krzycha16a 15.02.2008 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 nie ma bezpiecznych drzwi i okien których sie nie da otworzyć Z tym się zgadzam w 100% System alarmowy....obowiązkowo musi być....tu też się zgadzam w 100% Drzwi antywłamaniowe,hmm....nie wiem, jeszcze się zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 15.02.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Z tym się zgadzam w 100% System alarmowy....obowiązkowo musi być....tu też się zgadzam w 100% Drzwi antywłamaniowe,hmm....nie wiem, jeszcze się zastanowię. A główne drzwi wejściowe do domu robisz antywłamaniowe? Jak tak to może jednak zrobić zwykłe tańsze skoro przez garaż zostawiasz łatwą drogę wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irk 16.02.2008 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Jeżeli chodzi o przepisy, sprawę zabezpieczenia przeciwożarowego drzwi do garażu to sprawę jednoznacznie wyjaśnia Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12.04.2002 "w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie" Dziennik Ustaw nr 02.750.690 Rozdział 8.paragraf 281 (z późniejszymi zmianami) Wymagania p.poż. odnośnie drzwi nie dotyczą garażu w budynku jednorodzinnym. Czyli drzwi można wstawiać jakie się chce, a jeżeli w projekcie ktoś takowe wstawił to znaczy, że się nie zna albo jest przewrażliwiony. Oczywiście jeżeli ktoś chce takie drzwi, to jego wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 16.02.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 podłączam się pod temat, bo potrzebuję solidne drzwi łączące z jednej strony garaż z domem, a z drugiej z kotłownią. Bardziej zalezy mi na "antywłamaniowości" niż na izolacji cieplnej i akustycznej... Praktycznie miałem już wybrane drzwi z boryszewa, ale niestety okazalo sie, że robią je w wymiarach 80/90, a te od strony domu są u mnie węższe, potrzebuje 70-ki. Czy potraficie polecić jakiegoś producenta, który ma dealera w woj mazowieckim, i robi dobre stalowe drzwi w okleinie w rozmiarze 70? Budżet ok 1000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 05.02.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Jeżeli chodzi o przepisy, sprawę zabezpieczenia przeciwożarowego drzwi do garażu to sprawę jednoznacznie wyjaśnia Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12.04.2002 "w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie" Dziennik Ustaw nr 02.750.690 Rozdział 8.paragraf 281 (z późniejszymi zmianami) Wymagania p.poż. odnośnie drzwi nie dotyczą garażu w budynku jednorodzinnym. Czyli drzwi można wstawiać jakie się chce, a jeżeli w projekcie ktoś takowe wstawił to znaczy, że się nie zna albo jest przewrażliwiony. Oczywiście jeżeli ktoś chce takie drzwi, to jego wola. Witam, czy w tej sprawie wszystko wygląda bez zmian? Czy drzwi z garażu do wiatrołapu mogą być dowolne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 05.02.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 nic się nie zmieniło mogą być zwykłe papierowe. Przy piecach kole 20 kW to nawet nie ma w domu kotłowni Mnie zastanawia cos innego nie mam wentylacji w garażu ( zgodnie z projektem) a kominiarz juz sie krzywi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 06.02.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Wg mnie także warto uwzględnić przy wyborze drzwi garażowo domowych różnicę temperatur. Może ona wynieść nawet 14st C. Jeśli są one drewniane to mogą z czasem się wypaczyć.W ofercie http://drzwidana.pl/ są takie drzwi ale kosztują dużo więcej gdyż są specjalnie wzmacniane, gwarancja 3 lata, możliwa opcja z chowanym progiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 07.02.2010 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 czego to ludzie nie naopaowiadają żeby z kaski ich wyskubać zamiast drzwi antywłamaniowych i Ppoż z garażu proponuje dodatkowy rygiel na drzwi od wewnątrz bramy i system alarmowy z powiadomieniem nie ma bezpiecznych drzwi i okien których sie nie da otworzyć a czy taki dodatkowy rygiel dostane za darmo ?czy alarm z powiadomieniem tez jest gratis ja ktos tu zaowazyl ruznica miedzy zwyklymi drzwaimi a antywlamaniowymi to 150 zloty wiec chyba tyle samo co rygiel a napewno taniec niz alarm ( hyba ze alarma jest w calym domu to tylko czujka jest potrzebna dodatkowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 07.02.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 A ja się zastanawiam nad wstawieniem takich drzwi wewnatrzklatkowych. W Obi są takie teraz za 330zl. Mają jakieś tam ocieplenie, lepszy zamek itp. A najtańsze pokojowe pełne wyjdą ponad 250 z klamką itp. Do tego są metalowe, czyli niepalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 07.02.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ja między garażem a kotłownią dam drzwi kupione w biedronce za 399 zł. Z klamką, zamkami, ościeżnicą, ryglami i jakimś atestem chyba PZH lub coś takiego i jak mi się wydaje w zupełności wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 07.02.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Zastanawiam się czy te Wasze drzwi ( z Biedronek... )będą pasować do innych w mieszkaniu. Nie wiem jakie macie układy pomieszczeń ale u mnie są one widoczne prawie z każdego miejsca na parterze i wybrałem takie które będą pasować do innych. Może innym to nie przeszkadza ale mnie akurat tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 07.02.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Zastanawiam się czy te Wasze drzwi ( z Biedronek... )będą pasować do innych w mieszkaniu. Nie wiem jakie macie układy pomieszczeń ale u mnie są one widoczne prawie z każdego miejsca na parterze i wybrałem takie które będą pasować do innych. Może innym to nie przeszkadza ale mnie akurat tak. Ja mam akurat przejście garaż/kotłownia i dopiero z kotłowni do hollu. Tak więc mogą być nawet wyplatane z wikliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A czy jest sens montować mocniejsze drzwi jeżeli włamywacz będzie miał i tak sporo czasu, aby je rozpracować. Będzie siedział spokojnie w garażu i przy nich majstrował, aby otworzyć...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.02.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A czy jest sens montować mocniejsze drzwi jeżeli włamywacz będzie miał i tak sporo czasu, aby je rozpracować. Będzie siedział spokojnie w garażu i przy nich majstrował, aby otworzyć...?? Najbardziej zależy mi na ich szczelności. A do tego są metalowe z ładną okleiną (czy malowaniem). Pewnie i tak ich nie będę zamykał. A jeżeli są w cenie tanich pokojowych to może warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kierowniczek 08.02.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 ważne jest umocowanie framugi wielu pracowników czasem poprostu łata pianką i potem gipsują, takie drzwi polecą po 3-4 kopnięciach więc uwaga! trzeba je betonować w framugach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 ważne jest umocowanie framugi wielu pracowników czasem poprostu łata pianką i potem gipsują, takie drzwi polecą po 3-4 kopnięciach więc uwaga! trzeba je betonować w framugacha nie lepiej zastosować kotwy? Czy to nie będzie trwalsze aniżeli doklejanie? Nie wiem czy połączenie metal - beton jest aż tak trwałe, aby wytrzymać kilka kopniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 28.03.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Chyba jednak nie zawsze chodzi o to, żeby było najtaniej.Wg mnie:1. garaż nieogrzewany = drzwi ocieplone,2. jeśli w garażu jest karnister, oleje i inne "extrasy" = drzwi powinny być ppoż. Dla własnego dobra, komfortu i spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 09.10.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 podnoszę tematszukam drzwi z nieocieplonego garażu (w bryle budynku) do domuchodzi o to aby były w miarę ciepłe i nie najdroższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przedstawiciel drzwi 24.10.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Delta drzwi universal 45 cena ok sprawdzone rozwiązanie termiczne i cenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 24.10.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Delta drzwi universal 45 cena ok sprawdzone rozwiązanie termiczne i cenowe. Dzieki a moze jeszcze jakies propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts