Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odpowiadam z opóźnieniem, bo byłam na wakacyjnym urlopie.

Zdjęć, wybaczcie, nie będzie. Kuchnia jest b.ładna - jestem z niej bardzo zadowolona. Blaty są z granitu kashmir gold - pięknie wygląda do ciemnych mebli. Kamieniarz je zaimpregnował od razu, żeby nie ciemniały od oleju i innych płynów. Będziemy jeszcze teraz zamawiać obudowę okien drewnem - tak jak w salonie w oknach. To jeszcze ładniej podkreśli jej klimacik :)

W planie mamu też obudowę łuków wejsciowych w salonie i przy wejściu do kuchni i mam nadzieję, że uda się to do jesieni, choć przy terminowości naszego stolarza, to pewnie przed zimą. Jak to zrobimy, to tym samym zakończymy tymczasowo parter i będziemy myśleć o górnej łazience, która wciąz w tynkach czeka na swoją kolejkę. Dobrze, ze chociaż sufity ma białe, to tak nie straszy :lol2: W przyszłym roku chciałabym zrobić boazerię angielską przy schodach i w wiatrołapie, może się uda elewację dokończyć. Acha i zapomniałam jeszcze o najważniejszym - właśnie kończymy projekt garażu i będziemy chcieli zrobić chociaż stan surowy przed zimą, żeby było gdzie auta schować przed śniegiem.

Edytowane przez monia i marek

Monia ,oglądałam w dzienniku świeże fotki ogrodu...Już lepiej mnie nie dobijaj...jest zachwycający ...chłonę jego zapachy przez monitor,,,:yes:Ty chyba w ogóle z niego nie wychodzisz...co?

Żebyś wiedziała, Beatko - uwielbiam tu odpoczywać. Nareszcie ogród jest na tyle zrobiony, że daje satysfakcję ;)

Coraz piękniej w ogrodzie a będzie jeszcze lepiej jak wszystko porośnie. Sama nie wytrzymałabym i podsadziłabym ten różany trejaż jakimś clematisem np:

Clematis Grupa Atragene 'Cecile' (macropetala), botaniczny http://www.clematis.com.pl/wms/65149.html&plant_number=436 wcześniej kwitnie, później ma pełno czuprynek jak mój Pamela Jackman - kwitnie w tym roku drugi raz. Ma teraz nowe kwiaty i pełno czuprynek z wiosennego kwitnienia :lol2:

Gosiu, klematisy rosną. Cecile mam w dwóch miejscach i Alba Plena o białych kwiatach. Jest też różowy, ale muszę przenieść w inne miejsce niż miał dotychczas. Te pierzaste botaniczne to moje ulubione - zupełnie bezproblemowe. Wilekokwiatowe też mam w sporej ilości, ale też młode, choć w tym roku ładnie już kwitły i np.Comtesse de Bauchaud całkiem spory urósł. Pozostałe jeszcze są małe, więc słabo widoczne ;)

Monia Witam się serdecznie :bye:

Przyszłam od Beatki czytając wzmiankę o kulkach bukszpanowych - których jestem dużą fanką :lol:.

U mnie dopiero w dużych planach, ale strasznie miło jest nacieszyć oko już gotowymi kompozycjami.

Piękny, cudowny ogród powstaje u Ciebie :rolleyes:.....................

W wolnej chwili (których teraz u mnie jak na lekarstwo ;)) chciałabym przejrzeć dziennik bo strasznie jestem ciekawa Twoich wnętrz.

Pozdrawiam Aga

Hej moniu,

nie wiedziałam, ze wstawiłaś nowe fotki ogrodu:wiggle:

Pięknie jest!:o:o Front domu szalenie elegancki w tej bieli:yes: Róże masz obłędne, a reszta tez pięknie się rozrasta- i hortensje i żurawki- ślicznie.

Z każdym rokiem będzie jeszcze ładniej o ile to w ogóle możliwe:no:

buziaki:bye: