Krzysztofik 22.02.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 http://www.izolacja.marbet.com.pl/index.php?str=4&ido=39&lang=pl (Nie dotykałem tego ale to chyba to samo co styrodur) A izolacja pozioma poziomu "0" będzie "dachem" dla tego co poniżej - a jeśli chodzi o link to powyżej. KB na urlopie? http://www.muratordom.pl/images/icopal_art_spons_12d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joamor 22.02.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Dzięki za podjęcie tematu Z kierownikiem jest taki problem że mieszka obecnie 300 km od nas, mieszkamy we Wrocławiu a budujemy się pod Krakowem. Niestety nie wszystko da się przedyskutować przez telefon. Zresztą tak jak pisałam nie jesteśmy przekonani do wersji kierownika ze zwykłym styropianem. Na stronie marbetu wyczytaliśmy własnie że przy drenażu stosuje sie płyty izodren + geowłóknina, ale po rozeznaniu w hurtowniach wygląda na to że nikt tego nie stosuje w ten sposób. Co do zabezpieczenia od góry izolacji + folii problem jest taki, że ściany piwnicy nie są tak samo głęboko na całym obwodzie, miejscami wystają ok. metra lub nawet więcej nad ziemię. Wydaje mi sie, że te części nie powinny być okryte folią, trzeba ją niżej przyciąć, a izolacja termiczna pójdzie oczywiście wyżej. Boimy się jednak dostawania się wody między styropian a folię... Niektórzy producenci styropianów ekstrudowanych, np DOW nie zalecają dawania już żadnej folii na warstwę ocieplenia. Może tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joamor 22.02.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 No właśnie, na Twoim obrazku też nie ma żadnej folii na styropianie, wtedy spokojnie można kontynuować izolację na cokół i pokryć go np. tynkiem. tylko co z tymi stadami myszy i szczurów które zechcą zamieszkać w naszym styropianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.02.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Niektórzy producenci styropianów ekstrudowanych, np DOW nie zalecają dawania już żadnej folii na warstwę ocieplenia. Może tak zrobić? nie to, że nie zalecają, tylko jest to zbędne izoluj ścianę czym chcesz, nawet papą termo, a styrodur, czy też np hydromax bez niczego, oczywi scie pod cokół wystający z ziemi trzeba zaciągnąć klejem z siatką, a pod to najlepiej "zarysować" powierzchnię ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joamor 22.02.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Dzięki. Twoja opinia potwierdza nasze przekonanie. Darujemy sobie folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sajuri 10.05.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Mam pytanie co do izolacji fundamentów. Mój wykonawca chce robić hydroizolacje (dysperbit, styrodur, folia) w 5 dni od wylania ścian fundmentowych (beton b25). Nie wiem czy to ma sens teraz jak one sa mokrusieńkie bo leje cały czas + takie zupełnie świeże jeszcze . POMOCY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 10.05.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 A już są rozszalowane? Wszyscy kierownicy i wykonawcy, z którymi rozmawiełem zawsze mówili, że elementy żelbetowe powinny "stygnąć" ok. 3 tygodni. Ja bym zostawił i izolował za 2 tyg. I tak nie można murować ścian, to niech sobie fundament wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts