Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Moniu,

Dworek piękny :) Powiedz mi proszę gdzie kupowałaś płytki Ceramiche Grazia? Wiadomość o tym, że dostałaś katalog tych płytek z pojedyńczymi wzorami bardzo mile mnie zaskoczyła. Ja też tak chcę :) Będę bardzo wdzięczna za zaniary na sklep

Pozdrawiam :)

http://www.markowydom.pl/

Dziewczyny, chyba faktycznie na ten piaskowy się zdecyduję :) Już nawet wypatrzyłam pasujący mi wymiarami i kształtem Schock Solido lub Teka Radea. Kusi mnie Schock, ponieważ ma inną mieszankę niż tradycyjna w granitowych zl. - 85%granitu i 15% żywic. Ma być twardszy. Zastanawiam się tylko, czy nie będzie przez to bardziej kruchy?

Witam się serdecznie u Ciebie :rolleyes:

Cudowny bajkowy dworek .Kochana a ogród :jawdrop:marzenie

I na czym stanęło ze zlewozmywakiem? W takiej cenie jaka proponują ci kamieniarze granit spokojnie kupisz blat kwarcowy ( 95%granitu z domieszką żywicy) Ponoć nie zniszczalny. Łatwiej i lepiej można z niego zrobić różne podcięcia. Ja miaąłm zadatkowany granit ale odmówiłam i wzięłam blat kwarcowy. Efektem jestem zachwycona.

a blat granitowy powinnaś dostać w cenie 400-700 zł ( oczywiście zależy co chcesz)

• 3 weeks później...

Witajcie!

Kuchnia częściowo zrobiona, stoi w domu ustawiona. Niestety dużo jeszcze do brakuje do zakończenia, m.in. całej zabudowy pod oknami, listw dolnych, blatu. Jestem bardzo zadowolona z wykonania, koloru i w ogóle całości. Jak będzie w pełni gotowa, to co nieco pokażę.

Niewiele bywam na forum z braku czasu. Teraz to już w ogole będę mało co, bo zaczyna się sezon ogrodowy :)

Jeszcze nie ma za bardzo co pokazywać, ale może chociaż kawałek szafeczek wrzucę. Na całość muszę poczekać do kwietnia, bo mój stolarz jak zwykle zawalony pracą, chociaż kto wie, może wcześniej mu się uda? Mówił, że będzie po troszku robił tę drugą ścianę i najwyżej etapami dowiezie jak przyjedzie w najbliższym czasie z listwami dolnymi, uszczelkami i górną częścią okapu. Jeszcze musi nam dokończyć okap, zabudować rurę od okapu. Jest co robić. Niestety to, że tak się wszystko przeciąga sprawia, że nie mogę zamówić blatu na ten pierwszy etap, bo boję się, że później nie uda się dobrać drugiego blatu w tej samej tonacji. Blat prawdopodobnie będzie Kashmir Gold. Dzisiaj będę dzwoniła do kamieniarza, żeby chociaż pomierzył. A może od razu zamówię całość i jak przyjdą meble na drugą ścianę, to będzie gotowe.

Póki co wrzucam fotkę z montażu - oczywiście ta dziura pod piekarnikiem również będzie zabudowana.

http://i39.tinypic.com/mrdchu.jpg

Edytowane przez monia i marek