Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mayland

Recommended Posts

Jak pokazałem żonie to wykończenie z kamienia, to wpadła na pomysł, żeby w łazience tak zrobić, tylko zastanawiamy się, czy sprawdzi się to w łazience.

Wanna będzie odsunięta od ściany ze 40 cm, tylko umwywalka będzie dosunięta do ściany i codziennie używana, wanna sporadycznie.

Co o tum myślisz LeoAureus?

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myślę, że kamienie sprawdziłyby się w łazience, może to wyglądać naprawdę super, ale ja mam fioła na ich punkcie to mogę być nieobiektywna :D

Tylko wiesz co... trzeba byłoby jakoś dobrze klej zaimpregnować, moje kamyki na razie niczym nie są potraktowane, ale na pewno czegoś użyję. A tym bardziej w łazience by się przydało. Trzeba by przyjrzeć się czym zaimpregnować żeby ładnie było.

kamykkamyk2, kamień nazywa się strumieniowy, ale wydaje mi się, że tylko część jest właśnie taka, zdarzają się zupełnie inne kamyki. Może dlatego, że tanio kupowałam, 400 zł/tonę, więc i sort nie najlepszy, ale mi akurat to nie przeszkadza. W różnych składach widziałam strumieniowy i był w cenie 1000 zł za tonę, ale rzeczywiście był jednakowy.

Ja kupowałam w Ząbkach pod Warszawą. Albo w Markach, mogę się dopytać bo mylą mi się te dwie miejscowości :lol:

Witajcie,

piękne rzeczy pokazujecie! Mam pytanie- czy ktoś z Was próbował coś robić z glinką wenecką? Nie jest to co prawda tynk strukturalny, ale efekty są ciekawe... Planuję taką ścianę ze schodami w kolorze GOLD metalic.

Czy orientujecie się czy pod tą glinkę trzeba zastosować specjalistyczny grunt(tak jak zaleca producent), czy wystarczy zwykły do ścian?

http://img188.imageshack.us/img188/54/glinkawenecka.jpg http://img19.imageshack.us/img19/3475/glinkawenecka01.jpg