Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Łazienka piękna....:rolleyes: Aż nie mogę się doczekać efektu końcowego ze wszystkimi gratkami:)

Moniu, a te borówki rosną bardzo duże? Mam na myśli krzaczki.

Też się zastanawiam nad zakupem, ale mam małą działkę i nie wiem czy po owocowaniu krzaczki nie szpecą...

Wusia, spore tzn. około 0,5m.

Aga, rosną do wys. ok.1m, ale zależy od odmiany, bo niektóre są mniejsze ok.80cm. Po owocowaniu, jesienią wybarwiają się niwzwykle pięknie - na czerwono. Moim zdaniem borówka spokojnie mogłaby rosnąć na rabacie przed domem ;) Dzięki za miłe słowa pod adresem łazienki. Za jakiś tydzień powinna być już 'ubrana' :)

dzisiaj w ramach szaleństwa zanabyłam czerwoną porzeczkę i agrest obydwa szczepione na pieńku:) ale z uwagi na ulewę po południu nie zdążyłam posadzić:( no i jeszcze od babci muszę wykopać żółtą porzeczkę ta to krzaczor zwykły stara odmiana ale za to jaki smak i ilość i wielkość gronek no poezja:lol2:

dzisiaj w ramach szaleństwa zanabyłam czerwoną porzeczkę i agrest obydwa szczepione na pieńku:) ale z uwagi na ulewę po południu nie zdążyłam posadzić:( no i jeszcze od babci muszę wykopać żółtą porzeczkę ta to krzaczor zwykły stara odmiana ale za to jaki smak i ilość i wielkość gronek no poezja:lol2:

U nas od 4 lat co roku kupuję nowe krzaczki porzeczek na pniu i za każdym razem nie wytrzymują dłużej niż do wakacji - co roku jakiś zwierz (zając lub sarna) zdzierają korę z pnia. W tym roku też kupię, ale od razu zabezpieczę piankową rurą :)

Wusia, siatki się średnio sprawdzają, ponieważ zarastają w środku trawą, a wtedy krzaczki słabo rosną.

Aka - jak Cię tu nie kochać :)

Zuzanko - wielkie dzięki :) Do pełnego ubranka trochę jeszcze brakuje, ale z czasem powinno zrobić się ładnie.

juz jest ładnie - teraz może byc już tylko piękniej ;)

Dzień dobry p. Moniko :rolleyes: W Filmach czasami pierwsze ujęcia są ostatnimi , a cała reszta filmu jest o tym, jak do tego doszło , Tak mi się jakoś skojarzyło, ;) bo twoja ostatnia fotka w dzienniku jest identyczna z pierwszą , Gdyby jeszcze pojawiło się tam zdanie ... W zasadzie nie planowałam pisania dziennika jednak pewne przygody.... Byłbym pewien że film się kończy ,:popcorn: czy może to jest never ending history ???

ps. ten na zdjęciu to jest on , pan sarek :), ciekawe kto tu i czyje oczy podziwia:o co pani Moniko??

Edytowane przez doctor.jk
z.