beti555 15.03.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 pepitko, niestety nie pomogę Ci Nie znam sie na drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 15.03.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 rzeczywiście świetnie to wygląda ale drewna - nawet najlepiej zabezpieczonego bałabym się położyć w okolicach umywalki - gdzie wiadomo dużo wody - szafki stojące takdla tego lepiej coś pomyśleć z drewnopodobnym materiałemale to przerasta moje doświadczenia i wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 15.03.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Pepitka , to jest zdjęcie z kolekcji Cersanitu . Polataj po sklepach które Cersanit sprzedają i popytaj . Albo wejdź na ich stronę , może coś tam piszą . Ale po mojemu to dobrze sie sprawdzi drewno egzotyczne , tylko nie wiem co na to kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 15.03.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 gdy byłam w Belgii u pewnej dość zamożnej rodziny tooni koło wanny mieli obłożone drewnem, z którego buduje się statki.nie mam pojęcia czy w Polsce można takie coś dostać no i za jaką cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 15.03.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Pepitka , to jest zdjęcie z kolekcji Cersanitu . Polataj po sklepach które Cersanit sprzedają i popytaj . Albo wejdź na ich stronę , może coś tam piszą . Ale po mojemu to dobrze sie sprawdzi drewno egzotyczne , tylko nie wiem co na to kieszeń Wiem, ze to cersanit Znalazłam to w M JAK MIESZKANIE - wszystko jest opisane, łącznie z tym, skąd wzięto ręczniczki i buteleczki na mydło, a o blacie nie wspomniano... Na stronę internetową cersanitu też weszłam. Nic... A jaka jest cena takiego drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 15.03.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam.Meble i blat wygladaja mi na bielony dab z tym ze musisz wziac pod uwage ze projektanci Cersanita maja za zadanie sprzedac towar zwlaszcza plytki a co sie stanie z drewnianym blatem to juz inna sprawa.Ja bym sie bal zastosowac takie drewno co innego egzotyki typu taek. merbau,cedr ktore sa do tego wrecz stworzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pollyann 15.03.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Fracek, HALO!!! ja mam lazienke z bielonego debu i Ty o tym dobrze wiesz!!! i nic sie z nia nie stalo... poki co:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaasia1719499938 15.03.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mnie się baardzo podobają dreniane blaty i mebelki w łazience sama mam taką: http://img158.imageshack.us/img158/7927/azienka11ar.jpg wszystko jest wykonanane z drewna bukowego, zostało bardzo dobrze zabezpieczone i narazie nic się nie dzieję, łazienkę użytkujemy od ponad roku a blat zygląda jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 15.03.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mnie się baardzo podobają dreniane blaty i mebelki w łazience sama mam taką: http://img158.imageshack.us/img158/7927/azienka11ar.jpg wszystko jest wykonanane z drewna bukowego, zostało bardzo dobrze zabezpieczone i narazie nic się nie dzieję, łazienkę użytkujemy od ponad roku a blat zygląda jak nowy Bardzo ładny ten blat Też chcę mieć takowy, pod jedną umywalkę, z jakimis półeczkami, no i zeby schować pralkę. Czy mozesz mi napisać, ile kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 15.03.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam.Meble i blat wygladaja mi na bielony dab z tym ze musisz wziac pod uwage ze projektanci Cersanita maja za zadanie sprzedac towar zwlaszcza plytki a co sie stanie z drewnianym blatem to juz inna sprawa.Ja bym sie bal zastosowac takie drewno co innego egzotyki typu taek. merbau,cedr ktore sa do tego wrecz stworzone... Też biorę pod uwagę, ze te meble mogą być nieodpowiednie do łazienki Ale, ze kompletnie nie znam się na drewnie w łazience, chciałam zasiegnąć porady, z czego ewentualnie zrobić taki blat z półkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaasia1719499938 15.03.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mnie się baardzo podobają dreniane blaty i mebelki w łazience sama mam taką: http://img158.imageshack.us/img158/7927/azienka11ar.jpg wszystko jest wykonanane z drewna bukowego, zostało bardzo dobrze zabezpieczone i narazie nic się nie dzieję, łazienkę użytkujemy od ponad roku a blat zygląda jak nowy Bardzo ładny ten blat Też chcę mieć takowy, pod jedną umywalkę, z jakimis półeczkami, no i zeby schować pralkę. Czy mozesz mi napisać, ile kosztował? 1300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 16.03.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 asiaasia dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaasia1719499938 17.03.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Prosze bardzo "Nasz" stolarz mówił, że nie jest najważniejsze drewno z jakiego się wykonuje tylko to jak się je zbezpieczy i patrząc na nasz blat miał rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmurek 23.03.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jeżeli blat w łazience to tylko granitowy.Może być rónież marmur ale marmur łatwiej przyjmuje zabarwienia i ciężko zlikwidować zabarwienie po mydle lub innych rzeczach pozostawionych tylko na chwilę .\\także pozostaje jedynie granit .Kosztuje nieco więcej niż inne materiały ale jest długowieczny i niezniszczalny praktycznie.koszt 1 m.kw można kupić /najtańszy / to ok 300 zł a przecież nie masz blatu wielkości 10m.kw Twój jest 50cm x 175 cm to jest niecały jeden m.kw.wykonałem i zamontowałem dużo takich blatów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmurek 23.03.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Pierwszy dzień jestem na foru i dlatego dopiero teraz odpowiedziałem Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek_w 28.03.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Mimo głosów na nie nadal planujemy merbau. Ale to już pomińmy. Może ktoś mi podpowie na czym najlepiej go mocować? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.05.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam wszystkichChciałbym mieć umywalkę nablatową, wraz z blatem coś na styl jak poniżejhttp://katalog.tubadzin.pl/kolekcje/castanio.jpg Ale nigdzie nie mogę znaleźć producenta takich blatów (łazienka jest dosyć duża więc chciałbym aby blat był dosyć długi).Czy znacie jakieś firmy które robią podobne blaty (drewniane)? Czy może ktoś pokusił się aby zrobić coś takiego samemu? Myślałem aby kupić panele lub deski podłogowe z drewna egzotycznego ale sęk w tym jak zrobić aby blat był odpowidenio gruby (kilka cm) tak jak tym zdjęciu.Może zlecić to jakiemuś stolarzowi? Ale trochę boję się zastosować zwykłego drewna aby nie pęczniało od wody lub nie rozsychało się gdy będzie działać ogrzewanie.PozdrawiamTomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cYg 08.05.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 cześć Też planowałem blat z drewna, ale o innych wymiarach i konstrukcji. Cała konstrukcja pod umywalką miała wyglądać jak stołek z prostymi nogami i blatem o wymiarach 50x60cm. Mój stolarz skonsultował to ze specjalistą, który odradził używanie drewna ponieważ taki blat prawdopodobnie po jakimś czasie by się wykręcił i wyglądało by to marnie. Pamiętaj że umywalka nablatowa też wymaga sporej dziury w blacie co osłabia jego sztywność. Zaproponował mi natomiast jakąś grubą (jak na twoim zdjęciu) płytę z okleiną, którą już z powodzeniem stosował. Ja na Twoim miejscu sam bym się za to nie zabierał tylko poszukał, albo gotowej konstrukcji w sklepie z armaturą i ceramiką (głowę dam że coś takiego widziałem), albo dogadał się z sensownym stolarzem. POWODZENIA! ps Zazdroszczę dużej łazienki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 08.05.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Ja mam podróbkę tego blatu z Koła - robili w Komandorze. Są to dwie płyty, oklejone razem, musi to być mocna konstrukcja, bo umywalka jest ciężka i masywna. Wyszło taniej niż ten blat z Koła.Blat dł ok 150 cm (dwa blaty - jeden niżej drugi wyżej) plus szafka wisząca 30 cm szer ok 150 na wysokość wyszło w sumie ok 900 PLN, ze wszystkim. Wygląda identycznie jak na zdjęciu - tyle że nie jest to takie pudełko a raczej dwa blaty jeden nad drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 08.05.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 ja blaty do łazienki zleciłam stolarzowi- nie znam jeszcze cen ale innych nie chcę co do grubości powiedział, że jak z drewna to max 4 cm ale może pogrubić krawędz tak żeby wyglądały na duuużo grubsze wejdz na strone http://www.noclaf.pl tez sa fajne polki i szafki tyle ze nie z drewna- ale wygladaja przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts