tomasz164 13.02.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Więc tak.Mam zamaiar zrobić sobie co z płaszcza wodnego kominka.Bardzo bym prosił o pomoc przy schemacie, jakie ruły i gdzie zastosować.Kominek 19kw, 41 lit. pojemności.Grzejniki kermi stalowe płytowe, mam 7 szt.Rurki zamierzam kupić stalowe.Obieg bedzie wymuszony.Prosił bym o pomoc gdzie i jakie powinny być rury, jak narażie zakupiłem tylko parę metrów "16" pod same grzejniki. Fotka schematu : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/144d0747e6752783.html Wiem że powinnienem zawołaś hydraulika, ale opinia wasza też się dlamnie liczy, za którą z góry dziekuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomnow 27.02.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 witam, proponuje rozprowdzić od kominaka jeżeli ma to byc w stali to rurą 3/4" (DN20) głowne rozprowadzenie a odejscia do grzejnika (gałązki) 1/2" (DN15), a podejscia do zbiernika na ciepłą wode użytkową rura 3/4",pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkrzyszt 02.03.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Więc tak. Mam zamaiar zrobić sobie co z płaszcza wodnego kominka. Bardzo bym prosił o pomoc przy schemacie, jakie ruły i gdzie zastosować. Kominek 19kw, 41 lit. pojemności. Grzejniki kermi stalowe płytowe, mam 7 szt. Rurki zamierzam kupić stalowe. Obieg bedzie wymuszony. Prosił bym o pomoc gdzie i jakie powinny być rury, jak narażie zakupiłem tylko parę metrów "16" pod same grzejniki. Fotka schematu : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/144d0747e6752783.html Wiem że powinnienem zawołaś hydraulika, ale opinia wasza też się dlamnie liczy, za którą z góry dziekuję. Pozdrawiam. A czy ten kominek to jedyne zródło ciepła w twoim domku bo jesli nie to jednak zawołaj dobrego hydraulika bo nie jest to taka sobie prosta robótka Sory ze sie madruje ale właśnie cos takiego mam Kominek pracuje razem z kotłem gazowym i troche to było z tym pracy no i kaski tez ale działa i jest super Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 04.03.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Sorki, ale czy naczynie wzbiorcze nie powinno być na "zasilaniu" z kotła a nie na powrocie ???Nie mam pewności ale tak mi się wydaje. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkrzyszt 04.03.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Sorki, ale czy naczynie wzbiorcze nie powinno być na "zasilaniu" z kotła a nie na powrocie ??? Nie mam pewności ale tak mi się wydaje. Leszek NO i to jest logiczne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts