Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć

Jestem pod urokiem Waszej pobitki.

Czy ona była kupowana gotowa w jakimś markecie czy w tartaku?

Prezentuje się super. A na jaki to kolor pomalowane ?

Ile wzięli od Was za montaż podbitki za metr ?

Podbitka była kupowana w sklepie budowlanym w którym kupowałem materiały na budowę, jest to świerkowa podbitka podobno ze Szwecji a kolor to pinia, moja żonka ją malowała ;)

Podbitki wyszło 80m2, a farby 25l. Jeśli chodzi o montaż to miałem wycenę za całość dachu bez rozbicia na poszczególne pozycje. Jeśli ewentualnie interesują Cie ceny to napisze na PW.

....

Życze miłych zakupów , projekt kominka mam wybrany podobny do Twojego, chyba ,żeby sie jeszcze cos zmieniło przy jego wykonaniu.pozdrawiam, .....

Póki co czekam na wycenę tego kominka zobaczymy może będzie go nas stać na niego ;)

Witaj NaLeśniku, widzę, ze wcale nie zapadłeś w sen zimowy :D

Zaczynają się trudne wybory....

Odnośnie okien - w tym domu w którym teraz mieszkam są okna właśnie z firmy Eko Okna. Były montowane jakieś 3-4 lata temu. Zgadzam się z Twoim kolegą - montaż fatalny - zwłaszcza drzwi balkonowych - ciężko otworzyć, zamknąć, klamka bardzo niedokładna i dzieci kilka razy prawie zdjęły okna z zawiasów :evil: My mamy okna białe - w tej chwili zawiasy i klamki są mocno poźółknięte - i to rzuca się w oczy.

Życzę udanych wyborów :D

Możesz mi przesłać na PW namiary na stolarza i kominkarza? Dzięki.

....,.....Odnośnie okien - w tym domu w którym teraz mieszkam są okna właśnie z firmy Eko Okna. Były montowane jakieś 3-4 lata temu. Zgadzam się z Twoim kolegą - montaż fatalny - zwłaszcza drzwi balkonowych - ciężko otworzyć, zamknąć, klamka bardzo niedokładna i dzieci kilka razy prawie zdjęły okna z zawiasów :evil: My mamy okna białe - w tej chwili zawiasy i klamki są mocno poźółknięte - i to rzuca się w oczy. .....

Hmmm czyli jednak jest coś na rzeczy z tymi oknami :-? dzięki za informacje.

Namiary na kominkarza i stolarza poszły na PW.

Kup najlepsze jakie możesz okna, to jedna z rzeczy na których oszczędność czy błąd w wyborze wkurza przez następne lata i to regularnie :) Ilość komór wbrew marketingowi nie jest taka ważna (5 czy 6 to żadna różnica)m ważniejszy jest sam profil i jego okucia. Ja nadal polecam oknoplasta jednak nie z punktu na szańcach - okna zamontowali bardzo dobrze, ale drzwi wejściowe i bramę garażową poprawiali.

ps. jak tam D80? Po filtrze 67mm zakładam że kupiłeś także tamrona 17-50 2.8 o którym kiedyś pisałem? i jak? :D

ps. jak tam D80? Po filtrze 67mm zakładam że kupiłeś także tamrona 17-50 2.8 o którym kiedyś pisałem? i jak? :D

ohhh D80 jest cacy :lol: filtr już mam, na tamrona jeszcze nie zarobiłem, może jak ocieplę poddasze to żonka coś sypnie ;)

Najwięcej pstrykałem fotek na wczasach, niebawem pomyśle o założeniu jakiejś galerii. To pewnie zwrócę się w tej sprawie do Ciebie.

wiem naleśniku

śmieje się bo sama takie mam. przeciez Ci napisałam że to najlepszy wybór :lol: :lol: :lol:

wiem, wiem :)

a przy okazji jeden Pan który mierzył mi okna był zdziwiony, ze taki profil nadproża zrobiłem, bo podobno wszyscy robią na równo, czyli tak

http://img124.imageshack.us/img124/7698/integro2km5.gif

W dzienniku umieściłem wycenę okien do naszego domku.

Jakieś uwagi mile widziane.

A poza tym nie wyrabiam na zakrętach ;)

w pracy "sajgon", wielkimi krokami zbliża się kontrola kompleksowa, mamy coś takiego raz na 5 lat.

Teraz kończę prezentacje na jutrzejsze "zaległe" szkolenie oraz robie protokół powypadkowy. Ehhh....pora na urlop 8)

Dzieńdoberek,

Wycena na pierwszy rzut oka jest calkiem atrakcyjna. Ale do końca ciężko porównywać, bo każdy ma inne okna, progi (niski termo, wysoki - w balkonie oczywiście) itp. U mnie 18 okien, rolety intermo w tym 1 na silnik, w 1 drzwiach tarasowych niski próg to 28 tys, a sam montaż 3000. Najłatwiej będzie ci porównać jak spłynie reszta ofert. I wtedy wszystko jest ważne: jakie klamki, zawiasy, silniki....

A tak na marginesie: czy do drzwi tarasowych wys. 2290 zaproponowali ci poprzeczkę (to podnosi koszt)? Nam mocno doradzali i się zgodziliśmy, zresztą takie same zdanie ma forumowy jareko.

no bo kto myśli o roletach na etapie nadproży?

Ja pomyślałam i mam takie same jak Wy :D

efilo z tym wkurzeniem to do końca tak nie jest ;)

Owszem kłopotliwe było codzienne rozciąganie kabla by "pożyczyć" prąd od sąsiada ale z drugiej strony za budowlany prąd na pewno zapłaciłbym więcej niż od sąsiada.

Jednak teraz gdy zbliża się czas wykończeń ten prąd przydałby się już na budowie :-? ...tym bardziej że np. połowa naszej ulicy już ma prąd gotowy!!....energetyka zamiast za jednym zamachem zrobić przez całą długość ulicy podzieliła prace na dwie części, niestety ja "załapałem" się do drugiej grupy :o