Tadeka1 13.02.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam.Proszę o porade w jaki sposób prawidłowo położyć płytki gresowe na terakote. ...proszę o podanie jakich najlepiej użyć materiałów, a czego unikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 13.02.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Musisz uzyc odpowiedniego kleju , np. Mapei Keraflex . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.02.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Sam klej to trochę mało.Trzeba zastosować jakiś system. Zerknij do PCI, Sopro, Kerakol.Znam Sopro - nie jest tani, ale pewnie i tak szybciej i taniej wychodzi niż kucie podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeka1 13.02.2008 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Sam klej to trochę mało. Trzeba zastosować jakiś system. Zerknij do PCI, Sopro, Kerakol. Znam Sopro - nie jest tani, ale pewnie i tak szybciej i taniej wychodzi niż kucie podłoża. Znalazłem Sopro TR 414 "płytka na płytkę" czy tylko klej wystarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.02.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Myślę, ze raczej system renowacyjny na podłoża krytyczne.Ale to ocenić trzeba w zależności od stanu Twojej podłogi.Moim zdaniem grunt HK553 i cienkowarstwowa 1 400 a jeszcze lepiej VF 413 zalecana tam gdzie gresy i dająca dobrą przyczepność dużą powierzchnią.VF413 może być półpłynna.Warunek oczywiście jest taki , ze stare podłoże jest po oczyszczeniu dosyć stabilne tzn płytki stare sie trzymają , są odtłuszczone itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 13.02.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 U mnie fachowcy kładli gres na terakotę. Wyczyścili (normalnie, ścierą z wodą) terakotę a potem połozyli gres na zwykły klej (nie pamiętam jakiej firmy, ale drogi na pewno nie był). Minęły 4 miesiące i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RURKA 14.02.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Ja robiłem wszystko na Ceresicie. w sytuacji "płytka na płytkę"- grunt CN 94, jasnoniebieski, gęsty. stosowac bez rozcieńczania. no i później oczywiście klej jakiś porządny CM 17, CM18 albo zwykły CM16 efekt "murowany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 14.02.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 U mnie fachowcy kładli gres na terakotę. Wyczyścili (normalnie, ścierą z wodą) terakotę a potem połozyli gres na zwykły klej (nie pamiętam jakiej firmy, ale drogi na pewno nie był). Minęły 4 miesiące i nic się nie dzieje. Jeśli faktycznie to "zwykły klej", to poczekajmy około 1 roku. Wtedy będzie wiadomo czy "nic się nie dzieje". Osobiście polecam podkład z "folbitu" Kreisla i klej "Multilep F". Zestaw nie tani, ale 100% skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 14.02.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Się dowiedziałam, że klej to był Ceresit i że panowie dodawali do niego cementu. Fachowcy, którzy to robili mają ponad dwudziestoletnie doświadczenie, tak więc jestem prawie pewna, że kiedy minie już ten rok, będę mogła napisać: nic się nadal nie dzieje I oby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts