naLeśnik 14.02.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Zapraszam do czytania dziennika budowy naszego Fistaszka Komentarze i wskazówki mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Gratuluje decyzji i trzymam kciuki Dlaczego kotlownia za garazem? I gdzie przewidujecie spizarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 15.02.2008 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Dzięki za wsparcie dlaczego kotłownia za garażem? ...chciałem max oddalić ją od części mieszkalnej, co prawda będę miał dostęp do gazu, ale póki co planuje wstawić piec na paliwo stałe. Co do spiżarki, to największy minus tego projektu, czyli jej brak. Przez poszerzenie części garażowej i kotłowni planuje wydzielić mały skrawek na spiżarkę, niestety będzie ona oddalona od kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 15.02.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Domek uroczy i zgrabny. My tez budujemy taki niewielki. I u nas grzybowiskawokół domku w odległości ok. 50 m. Trzymamy kciuki naLeśniku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 27.02.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam ! Bardzo ładny domek, faktycznie podobny do naszego projektu. Co do kotłowni to z tego samego powodu podoba mi się takie umiejscowienie. A spiżarni nie można umieścić pod schodami? Życzę powodzenia, wytrwałości i cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 27.02.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 ....A spiżarni nie można umieścić pod schodami?.... Ta opcja była brana pod uwagę, ale teraz chcemy zrobić schody drewniane - ażurowe, więc odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 28.02.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam! Schody drewniane można zrobić pełne. Wtedy niestety jest troszkę drożej. Też się zastanawiałam nad drewnianymi ale schody żelbetowe mają swoje plusy, w czasie budowy i wykańczania można z nich korzystać bez obawy że się zniszczą a cenowo wychodzi prawie na to samo - przynajmniej w Łodzi.A na same stopnie i tak zamierzam później położyć drewno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 16.03.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 WitamZ tą energią trzeba miec nadzieję, że zrobią wcześniej, w wielu przypadkach na tym Forum tak właśnie było. Piękny domek w pięknej okolicy.Trzymam kciuki.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.03.2008 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Ja również mam nadzieję, że te 15 m-cy to tylko takie "urzędowe" zapisy W razie czego już rozpoczynam rozmowy na temat "użyczenia" prądu od życzliwego sąsiada. Niestety odległość do niego spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.03.2008 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 **___**_**___**_________****_**___**_______**___****_**__**_______*___**___**__**__*______*__**__***__**___**__*____*__**_____**__*____**_**__**_**________**____**___**__**___*___________*__*_____________*_*____0_____0____*_*_______@_______*_*_______________*___*_____v_____*_____**_____**_______*****_______ Wesołego królika co po stole bryka,Spokoju świętego i czasu wolnego,Życia zabawnego w jaja bogategoI w ogóle kurcze, wszystkiego najlepszego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 26.03.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam serdecznie Bardzo fajny projekt domu, działeczka tez bardzo przyjemna no i te prawdziwkowe miejsca, poprostu rewelacja . Co do energetyki, to tez mam ich po dziurki w nosie, powiedzieli że prąd budowlany dadzą mi za 1,5 roku, ale mogę starać się o wczesniejsze podłączenie, na szczęście sąsiad który kończy juz swoja budowę czeka ponad rok na podłączenie i niedługo kończy sie termin który dali mu w umowie także będą musieli mu juz podłączyć, a że działke mam obok niego to skorzystam na wczesniejszym prądzie pozdrawiam i trzymam kciuki za sprawną budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 02.04.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 hej zgrabny domek budujecie bede miala was na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.04.2008 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Bardzo ładny domek budujecie. Chętnie będę tu zaglądać. Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 13.04.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Powodzenia w walce...O tyle mam lepiej, że woda, kanaliza ( przyłacza gotowe), prąd jest. W najblizszych dniach będzie gaz ziemny.Nie mam czasu na pisanie dziennika dlatego mój dziennik jest galerią z pola walki.. Ale oczywiście na pytania będę odpowiadal.W naszym projekcie dodatkowo zlikwidowalismy wykusz i balkon, poszerzylismy dom o 1 m. Wydłuzyliśmy też garaż i oczywiście pokój nad garażem. Zlikwidowalismy równiez kilka okien dachowych... Buduję z siporexu na klej. Dachówka jak w projekcie Brass bez deskowania. Kładę folię ... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 14.04.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 znalazlem kiedyś taki link może się wam przyda http://www.corradog60.freehost.pl/budowa/budowa.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 14.04.2008 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Znam tę stronkę, kontaktowaliśmy się już z tym Panem ale oczywiście dziękuję, nie ma to jak wspiera się Fistaszkowy "klan" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 08.05.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 naLeśnik dzięki za miłe słowa Wasz domek też będzie ładny i macię ładną działkę. My też najpierw szukalismy domu do remontu,ale niestey zawsze coś było nie tak w końcu zdecydowaliśmy sie na budowę.Na naszą dziłakę też w sumie zdecydowalismy sie od razu Życzę szybkiego wystartowania z budową i oby Wam domek rósł bez wiekszych i mniejszych problemów,Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 08.05.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Bardzo ładny projekt. Kotłownia za garażem- super sprawa, u mnie w projekcie z kotłowni do są 1 drzwi, potem garażowe, następnie z wiatrołapu do hallu czyli troje drzwi. Myślę, że żadne dymki z pieca nie przedostaną się. Długo musisz czekać na ten prąd- ja dostałam przedwczoraj warunki przyłączenia wraz z umową, którą dziś podpisaną odsyłam do ZE, w umowie jest napisane, że do 31 lipca muszą go podłączyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 08.05.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Fajny ten Twój domek NaLeśnik podobny powstaje obok mnie gdyby nie inny dach rzekłabym fistaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 09.05.2008 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Ja również dziękuje za miłe słowa, na pewno to się przyda Co do przyłącza energetycznego no cóż tak to u nas jest, trzeba czekać nic się nie poradzi Jest to dla mnie w ogóle nie do pojęcia. Do tego dochodzi mi jeszcze ten problemik z kanalizacją, na kolejne pismo skierowane do Urzędu gminy czekam już ponad miesiąc na odpowiedź. Chyba mnie olewają ale ja w poniedziałek pisze kolejne tym razem do wiadomosci także dla rady Gminy, a co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts