agnieszkakusi 14.02.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Czy trzymacie kartony od sprzętu agd, rtv, mebli? Przed chwilą zadzwoniła do mnie pracownica z firmy, w której kupowałam stół i powiedziała mi, że nie uzna reklamacji, bo... muszę mieć oryginalny karton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.02.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 trzymamya pracownicy zapytaj gdzie tak pisze (bo może pisze...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.02.2008 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 podobno jest napisane w karcie gwarancyjnej. Tylko w jaki sposób trzymać wszystkie kartony od mebli, sprzętu? Jak wszystko kupowaliśmy nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.02.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 trzymamy a pracownicy zapytaj gdzie tak pisze (bo może pisze...) Dokładnie. Poproś tą pracownicę o wskazanie takiego zapisu w warunkach gwarancji. Jeżeli znajdzie, możesz mieć problem. Niestety w wielu przypadkach warunkiem uznania gwarancji jest dostarczenie towaru w oryginalnym pudełku/opakowaniu. Dlatego też moja obecna piwnica pełna jest różnych pudeł. Ale na szczęście będę miał w co się pakowac przy przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.02.2008 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Akurat ten stół kupowaliśmy u znajomego w sklepie więc pewnie jakoś tam wybrniemy. Dziwi mnie tylko podejście producentów. W jaki sposób np. w mieszkaniach 40 metrowych ludzie mają przechowywać wszystkie kartony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 14.02.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 No wiesz, producenci w tym momencie myślą o swoim interesie, a nie gdzie ty będziesz przechowywac te kartony. Ja z drobnych sprzętów agd typu czajnik, suszarka, mikser mam kartony. Teraz mam zamiar pomału się ich pozbywać, ale w czasie dwóch przeprowadzek sporo mi ułatwiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 14.02.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Niema wymogu trzymania oryginalnych kartonów.Jest wymóg prawidłowego zabezpieczenia towaru w wysyłce przed zniszczeniem.Przeważnie oryginalny karton do tego najlepiej się nadaje.Ponieważ klient to klient ,więc trzymam po jednym kartoniku na różne graty i jak trzeba pakuję i wysyłam do dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.02.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 ja trzymam karton w kartonie , a ten jescze w kartonie etc. taka uwspolczesniona wersja "rosyjskich matrioszek" a ten jeden zewnetrzny wielgasny karton gdzies upchniety na pawlaczu ale to z lenistwa jak towar jest uszkodzony nie moga odmawiac jego przyjecia / naprawieniaitp tylko dlatego ze brak oryginalnego pudla gdyby chodzilo o wymiane sprawnego sprzetu (w ramach tego ze sklep daje np 7 czy tam iles dni na testowanie) wtedy chyba jak najbardziej moze wymagac oryginalnego pudla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 ja trzymam karton w kartonie , a ten jescze w kartonie etc. taka uwspolczesniona wersja "rosyjskich matrioszek" a ten jeden zewnetrzny wielgasny karton gdzies upchniety na pawlaczu ale to z lenistwa U mnie znaczna część jest porozkładana - tak się zmieści więcej kartonów w jednostce objętości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 15.02.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 właśnie dokładnie w tym celu trzymam kartony na czas gwarancji , tak jak zielonooka pudło w pudle. Na raziie się nie przydały ale licho nie śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 15.02.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Nie podam źródła, bo nie pamietam, ale tym problemem zajęła sie swego czasu... Komisja Europejska W każdym razie, konkluzja była taka, że sprzedawca nie ma prawa żadać oryginalnego opakowania, a jedynie należytego zabezpieczenia na okoliczność transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 15.02.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Gdzieś niedawno czytałam że to sprzedawca ma obowiązek opakować towar na czas transportu (w cokolwiek) a że nie chce im się , nie mają miejsca , opakowania kosztują..... zwalają to na klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 15.02.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Patrząc na prozę życia lepiej trzymać opakowania. My niestety ale mamy zawaloną piwnice opakowaniami. Trzymamy przez okres gwarancji wyrobu.A tak z mojego podwórka- miałem kiedys,kilka lat temu przypadek taki z maszyną do szycia. Klient dostarczył maszyne do serwisu bez opakowania. Pech chciał ze importer poprosił maszynę do ekspertyzy. Klient nie posiadal orginalnego opakowania( wyrzucił), wiec oddalem mu towar i przekazalem aby wysłał na własne ryzyko sprzet do ekspertyzy. Oczywiście na koszt importera. Nikt nie chce ponosić ryzyka uszkodzenia sprzetu w transporcie. W katalogu jest podane opakowanie ( karton+ styropian) jako częśc składowa maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 16.02.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 a tak swoja droga - wlasnie zepsuje mi sie ekran w kompie, czy TV - i jak ja to przewioze do sklepu zeby dac do reklamacji/naprawy? w bagaznik luzem wrzuce ? czy zawine w recznik i kocyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.02.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 my wyrzucamy kartonynie wyobrażam sobie tego wszystkiego przechowywać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 16.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 lapka na gwarancji wysłałem kurierem w nieoryginalnym kartonie wypełnionym gazetami oddali w oryginalnym. Zielona, a co robisz z wypełnieniami ze styropianu? bez wypełnień sam karton nic nie da... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.02.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 oddawałam ekspres do kawy oczywiście bez oryginalnego kartonu nie było problemu - zapakowałam w inny kartonik ,ktory otrzymałam w sklepie Agd - oddano mi w podobnym kartonie - ekspres naprawiono Mam jeszcze na stryszku ogromny karton po tv .....i zastanawiam sie czy go nie wywalić ...podobno już nie ma obowiązku oddawania w oryginalnych opakowaniach -warunek jest aby dobrze zabezpieczyć przesyłke ....tylko jak zapakować duży tv jak nie w karton to może jednak nie wyrzucać ? małe kartony na ktorych jest napisane ,że gwarancja tyko z opakowaniem -mam rozklejone i poskładane na jednej półce ....tak np od lat wymienam żarówki OSRAM ....ktore mają 2 lata gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.02.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 lapka na gwarancji wysłałem kurierem w nieoryginalnym kartonie wypełnionym gazetami oddali w oryginalnym. Zielona, a co robisz z wypełnieniami ze styropianu? bez wypełnień sam karton nic nie da... pozdro jak da rade upchac to trzymam czasem wywalam (czasem i karton wywalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 19.02.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Żadnych kartonów nie przetrzymuję. Chybabym oszalała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 08.03.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Trzymam pudełka wsyztskie, łącznie z tymi po butach , małych radyjkach... może teraz tak robię, bo mam tego mało, ale w większych kartonach jest nawet 10 mniejszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts