Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

trzymacie kartony od sprzętu agd?

Recommended Posts

trzymamy

a pracownicy zapytaj gdzie tak pisze (bo może pisze...)

Dokładnie. Poproś tą pracownicę o wskazanie takiego zapisu w warunkach gwarancji. Jeżeli znajdzie, możesz mieć problem. Niestety w wielu przypadkach warunkiem uznania gwarancji jest dostarczenie towaru w oryginalnym pudełku/opakowaniu. Dlatego też moja obecna piwnica pełna jest różnych pudeł. Ale na szczęście będę miał w co się pakowac przy przeprowadzce.

Niema wymogu trzymania oryginalnych kartonów.Jest wymóg prawidłowego zabezpieczenia towaru w wysyłce przed zniszczeniem.

Przeważnie oryginalny karton do tego najlepiej się nadaje.

Ponieważ klient to klient ,więc trzymam po jednym kartoniku na różne graty i jak trzeba pakuję i wysyłam do dystrybutora.

ja trzymam karton w kartonie , a ten jescze w kartonie etc.

taka uwspolczesniona wersja "rosyjskich matrioszek" :wink:

a ten jeden zewnetrzny wielgasny karton gdzies upchniety na pawlaczu :)

ale to z lenistwa

jak towar jest uszkodzony nie moga odmawiac jego przyjecia / naprawieniaitp tylko dlatego ze brak oryginalnego pudla

gdyby chodzilo o wymiane sprawnego sprzetu (w ramach tego ze sklep daje np 7 czy tam iles dni na testowanie) wtedy chyba jak najbardziej moze wymagac oryginalnego pudla

ja trzymam karton w kartonie , a ten jescze w kartonie etc. taka uwspolczesniona wersja "rosyjskich matrioszek" :wink:

a ten jeden zewnetrzny wielgasny karton gdzies upchniety na pawlaczu :)

ale to z lenistwa

U mnie znaczna część jest porozkładana - tak się zmieści więcej kartonów w jednostce objętości.

Patrząc na prozę życia lepiej trzymać opakowania. My niestety ale mamy zawaloną piwnice opakowaniami. Trzymamy przez okres gwarancji wyrobu.

A tak z mojego podwórka- miałem kiedys,kilka lat temu przypadek taki z maszyną do szycia. Klient dostarczył maszyne do serwisu bez opakowania. Pech chciał ze importer poprosił maszynę do ekspertyzy. Klient nie posiadal orginalnego opakowania( wyrzucił), wiec oddalem mu towar i przekazalem aby wysłał na własne ryzyko sprzet do ekspertyzy. Oczywiście na koszt importera. Nikt nie chce ponosić ryzyka uszkodzenia sprzetu w transporcie. W katalogu jest podane opakowanie ( karton+ styropian) jako częśc składowa maszyny.

oddawałam ekspres do kawy oczywiście bez oryginalnego kartonu nie było problemu - zapakowałam w inny kartonik ,ktory otrzymałam w sklepie Agd - oddano mi w podobnym kartonie - ekspres naprawiono :D :-?

Mam jeszcze na stryszku ogromny karton po tv .....i zastanawiam sie czy go nie wywalić ...podobno już nie ma obowiązku oddawania w oryginalnych opakowaniach -warunek jest aby dobrze zabezpieczyć przesyłke ....tylko jak zapakować duży tv jak nie w karton :roll: to może jednak nie wyrzucać ?

małe kartony na ktorych jest napisane ,że gwarancja tyko z opakowaniem -mam rozklejone i poskładane na jednej półce ....tak np od lat wymienam żarówki OSRAM ....ktore mają 2 lata gwarancji :lol:

lapka na gwarancji wysłałem kurierem w nieoryginalnym kartonie wypełnionym gazetami :lol:

oddali w oryginalnym. :lol:

Zielona, a co robisz z wypełnieniami ze styropianu?

bez wypełnień sam karton nic nie da...

pozdro

jak da rade upchac to trzymam czasem wywalam (czasem i karton wywalam :)

• 3 weeks później...