Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arctico, małpuj ile chcesz, tylko wałki sobie skombinuj :lol2: Potrzebna miękka, plastyczna, metalowa szpachla do rozprowadzenia, a później to już prosta sprawa - przejechać całość wałkiem malarskim z wzorem tłoczonym :)

Wusia, jak się tyle człowiek na tym forumie napatrzy, to chce się coś ładnego mieć również u siebie i najlepiej coś innego ;)

Aguś - drzwi mają widoczne słoje, bo o to mi właśnie chodziło. One jeszcze będą ciemniały z czasem, ale chciałam, żeby mimo ciemnienia został widoczny rysunek słojów, więc Pan stolarz tak kombinował, coby ten efekt uzyskać. Strasznie długo czekałam na te drzwi, ale jestem zadowolona :) Kolor ładny, prawda? Taka będzie cała stolarka u mnie - drzwi, schody, ścienne kasetony - lamperie, listwy przypodłogowe, meble kuchenne itd.

Arctico, małpuj ile chcesz, tylko wałki sobie skombinuj :lol2: Potrzebna miękka, plastyczna, metalowa szpachla do rozprowadzenia, a później to już prosta sprawa - przejechać całość wałkiem malarskim z wzorem tłoczonym :)

Dzięki za przyzwolenie:)... myślałam nad tapetą w holu, właśnie taką tłoczoną... a tynk wytrzymalszy. Wprawę już mam, robiłam w poprzednim domku... tylko trochę nowocześniejszy :wiggle:... a na końcu werniks dam... na same tłoczenia:)

Aguś - drzwi mają widoczne słoje, bo o to mi właśnie chodziło. One jeszcze będą ciemniały z czasem, ale chciałam, żeby mimo ciemnienia został widoczny rysunek słojów, więc Pan stolarz tak kombinował, coby ten efekt uzyskać. Strasznie długo czekałam na te drzwi, ale jestem zadowolona :) Kolor ładny, prawda? Taka będzie cała stolarka u mnie - drzwi, schody, ścienne kasetony - lamperie, listwy przypodłogowe, meble kuchenne itd.

Kolor jest superrrr:) i jeszcze nabierze z czasem głębi i szlachetności, mniam;)

Jestem ciekawa tych ściennych kasetonów...:rolleyes: Będą w całym domku?:wiggle: