Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

u nas tak było z gazem. na szczęście ja byłam ostatnim odbiorcą który się załapał na pierwszą transzę. problem się zrobił jak się okazało że na budowę drugiego odcinka nie zgadza się zarząd dróg bo... w międzyczasie wybudowali super hiper śliczną drogę dojazdową i nie zgodzili się na jej rozbiórkę.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej hej.

Widze, ze pytales o okna tego pana co buduje dom za 100 tys (dla mnie to wielka sciema, jak to mozliwe jest???).

Polecam Ci firme co robi dobrze i tanio okienka - w Krakowie w Cerfourze (jak sie to pisze????) tym w Hucie, maja stoisko kolo Totolotka.

My za 23 okna w kolorze i ze szprosami dalismy 25% mniej niz np w Oknoplascie (bylismy na 4 wycenach). Dalismy 17 tys. Okna byly po znajomosci wiec z max rabatem ale i tak jesli takiego rabatu nie dostaniesz to tam chyba najtaniej i konkretna obsluga. Koles jedzie na budowe, mierzy i doradza co by zrobic, zeby okna bardziej standardowe byly - a wiec i tansze. Polecam.

.... Widze, ze pytales o okna tego pana co buduje dom za 100 tys (dla mnie to wielka sciema, jak to mozliwe jest???).

nie mam zielonego pojęcia jak to jest możliwe :o

Polecam Ci firme co robi dobrze i tanio okienka - w Krakowie w Cerfourze (jak sie to pisze????) tym w Hucie, maja stoisko kolo Totolotka. .

dzięki za info ale niestety z Opola do Krakowa to spory kawałek drogi. Ja już mam 4 wyceny czekam jeszcze na jedną. Na pewno z tego coś wybierzemy.

Wysokość okna w kuchni musisz dobrać tak żeby ci do blatu pasowało. W niektórych studiach kuchennych są standardowe wysokości szafek, inni robią każdą wysokość. Dobrze by było zrobić jakieś rozeznanie jakie wysokości oni polecają, żeby potem się nie męczyć i nie kombinować. Najlepiej podjedź do jakiegoś studia kuchennego (np. na Ozimskiej w Atrimie są dwie firmy) i przymierz się do różnych wysokości blatu i zdecyduj.

Jutro zmierzę dokładnie jaka wysokość mi wyszła po zrobieniu posadzek (dziś mam zakaz wstępu).

Przy okazji tematu okien, to na jakiej wysokości od posadzki macie okna (dolna krawędź ościeżnicy) w kuchni i salonie??

Od chudziaka 4 warstwy bloczka 24cm w całym domu, w kuchni 5 warstw. Czyli na gotowo w domu będzie gdzieś 85cm (4x24cm + fugi - styropian i wylewka 15cm) i 110cm na kuchnię.

Witam, przyszłam obejrzeć tę zabawkę ... moja ukochana marka!! NaLeśniku, pozwolisz ją chociaż czasami potrzymać .... :oops:

noł problema ;)

Kominek ładnie się zapowiada :D

też jest inna opcja

http://img513.imageshack.us/img513/7831/w753v2yn7.jpg

....Poczytałam dziennik, oglądnęłam zdjęcia i powiem tak: cholernie Ci zazdroszczę, że jesteś już na takim etapie budowania :D

ja teraz znowu zazdroszczę tym co już skończyli budowę ;)

Moja droga dopiero się zaczyna, ale mam nadzieję, że nie taki diabeł straszny, jak go malują.

na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki