mayland 18.08.2008 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Szlifujesz szpachelką i papierem ściernym. Tak by nie było zadziorów i ostrych kawałków. To szlifowanie to nie polega na doprowadzeniu ściany do błusku czy gładkosci a jedynie do nadania jej mniej ostrego wyglądu. Inaczej można byłoby niszczyc o taką ścianę ubrania lub byłaby niebezpieczna dla dzieci ze względu na łatwe otarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.08.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Prosze o pomoc. Pomaluję ścianę "strukturalną" kolorem NOBILESu (lateksowa farba do ścian - lato piaskowe), na to bym zrobiła przecierkę (jesień morelowa) i co zrobic żeby ściana mi się świeciła (bo ta farba się nie świeci jest matowa). Trzeba użyc: lazura, bejca, werniks - co to za wynalazki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 22.08.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Mam wrażenie, że wszystko co wymieniłaś świeci się, no może poza bejcą matową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość marteczka79 22.08.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 poczytałam sobie te Wasze wypowiedzi i już nabrałam ochoty na takie cuda na ścianach. Mam jednak pewien problem - nie mam super wyczucia kolorów nie bardzo wiem na jaki kolor pomalować ścianę (JEDNĄ) w kuchni.Meble mam koloru calwados a ściany i podłoga beżowawa... Pomożecie, bo nie chcę sobie zeszpecić kuchni... Aha, kuchnia jest w kwadracie, w miarę duża i baaaaaardzo słoneczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingway 24.08.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 czyli ogolnie rzecz biorac: 1. umyc sciany 2. zagruntowac(koniecznie?) 3. naniesc tynk i w czasie schniecie modelowac np. walkiem z wypuklosciami porobic tzn chropowata powierzchnie? 4. pomalowac zwykla farba? jesli cos zle napisalem to poprawcie mnie bo jutro zaczynam remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 24.08.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 czyli ogolnie rzecz biorac: 1. umyc sciany Tak 2. zagruntowac(koniecznie?) Raczej tak. 3. naniesc tynk i w czasie schniecie modelowac np. walkiem z wypuklosciami porobic tzn chropowata powierzchnie? Niektóre struktury trzeba robić jak tynk jest świeży, a niektóre jak troszkę przeschnie. 3a. Zagruntować. 4. pomalowac zwykla farba? Jaką sobie życzysz. jesli cos zle napisalem to poprawcie mnie bo jutro zaczynam remont Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingway 25.08.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 ok dzieki zobaczymy co z tego wyjdzie dzis sie skocze moze do praktikera aha jeszcze jedno bo znajomy mi mowil zeby po zagruntowaniu 1 naniesc siatke na sciane bo inaczej wszystko moze potem poleciec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.08.2008 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Z tą siatką to jakieś przegięcie Czy ściany w domu też masz wszystkie tynkowane na siatce??? Oczywiście, ze nie. Tynk strukturalny nie jest grubą warstwą. Nie ma potrzeby stosowania siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 26.08.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Żadnych siatek nie mam i nic mi nie odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 01.09.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Cóż tutaj taka cisza? Nikt tynku amatorskiego nie kładzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.09.2008 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 hejka w środku nicy.... ja co prawda jeszcze nie kładę, ale mentalnie juz jestem prawie zdecydowana i czekam na dobry moment by zacząć... ....mam już zakupione: wiadereczka - czyściutkie, nowiutkie, pędzle, wałki ze ślaczkami szt 2, gąbkę z bajerkiem, gąbkę na pacce, packę, szpachelkę....i wihajster do paneli podłogowych no, ale to chyba do struktur nie potrzebne...hm....no chyba, że wyjdą tak źle, że będę musiała sobie je wybić z głowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość marteczka79 02.09.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 no ja w ostatni weekend zrobiłam przedpokój. Próbowałam tego sztruksiku i zgodnie z nazwą forum widać na ścianie, że to amatorskie Teraz chcę za kuchnię się wziąć, ale niestety nikt mi nie odpowiedział na wątek co do kolorów a jakoś sama nie umiem dobrać żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.09.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 yyyy a co chodzi z tymi kolorami? może pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość marteczka79 02.09.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 jakiś czas temu prosiłam o pomoc w doborze kolorów... Mam w kuchni do pomalowania jedną ścianę. Kafelki na dpozostałych ścianach i na podłodze są koloru beżowego natomaist meble w calwadosie. No i nie wiem jaki kolor by pasował na tę ścianę do pomalowania żeby nie zemdlić tej kuchni... Kuchnia jest baaaaaaardzo jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.09.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 hm....... może łatwiej będzie jak zapodasz fotkę tej kuchni tak by były widoczne obecne kolory...no i rzeczona ściana...bo w sumie to nie wiadomo czy ona ma być taka wolnostojąca, czy jako tło od czegoś, czy może jako główny decor kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.09.2008 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Marteczka kolory to bardzo indywidualna sprawa. Nawet biel ma rózne odcienie. Inna sprawa, że monitory przekłamują kolory. To drażliwy temat uważam i bardzo indywidualny. Trudno w tej sprawie doradzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.09.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Cóż tutaj taka cisza? Nikt tynku amatorskiego nie kładzie??? No cóż ja mam tynk strukturalny na razie na ścianie 7 metrowej. Ale czeka mnie ciąg dalszy. Na razie jeszcze nie pomalowałam bo chcę to wszystko zrobic za jednym zamachem (tzn. żeby brudziło się tylko raz a nie 10 razy ). Ale teraz niestety mamy inne przedsiewzięcia. Wiecie czego Wam leo i mayland zazdroszczę, że macie czas na zabawę z tynkami a ja niestety muszę szukac tego wolnego czasu i pozbycia się dziecka z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 02.09.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Ścana w połowie zrobiona,ale ta pierwsza część do poprawy.Podczas montażu płyt gipsowych uszkodzili w wielu miejscach.Dałam sobie na razie spokój.Wrócę do tego jak skończą górny przedpokój.Ogólnie wszystkim się podoba i to mnie cieszy.Jak będzie gotowe na pewno się pochwalę-jak będzie czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 03.09.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Wiecie czego Wam leo i mayland zazdroszczę, że macie czas na zabawę z tynkami a ja niestety muszę szukac tego wolnego czasu i pozbycia się dziecka z domu. No ja to akurat dziecko mam już dorosłe, samo się pozbyło z domu A strukturki sobie robię w weekendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 03.09.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Jak będzie gotowe na pewno się pochwalę-jak będzie czym Na pewno będzie czym, pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts