Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BLAT ŁAZIENKA drewno drewniany

KARO1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

rzeczywiście świetnie to wygląda ale drewna - nawet najlepiej zabezpieczonego bałabym się położyć w okolicach umywalki - gdzie wiadomo dużo wody - szafki stojące tak

dla tego lepiej coś pomyśleć z drewnopodobnym materiałem

ale to przerasta moje doświadczenia i wiadomości

Pepitka , to jest zdjęcie z kolekcji Cersanitu .

Polataj po sklepach które Cersanit sprzedają i popytaj .

Albo wejdź na ich stronę , może coś tam piszą .

Ale po mojemu to dobrze sie sprawdzi drewno egzotyczne , tylko nie wiem co na to kieszeń :roll: :wink:

Wiem, ze to cersanit :)

Znalazłam to w M JAK MIESZKANIE - wszystko jest opisane, łącznie z tym, skąd wzięto ręczniczki i buteleczki na mydło, a o blacie nie wspomniano...

Na stronę internetową cersanitu też weszłam. Nic...

A jaka jest cena takiego drewna? :roll:

Witam.Meble i blat wygladaja mi na bielony dab z tym ze musisz wziac pod uwage ze projektanci Cersanita maja za zadanie sprzedac towar zwlaszcza plytki a co sie stanie z drewnianym blatem to juz inna sprawa.Ja bym sie bal zastosowac takie drewno co innego egzotyki typu taek. merbau,cedr ktore sa do tego wrecz stworzone...

Mnie się baardzo podobają dreniane blaty i mebelki w łazience :D sama mam taką:

http://img158.imageshack.us/img158/7927/azienka11ar.jpg

wszystko jest wykonanane z drewna bukowego, zostało bardzo dobrze zabezpieczone i narazie nic się nie dzieję, łazienkę użytkujemy od ponad roku a blat zygląda jak nowy :)

wszystko jest wykonanane z drewna bukowego, zostało bardzo dobrze zabezpieczone i narazie nic się nie dzieję, łazienkę użytkujemy od ponad roku a blat zygląda jak nowy :)

Bardzo ładny ten blat :)

Też chcę mieć takowy, pod jedną umywalkę, z jakimis półeczkami, no i zeby schować pralkę.

Czy mozesz mi napisać, ile kosztował?

Witam.Meble i blat wygladaja mi na bielony dab z tym ze musisz wziac pod uwage ze projektanci Cersanita maja za zadanie sprzedac towar zwlaszcza plytki a co sie stanie z drewnianym blatem to juz inna sprawa.Ja bym sie bal zastosowac takie drewno co innego egzotyki typu taek. merbau,cedr ktore sa do tego wrecz stworzone...

Też biorę pod uwagę, ze te meble mogą być nieodpowiednie do łazienki :) Ale, ze kompletnie nie znam się na drewnie w łazience, chciałam zasiegnąć porady, z czego ewentualnie zrobić taki blat z półkami.

Bardzo ładny ten blat :)

Też chcę mieć takowy, pod jedną umywalkę, z jakimis półeczkami, no i zeby schować pralkę.

Czy mozesz mi napisać, ile kosztował?

1300 zł

Jeżeli blat w łazience to tylko granitowy.Może być rónież marmur ale marmur łatwiej przyjmuje zabarwienia i ciężko zlikwidować zabarwienie po mydle lub innych rzeczach pozostawionych tylko na chwilę .

\\także pozostaje jedynie granit .Kosztuje nieco więcej niż inne materiały ale jest długowieczny i niezniszczalny praktycznie.

koszt 1 m.kw można kupić /najtańszy / to ok 300 zł a przecież nie masz blatu wielkości 10m.kw Twój jest 50cm x 175 cm to jest niecały jeden m.kw.

wykonałem i zamontowałem dużo takich blatów.Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam wszystkich

Chciałbym mieć umywalkę nablatową, wraz z blatem coś na styl jak poniżej

http://katalog.tubadzin.pl/kolekcje/castanio.jpg

Ale nigdzie nie mogę znaleźć producenta takich blatów (łazienka jest dosyć duża więc chciałbym aby blat był dosyć długi).

Czy znacie jakieś firmy które robią podobne blaty (drewniane)?

Czy może ktoś pokusił się aby zrobić coś takiego samemu? Myślałem aby kupić panele lub deski podłogowe z drewna egzotycznego ale sęk w tym jak zrobić aby blat był odpowidenio gruby (kilka cm) tak jak tym zdjęciu.

Może zlecić to jakiemuś stolarzowi? Ale trochę boję się zastosować zwykłego drewna aby nie pęczniało od wody lub nie rozsychało się gdy będzie działać ogrzewanie.

Pozdrawiam

Tomi

cześć

Też planowałem blat z drewna, ale o innych wymiarach i konstrukcji. Cała konstrukcja pod umywalką miała wyglądać jak stołek z prostymi nogami i blatem o wymiarach 50x60cm. Mój stolarz skonsultował to ze specjalistą, który odradził używanie drewna ponieważ taki blat prawdopodobnie po jakimś czasie by się wykręcił i wyglądało by to marnie. Pamiętaj że umywalka nablatowa też wymaga sporej dziury w blacie co osłabia jego sztywność. Zaproponował mi natomiast jakąś grubą (jak na twoim zdjęciu) płytę z okleiną, którą już z powodzeniem stosował. Ja na Twoim miejscu sam bym się za to nie zabierał tylko poszukał, albo gotowej konstrukcji w sklepie z armaturą i ceramiką (głowę dam że coś takiego widziałem), albo dogadał się z sensownym stolarzem.

POWODZENIA!

ps Zazdroszczę dużej łazienki...

Ja mam podróbkę tego blatu z Koła - robili w Komandorze. Są to dwie płyty, oklejone razem, musi to być mocna konstrukcja, bo umywalka jest ciężka i masywna.

Wyszło taniej niż ten blat z Koła.

Blat dł ok 150 cm (dwa blaty - jeden niżej drugi wyżej) plus szafka wisząca 30 cm szer ok 150 na wysokość wyszło w sumie ok 900 PLN, ze wszystkim.

Wygląda identycznie jak na zdjęciu - tyle że nie jest to takie pudełko a raczej dwa blaty jeden nad drugim

ja blaty do łazienki zleciłam stolarzowi- nie znam jeszcze cen :) ale innych nie chcę :) co do grubości powiedział, że jak z drewna to max 4 cm ale może pogrubić krawędz tak żeby wyglądały na duuużo grubsze

wejdz na strone http://www.noclaf.pl tez sa fajne polki i szafki tyle ze nie z drewna- ale wygladaja przyzwoicie