Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

trzymacie kartony od sprzętu agd?

Recommended Posts

Trzymam kartony, a w kartonach paragony. Mieszkam w domku, mam ogromny strych, także mam gdzie to składować. Jednak co jakiś czas robie porządki i wywalam te które już nie mają gwarancji. Pamiętaj, że w każdej karcie gwarancyjnej powinno być określone czy w przypadku reklamacji sprzęt ma być dostarczony w oryginalnym opakowaniu - jeśli nie ma takiej wzmianki to karton można wywalić.

Trzymam pudełka wsyztskie, łącznie z tymi po butach :D, małych radyjkach... może teraz tak robię, bo mam tego mało, ale w większych kartonach jest nawet 10 mniejszych...

Ja też mam kolekcję takich "matrioszek". Dopóki mam gdzie to trzymać (a mam) to bardzo pożyteczne. Na każdą okoliczność i potrzebę mam stosowne pudełko :)

Dla tych co mają małe dzieci: z pudła po telewizorze można zrobić na szybkiego bajerancki domek do zabawy :D A z takiego podłużnego po kotle gazowym - samochodzik 8)

Trzymam pudełka wsyztskie, łącznie z tymi po butach :D, małych radyjkach... może teraz tak robię, bo mam tego mało, ale w większych kartonach jest nawet 10 mniejszych...

Ja też mam kolekcję takich "matrioszek". Dopóki mam gdzie to trzymać (a mam) to bardzo pożyteczne. Na każdą okoliczność i potrzebę mam stosowne pudełko :)

Dla tych co mają małe dzieci: z pudła po telewizorze można zrobić na szybkiego bajerancki domek do zabawy :D A z takiego podłużnego po kotle gazowym - samochodzik 8)

Kiedyś mieszkałam tydzień w pudle po Rubinie 714 p :):) Suuuuper P)

• 6 years później...
Ja mam kilka powodów dlaczego nie wyrzucam żadnych pudełek, jeżeli jest to elektronika np. telefon to jak będę sprzedawał tą rzecz to jego cena będzie wyższa jeżeli będę miał oryginalne opakowanie, po butach pudełka przydają mi się jak sprzedaję coś na allegro i w nie pakuję rzeczy do wysyłki a większe kartony służą mi jako kontenery do przechowywania różnych rzeczy, staroci, których nie chcę wyrzucić itp :)

• 4 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...