Zaki 20.05.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Uciu, a jak szybko ten klej do marmuru wysycha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 20.05.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Uciu, a jak szybko ten klej do marmuru wysycha? po nałożeniu czekałem około 10-20 min i odciskałem wzór. Sam klej nie wiem ile schnął - gruntowałem następnego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamar 22.05.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 rewelacja !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandaci 25.05.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 No Super Efekt. Gratulacje uciu. Czy jest problem z dostaniem takiego kleju do marmuru?? Czego innego można użyć zamiast tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 25.05.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 No Super Efekt. Gratulacje uciu. Czy jest problem z dostaniem takiego kleju do marmuru?? Czego innego można użyć zamiast tego?? dzieki, kelj jest w każdym markecie (49zł chyba ) - opisano w tym wątku już jego zalety. Według mnie może to tez być zwykły klej do płytek jednak plusem tego do marmuru jest jego biały kolor. Klej i tak potem malujesz - pewnie zależy na jaki kolor i czy ten biały klej ma jakoś prześwitywać przez przecierki. Może to być również gips jednak on jest miekki i można go łatwo zarysować dlatego zastosowałem klej - u mnie sciana jest zrobiona w ciągu komunikacyjnym i narażona na uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_m 29.05.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 a oto mój tynk - wszystko robione zgodnie z waszymi radami http://212.85.107.46/rozne/sc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichoo 29.05.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Jak dla mnie - bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichoo 29.05.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 a powiedz mi jeżeli mogę zapytać - ta podłoga - to klepka czy panele? Bo bardzo mi się spodobała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.05.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 a powiedz mi jeżeli mogę zapytać - ta podłoga - to klepka czy panele? Bo bardzo mi się spodobała. jak na moje oko to chyba płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_m 29.05.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 a powiedz mi jeżeli mogę zapytać - ta podłoga - to klepka czy panele? Bo bardzo mi się spodobała. gres - PARADYŻ Woodentic, niestety fuga jest jeszcze raz do położenia, bo była czekolada ale uległa zabrudzeniu pyłem z gładzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 29.05.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Jacek_m, superowo! Jak to zrobiłeś, że tak równiutko wyszły paseczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_m 30.05.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Jacek_m, superowo! Jak to zrobiłeś, że tak równiutko wyszły paseczki? Zrobiłem to przy pomocy pacy z zębami 10x10. Trochę to trwało bo po położeniu jednego paska trzeba było czekać aż wyschnie i dopiero według niego robić kolejny. Oczywiście pomagał mi mój syn Kacper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 30.05.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Jestem pod wrażeniem, wydaje mi się, że na tak "długiej" powierzchni na pewno ręka by mi się omsknęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 03.06.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Mam do Was pytanie. Na mój przecudny kominek położyliśmy tynk strukturalny Fox-a piaskowiec. Pomalowaliśmy na szaro. Miało być ładnie, a wyszło jak zwykle... Ale o co mi chodzi - jak zerwać to cholerstwo z kominka? Twarde to jak diabli... Obudowa jest z g-k i boję się, że jak zaczniemy to usuwać to zniszczymy ją. A poza tym wydaje mi się, że tynk strukturalny na kominku jest niepraktyczny, bo w tych nierównościach bedzie się osadzał kurz i brud z kominka i całego salonu. Co z tym zrobić? http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/hj/ad/aytd/27Ug9p5YPk37UqtdcB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/hj/ad/aytd/HNn4iNAYytmRY5MadB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kagar1989 05.06.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 bardzo fajny efekt, a mam pytanie czy stary tynk skuwam do betonu czy tynk zaciągam na stary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.06.2009 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Judka masz dwa wyjścia:1. Zagruntować i połozyć na to gładki tynk czyli starać się uzyskać jednolity efekt jaki daje zabudowa z kg2. skuć to co jest ale łatwo nie będzie. napewno uszkodzicie kg pod tynkiem i trzbe bedzie szpachlować i kłaść gładź kagar1989 to zależy jaki masz ten stary tynk. Jesli taki że stukniesz i odpada płatami i musisz usunąć. jesli natomiast mocno trzyma sie ściany to jak najbardziej strukturę robisz na tym tynku. Zagruntujesz stary tynk i mozesz kłaść nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kagar1989 07.06.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 czy ten tynk Knaufa którym mayland robiła będzie dobry pod ten wałek z wzorkami ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.06.2009 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Nada się. Tak naprawdę to większość efektów zalezy od tego czy odpowiednia konsystencje zrobimy tynku czy kleju niż od tego z czego to bedziemy robić. Na efekt w duzej mierze ma etap wykończeniowy czyli farby, przecierki, umiejętne wykończenie powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kagar1989 07.06.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 niestety wałka takiego z wzorkami nie było, naścinanie były pokazane różne efekty różnymi narzędziami dekoracyjnymi najbardziej spodobał mi się efekt robiony tamponem więc go kupiłem, do tego gruntowania to raczej coś w butelce czy biła farba rozcieńczona z wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.06.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Gruntuje sie gruntem. Ja unikam Unigruntu. Poza tym inne jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts