Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:) Dziękuję :)

Mam troszkę dylemat co do zasłonek do okna łazienkowego ... Chetnie poczytam jakieś propozycje. Miałam plan na kremowe zasłonki z naszytym materiałem - koronką na całości i upięcie na boki, ale może jednak coś innego...?

Ja zasłon jeszcze nie robiłam, ale nie wiem czy z koronką nie będzie za słodko. A może aksamit? Takie ciężkie zasłonki z chwostami? Aksamit się nie gniecie i ładnie układa.:)

Ale każdy pyłek jest na aksamicie widoczny, a przy podłogówce, to chyba po dwóch dniach byłyby do trzepania. Muszę się wybrać do Eurofiran, to może coś wyczaję ładnego w jednolitym kolorze, ładnie układające się i pasujące do reszty.

Na pewno coś znajdziesz;) Może i racja z tym aksamitem, chociaż na jasnym kolorze nie powinno być tak widać.

Nie strasz mnie moniu, bo ja też mam podłogówkę, a zasłony dopiero przede mną:eek:

Nie straszę, ale byłam ostatnio u znajomej i mnie załamała informacją o tym kurzeniu się przy podłogówce. Wprawdzie mieszka dopiero miesiąc, więc jeszcze może mieć kurz po budowie, który unosi się spod podłóg (nie mają jeszcze listw przypodłogowych) i innych miejsc, ale jednak jest go trochę.

Nie straszę, ale byłam ostatnio u znajomej i mnie załamała informacją o tym kurzeniu się przy podłogówce. Wprawdzie mieszka dopiero miesiąc, więc jeszcze może mieć kurz po budowie, który unosi się spod podłóg (nie mają jeszcze listw przypodłogowych) i innych miejsc, ale jednak jest go trochę.

Powiem Ci tak- my mieszkamy pół roku, oprócz podłogówki mamy wentylację mechaniczną z rekuperacją i nie ma potrzeby częstego otwierania okien. Najbardziej kurzy się jednak przy non-stop otwartych oknach. Obecnie mam dużo mniej kurzu niż w swoim poprzednim 70m mieszkaniu.:)

Moniu !Łazienka nabiera smaczku ....bardzo ładnie wygląda kibelek a i grzejnik też bardzo mi się podoba.Wszystko gustowne i przemyślane.A z tym kurzem ,to może być tylko problem do momentu założenia schodów. Kurzy się strasznie z tego cementu .My mamy wszędzie podłogówkę i nie zauważyłam ,aby było kurzu więcej niżw poprzednim domu z grzejnikami.Najwięcej to nawiewa z okolicznych pół .Okna muszą być myte co2 ,3 tygodnie.AAA ciekawi mnie jaka kabinę wybrałaś ?.Tak sobie myślę ,że fajnie wyglądałaby wymurowana ścianka i jakaś stylowa materiałowa zasłona.A co do zasłon ,to u siebie będę miała właśnie z aksamitu .Mam nadzieję ,że wkrótce ,to powiem Ci jak się zachowująSama jestem ciekawa.

Beatko, kabinę chcę tego typu jak kupiłam do taty

http://allegro.pl/tychy-kabina-dolphi-torrenta-pdj-90-easyclean-i1503381308.html

lub

http://allegro.pl/tychy-kabina-dolphi-torrenta-pdd-90-easyclean-i1503381269.html

Mają mało elementów metalowych, niemal samo szkło i o to mi chodzi, żeby nie zmniejszyć optycznie łazienki. Na jednym ze zdjęć grzejnika widać, gdzie będzie prysznic ;)

Witaj Moniu!Ja jeszcze przez jakiś czas bez avatarka.Dziękuję oficjalnie za miłą korespondencję na priv.

Chyba nie mówisz poważnie ,żeby zakończyć dziennik?:eek:Ja tu dopiero rozkminiam co i jak,zaczyna się przecież najciekawsze...

Panie Doctorcu,co będziesz Pan czytał,jak Monia wpisze The End?:mad:

Witam:rolleyes:Lejdis...... Co bedę czytał,ooo to dobre pytanie, ale obiecuje Ci Ewuś że bedę zaglądał do twojego raju, jak zaczniesz go budować, eee musisz mi tylko pokazać oczy :cool: eeeeeee to znaczy założyć dziennik :rolleyes: muszą być "niebieskie" nooo te okładki dziennika :p AAA co bedę czytał jak p. Monika nie będzie pisać , wiesz co prawdę mówiąc ja nie muszę czytać, mam przyjaciela Jasia K. który niedaleko p Moni mieszka zawsze mi coś tam opowie :rolleyes:i może zada jej pytanie why , why, do not you write a diary Monica... why?

Edytowane przez doctor.jk
z.