Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko, wielkie dzięki! Jestem bardzo zadowolona ze swojego stolarza. Wprawdzie czekałam bardzo długo na realizację, ale warto było :)

Wusia, z drzwiami domek staje się jeszcze bardziej udomowiony, więc nawet te jedne, które masz, z pewnością cieszą. U nas też jeszcze nie mamy wszystkich, bo stolarz się nie wyrobił, ale zawsze to już 5 szt. jest :) Czekamy na drzwi do piwnicy, 3 garderobiane, 1 łazienkowe u góry i 2 szt. pokojowych jeszcze sporo brakuje, jak widać ;) No i czekają na zamówienie 2-skrzydłowe do hollu, ale to dopiero jesienią, bo będą pewnie kosztowały więcej.

Moniu, lustro w łazience jest CUDNE!!!! A tynki... mmmmnnnniiiaaammm... Powiedz jak się takie tynki nazywają? Chciałabym sobie jedną ścianę zrobić i zastanawiam się jak oni robią ten wzór?
Dziękuję :) To jest tynk strukturalny cienkowarstwowy o gładkiej strukturze. Ten tynk musi być nakładany specjalną, metalową, bardzo miękką szpachlą, która pomaga we właściwy sposób wygładzić powierzchnię po nałożeniu na ścianę. Natępnie całość pokryta jest specjalnym wałkiem z odpowiednim wzorem w zależności od tego, jaki wzór się chce. Po wyschnięciu trzeba wszystko przeszlifować gąbką ścierną, a następnie całość pokrywa się kolorem, jaki kto chce. Ja zrobiłam na zamówienie farbę ecru perłową z odcieniem złota. Po pokryciu tą farbą można szorować ściany nawet szczoteczką :) - są b.dobrze utrwalone i zmywalne.

Myślałam, że uda się na święta, ale niestety brakło czasu na dokończenie na tyle, by zamieszkać. Musimy jeszcze tydzień zaczekać. W zasadzie teraz to już głównie porządkujemy. Meble w większości są na miejscu, oprócz łóżek i kredensów, do których musimy wynająć jakąś większą grupę ludzi, bo to starszne ciężary. U taty w zasadzie można mieszkać, gdyby nie to, że właśnie tam wcisnęliśmy większość naszych mebli. Dzisiaj musimy zakończyć sprzatanie i przenieść krzesła, szafeczki, komódki, stoły i fotele do naszej części.

Myślałam, że uda się na święta, ale niestety brakło czasu na dokończenie na tyle, by zamieszkać. Musimy jeszcze tydzień zaczekać. W zasadzie teraz to już głównie porządkujemy. Meble w większości są na miejscu, oprócz łóżek i kredensów, do których musimy wynająć jakąś większą grupę ludzi, bo to starszne ciężary. U taty w zasadzie można mieszkać, gdyby nie to, że właśnie tam wcisnęliśmy większość naszych mebli. Dzisiaj musimy zakończyć sprzatanie i przenieść krzesła, szafeczki, komódki, stoły i fotele do naszej części.

Co tam ....święta miną ,raz ,dwa, trzy i już będziecie na "nowym": tak niewiele zostało do zrobienia...a ja robię dzisiaj pyszne goloneczki według Twojego przepisu:)a crka piecze babę.Ona ma lepsza rękę do ciast niż ja .Trochę się muszę wykazać w kuchni ,bo Męża imieniny przypadają 25 tego a 26 ma ma urodziny..:)pozdrawiam i nie zazdroszczę pakowania.:)

W zasadzie niemal wszystko już w kartonach - część kartonów nawet przewieziona. Teraz to już sama nie wiem, czy nie wolałabym się przeprowadzić jak najszybciej, bo nic nie mogę znaleźć. Dzisiaj sporo sprzątaliśmy, ponieważ półki garderobiane mamy w formie otwartych regałów i wszystko byłoby zakurzone. Największy bałagan niestety wciąż w salonie - on nadal przypomina plac budowy :lol2: Reszta nieźle, nawet obrazy i świeczniki zaczęłam wieszać na ścianach :wiggle: