Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BLAT ŁAZIENKA drewno drewniany

KARO1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w drewniany blat (kolor Venge, drewno buk)

Witam, bardzo mi przykro bo buk do łazienki sie nie nadaje. Bez wzgledu na to czym jest pokryty (lakier, olej czy inne). Jest to gatunek badzo wchałaniający wilgoć a co za tym idziebedzi pęczniał i się wykrzywiał.

Jezeli dodatkowo jest umieszczony "na ścisk" pomiedzy dwoma ściankami to może ja nawet uszkodzić

W ogóle buk nie jest też najlepszym materiałem na podłogi.

pozdrawiam

mj

Jak umocować do ściany blat drewniany pod umywalką nablatową?

Umywalka będzie na środku ściany, a blat pod nią ma dochodzić jednym bokiem do ściany prostopadłej.

Jak to zrobić, żeby było stabilne i wytrzymałe?

Jak są montowane umywalki nablatowe? Czy one tylko stoją na blatach?

Może ktoś z Was wie?

Byłam dzisiaj w sklepie gdzie sprzedają drewno egzotyczne. B. miły Pan powiedział nam że drewno zwiększa swoją objętość do 3mm przy wilgotności 15%.

W łazience wilgotność może być dużo większa i w związku z tym może się zdarzyć, że po jakimś czasie taki blat poprostu pęknie.

Dzisiejsza wizyta wyleczyła nas na zawsze z drewnianego blatu w łazience.

Ojj Sonika...no to mnie zmartwiłaś :cry: A ja tak chciałam mieć taki blat, no ale skoro jest taki niepraktyczny i nie posłuży zbyt długo..hmm...a moze ktoś ma jakiś pomysł na inny materiał by uzyskać podobny efekt?Ciemny, prosty, grubości tak na oko 10-ciu centymetrów a na nim piękna, biała umywalka :D Więc..jesli nie drewno to co??

Tak mi przykro, że Cię zmartwiłam.

Mnie też ta wiadomość odebrała humor, tym bardziej, że umywalkę nablatową już mam kupioną i lada dzień zaczynam wykańczanie łazienki.

Ale doszłam do wniosku, ze lepiej zmienić plany i wymienić umywalkę niż żałować za jakiś czas.

Takie blaty wcale nie są tanie i na wyrzucanie świadomie pieniędzy w błoto jakoś nie mam ochoty.

Będzie umywalka firmy Hatria - You @Me, też bardzo ładna i nie stwarzająca problemów :lol: :lol: :lol: