piu 22.04.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 wypatrzyłam w necie..http://www.imolaceramica.it/public/thumbs/1198735355.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rachel_07 22.04.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam serdecznie, ja również jestem pod ogromnym wrażeniem Waszych dzieł. Nie mogę się napatrzeć.... A wszystko dlatego, że szukam odpowiedzi na pytanie: w jaki sposób powinno się nakładać perłę z Primacolu? Czy ktoś z Was bawił się taką perłą? Na ścianach mam kolor szary, i na to chciałam dać właśnie tą perłę Czy można od razu na kolor rzucić perłę, ale tu boję się, że mogą powstawać smugi. Mówiono nam w sklepie, że się bardzo ciężko to nakłada... ;( Bardzo proszę o jakąś podpowiedź Poozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 23.04.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Pisząc "perła" masz na myśli...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.04.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 ... jak tak niemerytorycznie ... cześć Leo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 23.04.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 To ja też Cześć Gwoździk Miło było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 24.04.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Wczoraj zaczęłam w końcu robić w domku strukturę w korytarzu i na kominie.Używałam kiedyś Goldbandu, ale klej Mapei jest o 10000000000 razy lepszy. POLECAM http://img202.imageshack.us/img202/1651/10bd77d5b126c.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 24.04.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Ja też cenię sobie w tej "robocie" kleje:)Jaki kolor ma ten klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtus 24.04.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 ja też robię strukturki na kleju, używam tego, około 30 zł za worek, ma biały kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 25.04.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Celtus, a możesz napisać co to za klej? Zdjęcie jest małe i nie mogę się doczytać A najtańszy biały klej kosztował mnie jakoś dwa razy drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtus 25.04.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Celtus, a możesz napisać co to za klej? Zdjęcie jest małe i nie mogę się doczytać A najtańszy biały klej kosztował mnie jakoś dwa razy drożej. nie umię wstawić większego. To jest Kreakoll Special biały. Worek 25kg, jest szary i jest biały. Biały jest około 2 zł droszy za worek. Ostatnio płaciłam 31zł. Z opakowania " profesjonalny, zaawansowany technologicznie klej z wypełniaczami kwarcowymi, do wysoce wytrzymałego układania płytek ceramicznych na cementowych powierzchniach ścian i podłóg. Grubość warstwy do 15mm, tiksotropowy, nie spływa z powierzchni pionowych, do wewnątrz i na zewnątrz." Szarego nie próbowałam, ale biały jak dla mnie jest super. Kładłam też na regispie na okapie nad kuchnią kaflową i obudowie regispowej do kominka i trzyma się ok. Jest bardzo twardy jak wyschnie- pies nie daje mu rady w przedpokoju. Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez celtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 25.04.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Dzięki wielkie:) Jeśli pies nie daje rady to jak najbardziej spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 25.04.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 nie umię wstawić większego. To jest Kreakoll Special biały. Worek 25kg, jest szary i jest biały. Biały jest około 2 zł droszy za worek. Ostatnio płaciłam 31zł. Z opakowania " profesjonalny, zaawansowany technologicznie klej z wypełniaczami kwarcowymi, do wysoce wytrzymałego układania płytek ceramicznych na cementowych powierzchniach ścian i podłóg. Grubość warstwy do 15mm, tiksotropowy, nie spływa z powierzchni pionowych, do wewnątrz i na zewnątrz." Szarego nie próbowałam, ale biały jak dla mnie jest super. Kładłam też na regispie na okapie nad kuchnią kaflową i obudowie regispowej do kominka i trzyma się ok. Jest bardzo twardy jak wyschnie- pies nie daje mu rady w przedpokoju. nie spotkałam tego kleju nigdzie.............. Celtus gdzie go kupowałaś Ja też cenię sobie w tej "robocie" kleje:) Jaki kolor ma ten klej? LeaAureus kolor biały............ szary tez mają ................Mapei kosztował około 60zł za 25kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 25.04.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Dzięki 30Agulka, no ja właśnie w takiej mniej więcej cenie kupowałam białe kleje, dlatego zainteresował mnie ten tańszy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtus 25.04.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 nie spotkałam tego kleju nigdzie.............. Celtus gdzie go kupowałaś LeaAureus kolor biały............ szary tez mają ................Mapei kosztował około 60zł za 25kg Nie spotkałam go w żadnych sklepach typu obi, praktiker, castorama, oni chyba nie mają firmy Kerakoll w ofercie. Zapytaj w zwykłych sklepach budowalnych, albo na składach budowlanych. Ja kupuję w najzwyklejszym sklepie typu flizy- wyposażenie łazienek. Widziałam nawet na allegro, ale to odbiór osobisty jedynie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_1976 27.04.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 (edytowane) Mój przedpokój nr 2 prawie skończony. Na dole materiał specjalny psi czyli kamienie, psy mogą sobie do woli leżeć i nic się nie brudzi, ufff... Nad kamieniami struktura taka jak w jednym z pokoi, nic nowego nie wymyślałam bo jest taka dosyć delikatna i pasuje do kamieni. Kwiatki robione z szablonu, najpierw klejem a potem malowane. Jak widać malowanie nie jest dokończone bo zabrakło mi barwników W sumie to kwiatuszki są ledwo co zaczęte, ale przyjdzie pora że je wykończę Użyłam: biały klej do marmuru, jakiś grunt, bejca perłowa, złoty werniks, barwniki (brązy i jasny orzech). A na dół to widać: kamienie i klej do glazury http://img.photobucket.com/albums/v420/Anel/DSC08784.jpg http://img.photobucket.com/albums/v420/Anel/DSC08787.jpg kurczaki, Leo, przedpokój nr 2 mnie zachwycił!!! gratuluję, zdolniacha z Ciebie Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez Maciejka_1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 27.04.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Zrobiłam strukturę i teraz .......................... kupiłam farbę akrylową kolor: Piaszczysta Plaża( teraz wiem, że powinna być lateksowa, ale nie zmienię jej, bo kasy brak) , mam bejcę perłową, farbę w kolorze czekolady na przecierki i złoty werniksCzy mogę bejcę zmieszać z tą farbą piaszczystą , żeby mieć taki efekt ślizgo - "świecący" ???????????????????????? ściany jest dośc duzo , bo to korytarz a bejcy przyznam, że mam około 2,5 litra. Ogólnie co mogę z tego zrobic by było dobrze????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 27.04.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Maciejka_1976, dziękuję, potrzeba matką wynalazków:D 30Agulka, może pokaż jak to wygląda, będzie łatwiej doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 28.04.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Leo nic wymyślnego te moje ściany, ale bynajmniej będzie inaczej . To wygląda tak: http://img180.imageshack.us/img180/8664/dommek056.jpghttp://img248.imageshack.us/img248/2474/dommek060.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alterka 28.04.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Kiedyś obiecałam, że wstawię zdjęcia czegoś, co z mężem poczyniliśmy. Wprawdzie aparatu nie wykorzystałam, tylko telefon, ale podzielę się z Wami tym, co mi radość sprawia. Przepraszam za kiepską jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 29.04.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Alterka suuuuuuuuuuuuuuuuper Wam to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts