Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mayland

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie, ja również jestem pod ogromnym wrażeniem Waszych dzieł. Nie mogę się napatrzeć....

A wszystko dlatego, że szukam odpowiedzi na pytanie: w jaki sposób powinno się nakładać perłę z Primacolu? Czy ktoś z Was bawił się taką perłą? Na ścianach mam kolor szary, i na to chciałam dać właśnie tą perłę;) Czy można od razu na kolor rzucić perłę, ale tu boję się, że mogą powstawać smugi. Mówiono nam w sklepie, że się bardzo ciężko to nakłada... ;(

Bardzo proszę o jakąś podpowiedź;)

Poozdrawiam!!

Celtus, a możesz napisać co to za klej? Zdjęcie jest małe i nie mogę się doczytać:) A najtańszy biały klej kosztował mnie jakoś dwa razy drożej.

nie umię wstawić większego. To jest Kreakoll Special biały. Worek 25kg, jest szary i jest biały. Biały jest około 2 zł droszy za worek. Ostatnio płaciłam 31zł.

Z opakowania " profesjonalny, zaawansowany technologicznie klej z wypełniaczami kwarcowymi, do wysoce wytrzymałego układania płytek ceramicznych na cementowych powierzchniach ścian i podłóg. Grubość warstwy do 15mm, tiksotropowy, nie spływa z powierzchni pionowych, do wewnątrz i na zewnątrz."

Szarego nie próbowałam, ale biały jak dla mnie jest super. Kładłam też na regispie na okapie nad kuchnią kaflową i obudowie regispowej do kominka i trzyma się ok. Jest bardzo twardy jak wyschnie- pies nie daje mu rady w przedpokoju.

Edytowane przez celtus

nie umię wstawić większego. To jest Kreakoll Special biały. Worek 25kg, jest szary i jest biały. Biały jest około 2 zł droszy za worek. Ostatnio płaciłam 31zł.

Z opakowania " profesjonalny, zaawansowany technologicznie klej z wypełniaczami kwarcowymi, do wysoce wytrzymałego układania płytek ceramicznych na cementowych powierzchniach ścian i podłóg. Grubość warstwy do 15mm, tiksotropowy, nie spływa z powierzchni pionowych, do wewnątrz i na zewnątrz."

Szarego nie próbowałam, ale biały jak dla mnie jest super. Kładłam też na regispie na okapie nad kuchnią kaflową i obudowie regispowej do kominka i trzyma się ok. Jest bardzo twardy jak wyschnie- pies nie daje mu rady w przedpokoju.

nie spotkałam tego kleju nigdzie.............. Celtus gdzie go kupowałaś

Ja też cenię sobie w tej "robocie" kleje:)

Jaki kolor ma ten klej?

LeaAureus kolor biały............ szary tez mają ................Mapei kosztował około 60zł za 25kg

nie spotkałam tego kleju nigdzie.............. Celtus gdzie go kupowałaś

LeaAureus kolor biały............ szary tez mają ................Mapei kosztował około 60zł za 25kg

Nie spotkałam go w żadnych sklepach typu obi, praktiker, castorama, oni chyba nie mają firmy Kerakoll w ofercie. Zapytaj w zwykłych sklepach budowalnych, albo na składach budowlanych. Ja kupuję w najzwyklejszym sklepie typu flizy- wyposażenie łazienek. Widziałam nawet na allegro, ale to odbiór osobisty jedynie wchodzi w grę.

Mój przedpokój nr 2 prawie skończony.

Na dole materiał specjalny psi :D czyli kamienie, psy mogą sobie do woli leżeć i nic się nie brudzi, ufff...

Nad kamieniami struktura taka jak w jednym z pokoi, nic nowego nie wymyślałam bo jest taka dosyć delikatna i pasuje do kamieni.

Kwiatki robione z szablonu, najpierw klejem a potem malowane. Jak widać malowanie nie jest dokończone bo zabrakło mi barwników :lol: W sumie to kwiatuszki są ledwo co zaczęte, ale przyjdzie pora że je wykończę :lol:

Użyłam: biały klej do marmuru, jakiś grunt, bejca perłowa, złoty werniks, barwniki (brązy i jasny orzech). A na dół to widać: kamienie i klej do glazury :D

http://img.photobucket.com/albums/v420/Anel/DSC08784.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v420/Anel/DSC08787.jpg

kurczaki, Leo, przedpokój nr 2 mnie zachwycił!!! gratuluję, zdolniacha z Ciebie :)

Edytowane przez Maciejka_1976

Zrobiłam strukturę i teraz .......................... kupiłam farbę akrylową kolor: Piaszczysta Plaża( teraz wiem, że powinna być lateksowa, ale nie zmienię jej, bo kasy brak) , mam bejcę perłową, farbę w kolorze czekolady na przecierki i złoty werniks

Czy mogę bejcę zmieszać z tą farbą piaszczystą , żeby mieć taki efekt ślizgo - "świecący" ????????????????????????

ściany jest dośc duzo , bo to korytarz a bejcy przyznam, że mam około 2,5 litra.

Ogólnie co mogę z tego zrobic by było dobrze?????????????????????