Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Andulko, Gosiu - dziękuję :D

Dardurdko - nie mam pojęcia gdzie zamawia dodatki. Niestety nie mam namiarów. Jeśli chodzi o szyszki, to ja zamawiałam osobno, dlatego tak długie było oczekiwanie. W ofercie raczej nie ma zbyt wiele. Chyba, że samemu się coś wymyśli, to wtedy można zlecić wykonanie. Niestety nie jest to tania usługa :(

Wieczorem pokażę jeszcze wieszak na ręczniki - ręcznie rzeźbiony :) Nie mam czasu nawet zdjęć zrobić.

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia, dawno u ciebie nie byłam. A tu takie zmiany....wiesz twoje wnętrza bardzo są podobne do moich. Kominek różni się tylko kolorem( ja mam zielony), podobne lampy, kolorystyka. Normalnie poczułam się jak u siebie :)

A w ogrodzie masz już bajkowo, sama sobie robiłaś projekt? Ja zamierzałam zlecić projekt ogrodu, ale koszt mnie przerósł. I tak kupowałam jakies rosliny, wsadzałam, wykopywałam i przesadzałam. Monia ty niedawno prezentowałaś książki na temat ogrodu, ja kliknęłam w google, no i okazało się, ze te pozycje nieosiągalne. Może odkupiłabym od ciebie ostatnie 2 pozycje ( dot. ogrodu -projektowania i pielęgnacji)? ;)

Dardurdko, skoro znalazłaś, to możesz zlecić dowolny wzór do wykonania. To tak, jak ja zamawiałam, na zasadzie, że wymyślasz wzór i realizuje się zamówienie :) Być może znajdziesz w lepszej cenie niż ja :)

Natalio, a gdzie Twój dziennik i jakieś fotki? Koniecznie powinnaś się pochwalić :) Książki mogę odsprzedać, nie są mi już potrzebne, a są naprawdę fajne :) Co do projektu ogrodu - nie robiłam fachowego projektu i nigdy nie zamierzałam :) Uważam, że ogród należy tworzyć zgodnie z tym, jak się to czuje, bo tylko wówczas taki ogród jest odzwierciedleniem nas samych. W dużej mierze jego wygląd świadczy o charakterze właściciela. Myślę, że wystarczy przeanalizować czasopisma ogrodnicze, ciekawe pozycje książkowe, informacje i zdjęcia w necie i już się wyklaruje wstępny obraz ogrodu, jaki by się chciało. Oczywiście nie uniknie się błędów, to niemal pewne, ale czas zweryfikuje wiele z nich. Ja sama już z tysiąc razy przesadzałam rośliny i krzewy z miejsca na miejsce i jeszcze nie osiagnęłam oczekiwanego efektu. Jedno jest pewne - tylko sadzenie roślin po kilka szt. z tej samej odmiany koło siebie w grupie daje dobre efekty. Jeśli róże, żurawki, tawułki, hosty to najlepiej ok.3 szt. tej samej odmiany 'w kupce', następnie znowu 3-5 szt. kolejnej odmiany itd. Tej zasady trzymaj się od początku i będzie ładnie ;)

Edytowane przez monia i marek

Monia, ja dziennika nie prowadziłam, wklejałam w różnych wątkach zdjęcia. Dopóki nie dostałam na priva prośby o adres domu ( "by można było na własne oczy te cuda zobaczyć") Szybko wymazałam wszystkie zdjęcia....Mogę wkleić jak wrócę z urlopu swój kominek np.

Właśnie po powrocie skontaktuje się z tobą w sprawie książek. OK?

Natalio, doskonale Cię rozumiem. Sama zamierzam powoli kończę wklejanie zdjęć i niebawem zamierzam zlikwidować dziennik. Zresztą i tak pokazałam tylko namiastkę z wykończeń domu, bo jakoś nie chcę, żeby nieporządane osoby oglądały moje wnętrza, a wiem, że wiele osób, które znam (a nie chcę, żeby widziały wszystko) tutaj zagląda cichaczem. Na p.w. też dostaję maile dziwnej treści od nieznajomych, nie wpisujących się nawet w komentarze, łącznie z chęcią zobaczenia na żywo. To może wkurzać po jakimś czasie, masz rację.

Dzięki, dziewczyny :)

Iwonko, cena szyszek to 500zł. Są duże, masywne, wykonane z dębu.

Przepraszam Was, ale uciekam na jakiś czas, bo dzisiaj 18- kowa impreza mojego syna dla młodziezy, a jutro rodzinna, więc mamy urwanie głowy. Po tym wszystkim chcielibyśmy wyrwać się gdzieś na mały wypoczynek :)

Tak więc do zobaczenia :)

Edytowane przez monia i marek

Natalio, doskonale Cię rozumiem. Sama zamierzam powoli kończę wklejanie zdjęć i niebawem zamierzam zlikwidować dziennik. Zresztą i tak pokazałam tylko namiastkę z wykończeń domu, bo jakoś nie chcę, żeby nieporządane osoby oglądały moje wnętrza, a wiem, że wiele osób, które znam (a nie chcę, żeby widziały wszystko) tutaj zagląda cichaczem. Na p.w. też dostaję maile dziwnej treści od nieznajomych, nie wpisujących się nawet w komentarze, łącznie z chęcią zobaczenia na żywo. To może wkurzać po jakimś czasie, masz rację.

Hmmm jakoś tak dziwnie sie poczułem po tym tekście:( Może bardziej sprecyzuj , bo nie wiem w której grupie jestem ,tej poządanej czy nie ????:(

Wiesz ja też oglądałem domek na żywo, aaa i właścicięlkę również, ale to przypadkiem powtarzam przypadkiem widziałem w sklepie bud. nooo i iiii noooo dalej nie bedę pisał, brak mi słów :p:p.... Ps. ja dobrze wiem Moniko w której grupie jestem :yes:wiec sie nie martw:p.... AAAA tak na marginesie niektóre dzienniki to rodzaj ekshibicjonizmu w budowlanym wydaniu, a pokazywanie jeszcze w nim swoich dzieci uważam za głupotę . Ale to moja opinia ... AAA ty Moniko musisz pisać , bo wiesz , Gdy czytam twój dziennik to dzień staje sie jakby dłuższy, a debet na końcie mojej samotności mniejszy :p:p:p

Edytowane przez doctor.jk
..

Już to dawno pisałam, że jestem pod ogromnym wrażeniem pięknego i gustownego wykańczania wnętrz. Tu czuje się prawdziwy klimat dworku. Nie będę wymieniać z osobna co mi się podoba, bo wszystko jest rewelacyjne. Ale muszę pokłonić się nad łazienką, bo jest powalająca, cudna, urocza nie wiem co jeszcze po prostu ideał. No i schody, klasyka sama w sobie, rewelacja.

Monia proszę nie znikaj z forum, ja rzadko tu piszę, ale cały czas czytam i oglądam (a potem zbieram szczękę z podłogi ;-) ). Tak niewiele już można spotkać domów w tym stylu i klimacie. Mam nadzieje, że cały czas będziesz podrzucać nam zdjęcia zmian, jakie u Ciebie zachodzą i przecudnych drobiazgów jak np. wieszak na ręczniki, które pewnie będą ciągle przybywać. Nie wspomnę już o ogrodzie, nie może tak po prostu zniknąć z tego forum.

Szyszki cudne i bardzo pasują do Twoich schodów moniu:)

Wieszak łazienkowy jest bossski, zazdroszczę:D Salon nawet jak nieskończony jest iście dworkowy. Piękne masz krzesła i mebelki. Szkoda, że chcesz zakończyć galerię, ale rozumiem Cię moniu. Nie można za dużo pokazywać:no:

Mam nadzieję, że będziesz nas jednak odwiedzać:)

Tak zupełnie nie znikam jeszcze, ale powoli kończy się prowadzenie dziennika. W zasadzie budowa zakończona, więc co tu więcej pisać ;)

Zresztą już od dawna do tego się przymierzałam, jeśli pamiętacie. Myślę, że co nieco trzeba sobie zostawić "dla siebie". Tak, jak wspominałam - wiem, że czytają mój dziennik osoby, którym nie chciałabym wszystkiego zdradzać. I nie mam tu na myśli Doctorka, ani nikogo z forum ;) Dobrym pomysłem jest założenie galerii z hasłem, ale na tym etapie to już nie ma za bardzo sensu.

Moniu ,szyszki są przepiękne ...ten Twój stolarz ta skarb .Weszak też przeuroczy ...te wszystkie detale składają się na prawdziwy obraz dworku .Efekt zamierzony został osiagnięty w 100%...i nie znikaj z fm...ja tez się kilkakrotnie przymierzałam ,ale jakoś tak się przyzwyczaiłam ,że chyba ciężko by było się teraz rozstać ,,a przecież nie bywam tu zbyt często...

Qrczę z rozpędu wpisałam się w dzienniku:oops: Ale już zmieniam...

Piękna ta korona pieca moniu:) Postawiła kropkę nad i. A możesz zrobić zdjęcie całości?:D

Cieszę się, że Wasz domek dostaje ubranko. Mieliśmy taki stan dokładnie 2 lata temu;)

Aaa i zapraszam do siebie po obiecany przepis ciasta śliwkowego

Beauty - dziękuję za pochwały :) Tak całkiem to nie znikam, spoko ;)

Agawi - postaram się dzisiaj cyknąć fotkę jak wrócę z pracy. Przepis już sobie zabrałam, dziękuję :)

Wusia - ta kula na pniu, stożki to cisy, a jajostożki koło cisowych stożków i małe kule w ziemi to bukszpany.