Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rasowe vs kundle

oorbus

Recommended Posts

• Odpowiedzi 132
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Nasza Adela właśnie jest na stole operacyjnym i podlega wycinaniu :(

życie sprawiło, że nie zostanę Frankensteinem.

cieszycie się?

Pozdro

Cieszymy ( nie z wycinania jako takiego oczywiscie)

Szybkiego powrotu do zdrowia zycze suni.

Co do jajek kiedys byl taki watek :

http://forum.muratordom.pl/czy-sprawdzacie-kody-na-jajkach,t91003.htm?highlight=kody%20jajkach

niestety ja nie mam w okolicy zadnych jajek ktore nie byly by 3 :-?

musialabym po bazarach jakis jezdzic - w warszawskich sklepach nie uwidisz (nawet w zdrowej zywnosci ostatnio bylo tylko 3)

wiec bardzo mało jem - jak raz na 2-3 miesiace jedno to swieto :)

Witam,

Nasza Adela właśnie jest na stole operacyjnym i podlega wycinaniu :(

życie sprawiło, że nie zostanę Frankensteinem.

cieszycie się?

Pozdro

A ja się nie cieszę tylko trzymam kciuki za pomyślność zabiegu i szybką rekonwalescencję. Nie wiem co to za ,,życie" sprawiło mam nadzieję, że nie żadna groźna choroba.

Daj znać co z sunią.

wygląda na to, że jestem szczęściarą bo jem jajka od kurek biegających sobie luzem u rolnika na podwórku :p

wreszcie ranek!!!

Adela wybudziła się z narkozy dość wcześnie. biedna skamlała prawie całą noc. nie wiedziała co się z nią dzieje. teraz ma fartuch założony.

a życie to zapalenie. próbowaliśmy antybiotykami ale nie dało rezultatów. i chce wychodzić na 3 kropelki siku...

tak więc rekonwalestencji ciąg dalszy.

Zielona,

zawsze wiedziałem, że WAWA to prowincja :lol:

pozdro

U mnie we wiosce (w sklepie) są jajka z 2. W dużych sklepach w Ol. nie zawsze. Ale znalazłam i z 0 - tylko dużo droższe.

oorbus mam nadzieję, że z Adelą będzie OK. Moja starsza też miała sterylkę dopiero po ropomaciczu i to dość paskudnym (0 objawów, przypadkiem wykryte) i pięknie wyzdrowiała.

oorbus, pilnujcie suki ok 8 doby po zabiegu (kolnierz, fartuszek) wtedy kiedy się rana goi i swędzi. (przejrzyj 2 str, wątku Przygarnę husky, ale?)

Warto juz od 4-go dnia pilnować, mój pies byl po operacji (nie sterylka akurat) bardzo grzeczny i spokojny i nieoczekiwanie na 4 dzien rozwalił sobie szwy. Wetka mówiła (jak juz z ta rozwaloną raną poleciałam), że wtedy własnie zaczyna swędzieć.

Mój pies mial koszulke, ale sobie ja bez problemu porozrywał. Potem chodził w kołnierzu - marudził strasznie ale lajf is brutal, nie mozna ryzykować.