Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mayland

Recommended Posts

Mam nierówno wyszpachlowany i pomalowany sufit.Aby nie kłaść gładzi pomyślałem o czymś w rodzaju tynku strukturalnego,a dokładnie o dodaniu do białej farby granulek DECORMIX.Czy pomalowanie czymś takim sufitu w pewnym stopniu zniweluje optycznie niedoskonałości?Jestem ciekaw czy ktoś używał tych granulek i z jakim efektem?

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
Wracam do tematu zrobiłem jedną ścianę .wygląda to w ten sposób że narożniki pokoju są zrobione cegiełką odciskaną w goldbandzie natomiast pomiędzy tymi cegiełkami wykonałem strukturę z biofleksu.[ATTACH=CONFIG]286747[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286748[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286749[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286750[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286751[/ATTACH]

Piękne cegły, napisz proszę w jaki sposób uzyskałeś tak dobry efekt.

Pozdrawiam

• 4 months później...

Witam Was serdecznie!

Jestem tu nowa i jak widzę takie cudeńka to leżę i kwiczę.

Własnie szykuje się do remontu. Niestety nie wyjdą moje plany na kuchnię bo ściana betonowa i nosna nie do wywalenia... wiec szukam wszelkich możliwości na zrobienie czegoś co ją uczyni przyjemniejszą.

Czy autor tego cuda mógłby podzielić się przepisem z cierpiącą włascicielką kuchni wielkości przedziału sypialneo w PKP?

• 6 months później...
Witam, mam pytanie co do farby strukturalnej. Postanowiłem pomalować jedną ścianę w gabinecie farbą Alpina Structur Effekt. Cały pokój jest w kolorze "skandynawska prostota" od Duluxa, czyli taki popielaty. Pomysł był, żeby ściana pomalowana Alipna była stalowo szara/srebrna z wykończeniem Lasur effekt, bądź crystal effekt. Ponieważ te wykończenia są ponoć transparentne, to mogę po prostu pomalować wyschnięta farbę strukturalną wybraną farbą, czy lepiej ja zmieszać przed malowaniem? Z tym drugim jest o taki kłopot, że nie ma barwników w takim kolorze jakbym chciał, a wole nie eksperymentować z mieszaniem.

• 2 weeks później...

Nakładasz grubiej póżniej blachę przykładasz do powierzchni i odciągasz i mdelujesz . Ewentualnie możesz póżniej pędzlem wygładzić . Barwisz farbę transparętną malujesz przecierasz gąbką i finito .

Tu masz efekt z akrylputza Śnieżki

Edytowane przez kamihi

Dziękuje za odpowiedz,przepraszam za kłopot ale mam jeszcze pytanie: mam położone tynki cementowo wapienne zatarte tak że już mają jako taką fakturę. co jak bym pomalował te ściany farbą strukturalną i na to bejca czy werniks żeby uzyskać jakiś efekt. z robieniem faktury z golbanda jest dużo pracy a ja mam do zrobienia cały dom 120m2 więc pracy byłoby sporo. czy to zda egzamin? ktoś tak robił?

• 6 months później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...

siema zainspirowany tym tematem wziąlem sie sam za remont !

zrezygnowalem z gladzi, a na lamperii dalem tynk strukturalny klejem do kamienia

byl dosc szary, wiec pomalowalem bialym akrylem i na to szarą bejce

przy przecierkach niestety scierało tez białą farbe :/

efekt jest spoko ale żona mowi ze zbyt blado!!!

Moze by tak zloty werniks jeszcze wkomponowac???

i jeszcze jedno pytanie, macie pomysł jak ładnie odzielic tyn od malowanej (niebieskiej) sciany powyzej ???

1-IMG_20171012_140845.jpg

1-IMG_20171012_144926.jpg

...

byl dosc szary, wiec pomalowalem bialym akrylem i na to szarą bejce...

Można było dodać np brokat do farb i już by się ładnie mieniło. Teraz to juz trochę musztarda po obiedzie i zostaje tak jak piszesz lub położyć lakier z jakim brokatem- wszystko zależy od gustu.

Jeśli chodzi o odcięcie to hmmm- w tym układzie pomysłu brak ;)

• 1 month później...
  • 2 years później...
  • 3 weeks później...