie przeszkadzają:lol2: a no i jeszcze do salonu i małego pokoju lampy obmyślić muszę póki co wiszą stare z mieszkania:)

A to masz dobrze ;) U nas oprócz braku wieeelu drobiazgów, to jeszcze sporo trzeba grubszych rzeczy, któych nie zdążymy zrobić - m.in.nasza kuchnia, parkiet, schody, ocieplenie na zewnątrz. O ogrodzeniu nie mówię... Nie wiem kiedy się doczekam na to wszystko. Mebli i lamp w zasadzie nie kupuję żadnych na razie - będą te, które mam w obecnym domu.

schodów nie mam i pewnie długo mieć jeszcze nie będę, ogrodzenie od frontu tymczasowo siatką ale cóś bramy tymczasowej się doczekać nie mogę:rolleyes: ocieplenie jest bo małż zrobił tak to pewnie też by nie było:( teraz mi pralnię kończy na górze ale znowuż potrzebny mi do przekopania kilku grządek na warzywniaczek;) może się jutro da użyć na wykopki) a potem skończy pralnię:) a potem jeszcze izolacja balkonów i tarasu bo przed zimą nie zdążył i reszta pomieszczeń na górze uuuuuuu zima nas dopadnie;)

Borówki powinnaś bez problemu dostać również w OBI i innych marketach, a także w niemal każdym ogrodniczym. Niestety nie wszystkie odmiany są dobre. Ja wśród tych 4 krzaczków mam jedną dość kwaśną i mimo, że ma wielkie, imponujące owoce, to jakoś mi się średnio widzi. Reszta pyszna. Sarenki niestety w tamtym roku tak je poobgryzały, że odpadły podpisy odmian i teraz nie wiem która jest która.

no są są tylko ceny mają różniaste;) u nas w mrówce winszowali sobie 10 zł za krzaczek a liroju były po 6 za krzaczek:) ja też mam każdą inną tylko że one u mnie w więzieniu siedzą coby przed rudym się uchroniły:lol2: więc karteczki zostały;)