efilo 10.02.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 u nas tak było z gazem. na szczęście ja byłam ostatnim odbiorcą który się załapał na pierwszą transzę. problem się zrobił jak się okazało że na budowę drugiego odcinka nie zgadza się zarząd dróg bo... w międzyczasie wybudowali super hiper śliczną drogę dojazdową i nie zgodzili się na jej rozbiórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 10.02.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Hej hej. Widze, ze pytales o okna tego pana co buduje dom za 100 tys (dla mnie to wielka sciema, jak to mozliwe jest???). Polecam Ci firme co robi dobrze i tanio okienka - w Krakowie w Cerfourze (jak sie to pisze????) tym w Hucie, maja stoisko kolo Totolotka. My za 23 okna w kolorze i ze szprosami dalismy 25% mniej niz np w Oknoplascie (bylismy na 4 wycenach). Dalismy 17 tys. Okna byly po znajomosci wiec z max rabatem ale i tak jesli takiego rabatu nie dostaniesz to tam chyba najtaniej i konkretna obsluga. Koles jedzie na budowe, mierzy i doradza co by zrobic, zeby okna bardziej standardowe byly - a wiec i tansze. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.02.2009 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 .... Widze, ze pytales o okna tego pana co buduje dom za 100 tys (dla mnie to wielka sciema, jak to mozliwe jest???). nie mam zielonego pojęcia jak to jest możliwe Polecam Ci firme co robi dobrze i tanio okienka - w Krakowie w Cerfourze (jak sie to pisze????) tym w Hucie, maja stoisko kolo Totolotka. . dzięki za info ale niestety z Opola do Krakowa to spory kawałek drogi. Ja już mam 4 wyceny czekam jeszcze na jedną. Na pewno z tego coś wybierzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.02.2009 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Przy okazji tematu okien, to na jakiej wysokości od posadzki macie okna (dolna krawędź ościeżnicy) w kuchni i salonie?? U mnie to będzie 86 cm, zastanawiam się czy ewentualnie nie podmurować jeszcze jedną warstwą cegły ? ...a na pewno już tak zrobię w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 okno w kuchni jeśli jest tam gdzie blat powinno być na wysokości blatu czyli ok. 90 cm - jeśli te 86 cm podajesz od poziomu kafli a nie chudziaka to jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 11.02.2009 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 okno w kuchni jeśli jest tam gdzie blat powinno być na wysokości blatu czyli ok. 90 cm - jeśli te 86 cm podajesz od poziomu kafli a nie chudziaka to jest ok tak te 86 cm to jest od poziomu kafli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.02.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 i to jest poziom wnęki prawda? pytam bo okno montuje się ze szczeliną na parapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 11.02.2009 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Poziom wnęki to 82cm + 4cm na parapet daje mi 86cm dolną krawędź okna. Czyli blat musiałby być na wys. 86cm , tak mam teraz w mieszkaniu a jak podmuruje jedna warstwą cegły to krawędź okna wyszła by na ok 93cm.I może to lepsze rozwiązanie w kuchni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.02.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Wysokość okna w kuchni musisz dobrać tak żeby ci do blatu pasowało. W niektórych studiach kuchennych są standardowe wysokości szafek, inni robią każdą wysokość. Dobrze by było zrobić jakieś rozeznanie jakie wysokości oni polecają, żeby potem się nie męczyć i nie kombinować. Najlepiej podjedź do jakiegoś studia kuchennego (np. na Ozimskiej w Atrimie są dwie firmy) i przymierz się do różnych wysokości blatu i zdecyduj.Jutro zmierzę dokładnie jaka wysokość mi wyszła po zrobieniu posadzek (dziś mam zakaz wstępu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 12.02.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Po wylewkach, bez kafli: w kuchni jest 93 cm, w salonie 88 cm do dolnej krawędzi okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.02.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Przy okazji tematu okien, to na jakiej wysokości od posadzki macie okna (dolna krawędź ościeżnicy) w kuchni i salonie?? Od chudziaka 4 warstwy bloczka 24cm w całym domu, w kuchni 5 warstw. Czyli na gotowo w domu będzie gdzieś 85cm (4x24cm + fugi - styropian i wylewka 15cm) i 110cm na kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 12.02.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Dziękuje za info z oknami W ogóle to myślałem, że dam do 2-3 firm niech zrobią wyceny a ja już mam obecnie z ....6 i na tym muszę poprzestać na dzień dzisiejszy skłaniam się do profilu Schuco lub Veka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.02.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam, przyszłam obejrzeć tę zabawkę ... moja ukochana marka!! NaLeśniku, pozwolisz ją chociaż czasami potrzymać .... Kominek ładnie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 13.02.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam i dziękuję za miłe odwiedziny Poczytałam dziennik, oglądnęłam zdjęcia i powiem tak: cholernie Ci zazdroszczę, że jesteś już na takim etapie budowania Moja droga dopiero się zaczyna, ale mam nadzieję, że nie taki diabeł straszny, jak go malują. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 14.02.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam, przyszłam obejrzeć tę zabawkę ... moja ukochana marka!! NaLeśniku, pozwolisz ją chociaż czasami potrzymać .... noł problema Kominek ładnie się zapowiada też jest inna opcja http://img513.imageshack.us/img513/7831/w753v2yn7.jpg ....Poczytałam dziennik, oglądnęłam zdjęcia i powiem tak: cholernie Ci zazdroszczę, że jesteś już na takim etapie budowania ja teraz znowu zazdroszczę tym co już skończyli budowę Moja droga dopiero się zaczyna, ale mam nadzieję, że nie taki diabeł straszny, jak go malują. na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 14.02.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Aaaaaa...zapomniałam powiedzieć, że też mam taką zabawkę Kolega fotograf ? W moim profilu jest odnośnik do strony ze zdjęciami-zapraszam w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 14.02.2009 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Fotograf?? ...hmm zdecydowanie amator Wcześniej pstrykałem tylko kompaktem ale niedawno zakupiłem wymarzonego Nikona. Świetną masz tę stronkę !! moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.02.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Tamta kolorystyka zdecydowanie bardziej mi odpowiada Pozdrowionka zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 14.02.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ten orzech amerykański świetny kolor, natknęłam się na niego przy okazji oglądania jakichś drzwi. Nawet miałam dylemat jak to zrobić, żeby były i orzech i jasne;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 17.02.2009 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Czekam właśnie na wycenę schodów w dębinie i...orzechu ps. tak u nas jest pięknie http://img7.imageshack.us/img7/2327/dsc0262mn9.jpg dziś znowu świeży puch, jazda po lesie niczym Rajd Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts