Marek Sza. 14.02.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Witam Mam pomysł na kilka urządzeń ogrodowych ze sarych stempli i innych materiałów drewnianych. Większość będzie musiała mieć elementy wkopane w ziemię. Mam pytanie czy macie może jakiś skuteczny wynalazek na izolację w ziemi - nie chcę wbetonowywać stalowych elementów do przykręcenia, wolałbym po prostu wkopa to w ziemię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 końcówki opalić ogniem i pomazac abizolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 14.02.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Ja słupki od tymczasowego ogrodzenia smarowałem starym olejem silnikowym, następnie zostawiałem na jakiśczas do wstępnego przeschnięcia i ładowałem w ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draven 14.02.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 witamnamoczenie olejem pomoże , możesz też zasypać słupek torfem który bardzo dobrze konserwuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.02.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 drzewo w ziemi psuje się nie tak wiele.drzewo psuje się na styku ziemi i powietrza.i ta strefę trzeba najbardziej zabezpieczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darbil 14.02.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Rzeczywiście to stary i sprawdzony sposób - opalenie końcówek drewna przed wkopaniem go, znacznie przedłuża trwałość. Sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 14.02.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 ...albo zamoiczyć na tsałe w wodzie- jakieś 100lat wytrzyma ;dgorzeje jełśi będą wachania wody na drewnie... wtedy bardzo szybko butwieje...tego "opalania" to całkowicie nie rozumiem... ale moim zdaniem- bez szczelnej izolacji (najlepiej ponad grunt) to beidze kiepsko z tym drewnem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts