Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu, parkiet wygląda bardzo dostojnie! Listwy również - ja u siebie planuję białe. Dopiero teraz zobaczyłam, że u Ciebie jest podwójna jodełka :D

Niestety zdjęcia nie oddają całosci wygladu parkietu, bo ciężko mi złapać kolor. Pierwsze zdjecie zupełnie odbiega od rzeczywistosci, a drugie i trzecie też się nieco różni. W każdym bądź razie jest to podwójna jodełka, bo taka mi się podobała. Długo się zastanawiałam, bo podobała mi sie też potrójna, ale zdecydowałam się ostatecznie na podwójną i jestem zadowolona z tej decyzji. Parkiet mamy ułożony bardzo ładnie, z dużą dokładnością i nie wiem co to za lakier na nim jest, ale wydaje się być bardzo mocny, bo na te szaleństwa, jakie odstawia Alania, to powinien być już cały zrysowany. Poza tym, latem, często przechodzimy przez salon na taras i do ogrodu w bucikach, goście również i nie widać śladów zużycia. W ogóle salon jest u nas bardzo intensywnie użytkowany i jestem pełna podziwu dla tego naszego parkietu :rolleyes:

Witaj! Mam pytanie odnośnie płytek do łazienki. Bardzo mi się podobają płytki z ceramiche grazia. Wiem , że zamawiałaś je przez internet możesz mi podać namiary na sklep ,

w którym je kupiłaś. Przeczytałam,że dostałaś również próbki czy pamiętasz z którego sklepu. Sprawa bardzo pilna bo muszę się wreszcie zastanowić co kupić.

• 3 weeks później...
Tak, żeliwna. Kosztowała sporo - 700zł, ale jest bardzo ładna i będzie służyła wieczność. Niestety chciałam dokupić drugą i już nie ma. Jak gdzieś spotkam, to dam Ci znać, bo sama będę chciała dokupić. Widziałam na allegro inne, ale już bardziej prostsze w formie, za to w lepszej cenie ;)
O, ja też miałam spytać o te donice bo widziałam takie w jednej holenderskiej hurtowni :)

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
Moje są w donicy już dwa tygodnie i sa ładne - lubią wodę, ale trzeba uważać, żeby nie lać po liściach, bo złapia grzyba. Później, po kwitnieniu daję do gruntu i rosną sobie na rabacie, dobrze zimują, kwitną. Te akurat sa inne niż zawsze - mają duuuzo większe kwiaty. Ciekawe, czy będą również zimowały i rosły ładnie za rok.

Moniś ogród jest przemyślany w 100% to widać! Cudnie to wszystko wygląda :) Szczerze powiem, że już od dawna zaglądałam czy coś nowego się u Ciebie przypadkiem nie pojawiło ;) Chciałabym coś takiego u siebie, ale niestety mimo iż mniej więcej wiem co chcę mieć, nie potrafię tego przestrzennie rozplanować, bo te różnice poziomów wszystko mi psują, a z drugiej strony dosyć mam tego ciągłego czekania na ziemię... Chciałabym tez co roku dosadzać rośliny i patrzeć jak się rozrastają...

Witaj Moniu. Jak mnie tu dawno nie było :o

Piękny ogród masz. Obserwowałam jak pięknieje a teraz jeszcze takie zmiany planujesz.

Przez Ciebie (;)) i mnie naszła ochota wreszcie uporządkować moje dwie rabaty bylinowe "radosnej twórczości". Nijak mi to jednak nie wychodzi.

Czytam u Ciebie i podziwiam, jak Ty sobie z tym dajesz radę ?