Piątka 24.11.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witaj, miło Cię poczytać i zobaczyć, że jesteś.. już tu odpiszę dziękuję nie martw się, to gibkie chłopaki, ja juz sie napatrzyłam.. ale opowiadali, że najgorzej im siedzieć na mokrym, w pupe zimno ibrrr, sprzet zimny i mokry..ja to bym pewnie pognała po ciepłe gatki i po dobre rekawice dla nich.. ci moi o chodzili po dachu w tenisówkach..bo lekkie i miękkie..zimno m było, piwko pili, ale u mnie zdążyli przed śniegiem i deszczem .. zaglądam dzis z prośbą..napisałeś, żeś leśnik, może byś mi podpowiedział, czy warto i jak zbudować u mnie paśnik dla saren bo przychodza do nas 3-4 nad rzeczkę..trzymaja się z boku..chciałabym je może trochę podkarmiać, ale czy wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 24.11.2008 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 ....zaglądam dzis z prośbą..napisałeś, żeś leśnik, może byś mi podpowiedział, czy warto i jak zbudować u mnie paśnik dla saren bo przychodza do nas 3-4 nad rzeczkę..trzymaja się z boku..chciałabym je może trochę podkarmiać, ale czy wolno może zabrzmi to brutalnie ale nie powinnaś dokarmiać zwierzyny!! dlaczego? po pierwsze, to miejsce jest jak myślę blisko zabudowań? a nie można przyzwyczajać zwierzyny do karmienia blisko takich miejsc, choćby ze względu na wałęsające się psy oraz zwierzyna traci instynkty dzikości. po drugie pokrywa śnieżna nie jest zbyt duża, sarny spokojnie w takich warunkach znajdują sobie pożywienie, teraz głównym pożywieniem są pędy malin i jeżyn oraz liście krzewinek np. jagody. Sarna np. może sobie spokojnie poradzić nawet z 50 cm warstwa śniegu aby dostać się do pożywienia, oczywiście przy założeniu że śnieg nie jest mocno zmarznięty. po trzecie dokarmianiem zwierzyny zajmują się myśliwi i na ogół (przynajmniej u mnie tak jest) wywiązują się ze swojego zadania bardzo dobrze . Zdaję sobie sprawę że chyba nie takiej odpowiedzi oczekiwałaś ale wierz mi tak będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 24.11.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 ok, będę posłuszna, tym bardziej, że rzeczywiście raz widziałam jak głośno gonił je pies..serce w gardle..niech lepiej nie podchodzą..dzięki, pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 25.11.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 cześć widzę, że praca wre..fajnie..dużo zrobiliście.. a nam powiedzieli by nie zasłaniać otworów.. ty kładziesz teraz już dach? jaki? pozdrawiam Was, dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Nooooo, a ja włąśnie rozmawiałam z myśliwym i powiedział, że można postawić paśnik, ale fakt, nie wspomniałam Mu o bliskości innych zabudowań, może dlatego tak radośnie do tego pomysłu podszedł Serdeczności zostawiam dla Was na cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 25.11.2008 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Hejka i ja Was serdecznie pozdrawiam co do dachu to dziś postaram się wrzucić jakieś nowe fotki z budowy. dachówka z Robena, okna Roto......rano byłem na budowie, majstry przywiozły wyciąg na dachówkę maja dziś ostro robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.11.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 przesyłam ciepłe myśli i trzymam kciuki za szybkie zamknięcie tematu dachu my czekamy na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 25.11.2008 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 przesyłam ciepłe myśli i trzymam kciuki za szybkie zamknięcie tematu dachu.... jeśli wszystko będzie przebiegało sprawnie, to jutro kończymy akcje "dach". a ja dach zobaczę dopiero w sobotę, bo jutro rano jadę na szkolenie....ehh w takim momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.11.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 znam to na szczęście dach nie ma tendencji do uciekania i będzie grzecznie na Ciebie czekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 26.11.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 będziesz miał dach i będziesz wyszkolony.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 29.11.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Dach już mam a czy jestem wyszkolony? ...hmm powiedzmy, że tak Wreszcie domek nakryty, kurcze ale się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.12.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Nie dziwie sie ja dzisiaj będę zamykać - to dopiero jest frajda (mam nadzieje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 01.12.2008 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Dobrzy ludzie czytający te komentarze....mam pilne pytanko Ile wyszło wam foli dachowej ? tzn. interesuje mnie pow. dachu domków i ilość foli w m2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.12.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 285 - 5 rolek - czyli stówkę więcej. (kosze i z tego co pamiętam kalenice idą podwójnie) no i zakładki trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 01.12.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 220 m2 - 3 rolki - zabrakło 32 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.12.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 220 m2 - 3 rolki - zabrakło 32 mb u mnie tak samo. kupiłam 4 i zabrakło niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 01.12.2008 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 To ja jutro idę mierzyć folie na dachu Kurcze dach 200m2 dostaje fakturę na 300m2.....hmmm aż tyle zużył cieśla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.12.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 jeśli rozliczasz się na metry a nie na rolki to za dużo. u mnie wyszło 375 metrów tylko dlatego że na całe rolki. ale to też zależy od stopnia skomplikowania dachu i ilości lukarn, koszów itd. więc myślę że nawet jak zawyżone to niewiele ty masz okna dachowe - tam się robi jakieś rynienki z folii i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 02.12.2008 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Waldek ma taki sam domek jak ja i zużył o wiele mniej foli ....a może ja się czepiam pierdół ..... ale czepił się tez mój kerbud, według niego 50% więcej to stanowczo za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 02.12.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 sprawdzałem fakture - folia na 225 m2 i dokupowałem jeszscze te 32 mb.. Trochę dużo ci policzyli.. Ja mam jeszcze zadaszenie tarasu na całej szerokości domu.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts