Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Moniu za zdjęcia.Bardzo pięknie wyglądają okna...w ogóle już masz pięknie ,obrazy ,zegary wiszą.Nawet się uśmiechnęłam po nosem ,bo lustro i zegar będziemy miały w tym samym miejscu:D tylko trzeba to jeszcze przywieźć ze starego domu .Mamy teraz te parę dni wolnych ,to może wreszcie będzie na to czas

:lol2:

Zegar tam wisi już od czasu przeprowadzki - najbardziej tam mi pasował :) Podobnie lustro - tam chciałam, bo wchodząc do salonu widać w nim odbijający się kominek :). Bałam się tylko, czy jak przyjdą zasłony, to nie zasłonią zegara, ale są mocno zmarszczone i nie jest źle. Podszyłam całość zasłon taftą w tym samym kolorze (musiałam na szybko dokupić sporo tej tafty), ale są dzięki temu fajne, sztywne i szeleszczące. Muszę je jednak zdjąć po świętach i ponownie zawieźć o krawcowej, bo są ciut za długie. Miały być 'leżące', ale leży tego trochę za dużo.

Do salonu już nic nie brakuje mi do szczęścia poza listwami przy podłodze i suficie. W zasadzie bez firan da się żyć :)

Ja bym się z tym obcinaniem wstrzymała,,,ładnie wyglądają tak ułożone na podłodze...a poza tym zobaczysz jak zepniesz je po bokach ,,,na pewno sporo się uniosą ....no i jeszcze sprawdzisz kurczliwość po praniu ...kolezanka przed świętami prała niby w 30 stopniach i skurczyły się o 10cm

Hmm, to moze faktycznie zaczekam. Moje leżą chyba 0,5m. Troszkę dużo. Tak ok.15cm bym skróciła. Poprzednie zasłony leżały również sporo, ale zupełnie inaczej się układały. Aaa, no i były upinane, to fakt. Masz rację, chyba muszę zaczekać na sznury. Czy myślisz, żeby prać tę taftę w warunkach domowych? Trochę się będę bała. Nie wiem, czy nie bezpieczniejsze czyszczenie? Nie wyobrażam sobie ręcznego prasowania blisko 20m zasłon, na dodatek x2, bo obustronnie tafta.

Jedynie, co muszę przyznać, jestem mile zaskoczona, nie gniecie się tak bardzo jak myślałam. Od krawcowej wiozłam je niemal na sygnale, żeby złożenia nie zagięły się zbyt mocno, a tu się okazało, że po upięciu na karniszu wszystko się pięknie wyprostowało. Pranie jednak i późniejsze prasowanie troszkę mnie przeraża.

Nie, nie chciałam Woodentic - Woodentic ochra mamy na schodach do piwnicy i tak średnio mnie zachwycają. Za tymi do salonu długo jeździłam i szukałam, bo bałam się, że źle dobrane od razu będą wyglądały nienaturalnie przy parkiecie. W końcu znalazłam odpowiednie i bez wahania kupiłam - są super i niemal identyczne jak parkiet. Zarówno kolor identycznie pasuje, wielkość klepki, jak i usłojenie. Jeśli chcesz naturalnie wyglądające, to polecam. Niestety nie pamiętam nazwy firmy. Jutro poszukam w fakturach, gdybyś była zainteresowana. Ja bardzo żałuję, że nie dałam takich płytek właśnie do łazienki. Moje alabastrino są piękne, ale tuż po myciu, bo już kilka godzin później nie. Nie wyobrażam sobie tej podłogi przy małych dzieciach - każdą kropkę widać. Pierwsza sprawa, którą zmienię przy nadmiarze gotówki to właśnie podłoga w łazience na parterze.

Dzięki za pochwałę zasłonek :)

Edytowane przez monia i marek

Dziękuję, Aga :) Dekoracje bardzo proste, bez zbytniego bogactwa dekoracji - króluje jemioła w wazonach, wiszące na ścianach wianuszki z jodły, gałązki na kominku (wszystko bez dodatkowych ozdób, naturalnie zielone), no i jeszcze dekoracja na stole, ale tego chyba nie fotografowałam. Mimo, że większość w zieleni i ecru, to nastrój jest bardzo świąteczny - wszystko za sprawą dużej ilość gałązek z jodły i jemioły.

Co do zasłon...

Wydaje mi się, że przy tafcie 25cm jest w sam raz. Układa się zupełnie inaczej niż grube tkaniny zasłonowe. Ja mam inne, z grubszego żakardu i leży ok.50cm i jest OK. W tafcie zrobiłam podobnie i jest za dużo. Noooo, chyba, że się skurczy, o czym wspominała Beatka.

Edytowane przez monia i marek

Życzę Ci wiary, że wszystko ma sens.

Życzę Ci nadziei, która obudzi Twoje serce

i z nowym zapałem pozwoli spojrzeć na to,

co już gdzieś przygasło.

Życzę Ci miłości tak ogromnej,

że nie można jej zatrzymać dla siebie.

A przede wszystkim, życzę Ci,

aby każdy kolejny dzień Nowego Roku

był piękniejszy od poprzedniego.

http://img214.imageshack.us/img214/2084/nowyrokj.jpg