Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniś, pokazuj wiosnę...:cool::yes:.

Chociaż płytki i boazeria też cudne!!!:cool::yes:

Cześć, Rasiu!!

Płytki i boazeria wczoraj przyjechały. Są naprawdę ładne.

A wiosny nie pokażę, bo nie ma na razie nic poza wielką pierzyną śniegu :(

Zamówiłam za to u kowala kilka elementów do ogrodu, więc jak przyjdą w przyszłym tygodniu, to pokażę :yes:

Fajnie Monia ,że jesteś ...:hug:

Boazeria bardzo ładna ... płytki też pikne:yes:

​Oj szykuja się emocje budowlane....

Wiesz, Beatko, teraz już podchodzę na luzie do tego tematu (budowa). To już nie te emocje, co na początku, gdy powstawały pierwsze mury:lol2:

Łazienki na górze brakuje, więc czas się za nią zabrać. Długo nie mogłam się zdecydować na płytki, ale jak zobaczyłam tę kolekcję, to wiedziałam, że to będzie to :)

NARESZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! ile mozna na Panią czekać ;)

płytki bardzo mi się podobają !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i oby szybciutko pojawiły się na wskazanym miejscu bo pazury zgryzę oczekując efektu :D

:lol2:

Jakoś tak zeszło nam z tą łazienką do tej pory. Nie wiem, czy szybko ją zrobimy, bo jeszcze nie dzwoniłam do Pana Stasia od układania płytek. Muszę zarezerwować jakiś termin. No i płytki na podłogę muszę dobrać, a kompletnie nie mam na to pomysłu... Lepiej ecru - jak górna część, czy może takie jak boazeria?

Wezmę dzisiaj jeden cokolik i pobuszuję po salonach z płytkami.

Moje mają cenę ok.185zł/m2 za płytki. Dekory dolne - cokoły o wys. jakieś 14cm i szer. 32cm są po 88zł/szt. Drogo, ale piękne - jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Za same te dolne dekory musiałam zapłacić 3tys. :( Podłogę kupię prawdopodobnie z gresu polerowanego ecru z fugą w kolorze boazerii - to już jednak wybiorę w miejscowym salonie płytek.

Gosia, namawiam na Cisę :yes:

Zawsze możesz zrobić tylko dół z boazerii, a górnych nie dawać i pomalować ściany. Nie wiem jaką masz dużą łazienkę i jaki jej układ, bo wszystko od tego zależy. W razie czego podam namiar na firmę, gdzie wynegocjowałam niezły rabat.

Po podłodze jest dużo, ale na boazerię mam raptem 2 m bieżące, potem umywalka i już meble pod skosami, dalej ściana z ustępem, gdzie już boazeria się nie zmieści, a zaraz wanna do framugi drzwi. Za to trzeba nieco kafli nad wannę i mam duże trudności z namówieniem reszty domowników na malowanie ścian :( Tak widzisz, że rabatu nie dostanę, bo zbyt małe zamówienie bym złożyła. Za to w Parmie dekor mi się podoba :)

Jak zwykle trudny wybór, ale już mnie zaczynasz zniechęcać do Parmy, więc jeszcze czegoś innego poszukam

W Parmie boazeria jest stosunkowo niska. Nie zniechęcam, tylko tak jakoś do mnie nie przemawia. Widziałam za to wczoraj inne, prześliczne płytki. Nieduże (płytka ok.20x28), ale bardzo ładne. Nie wiem co one za jedne, bo nie zwróciłam uwagi na producenta i nazwę serii, ale piękne. Takie retro.

Monia ,cudna łazienka będzie:yes: niby wychodzi drogo ,ale Grazia wyszłaby cie o wiele drożej .Szkoda ,że jak ja kupowałam to nie było żadnej alternatywy.:(Ja już mam takie pieskie szczęście:(

A baterie i ceramike już masz?

Wiem, bo mam przecież płytki z Grazii na dole w łazience i kosztowały majątek, mimo, że sięgają tylko na wys. lamperii i łazienka dużo mniejsza, to kosztowały znacznie drożej niż Cisa.

Mimo wszystko teraz te mnie ujęły :)

Na moje szczęście niekoniecznie trzymam się retro, u mnie raczej rustykalnie, nawet trochę surowo, ale z nutką romantyzmu też może być :D

I dla mnie cena gra dużą rolę :(

Obie z Beauty macie bardzo wyrazisty styl i trzymacie się go konsekwentnie :yes:

Te płyteczki, o których pisałam, są własnie takie z nutką romantyzmu - śliczne. Gdybym nie miała już zamówionej Cisy, to byłyby tamte. Jak podjadę w najbliższych dniach do tego salonu, to zerknę na firmę i nazwę kolekcji.

Na moje szczęście niekoniecznie trzymam się retro, u mnie raczej rustykalnie, nawet trochę surowo, ale z nutką romantyzmu też może być :D

A pewnie...:yes:łazienka musi być odlotowa:D

I dla mnie cena gra dużą rolę :(

Gosiu ja po szaleństwach budowlanych nie mogę finansowo dojść do siebie:Dodbijamy sie odbijamy i jakoś od dna odbić nie możemy:D

IObie z Beauty macie bardzo wyrazisty styl i trzymacie się go konsekwentnie :yes:

ta konsekwencja wykończyła mnie finansowo...:lol2:często się zastanawiam , czy nie trzeba było poszukać zamienników:yes: