Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć :)

widzę , że kuchnie juz macie rozplanowaną, :) porządne okna wybrane..super.. u mnie etap zbliżony chyba..

a zima u nas podobna..piękna..

wiesz, był u mnie na działce lis.. :roll:

dobrego dnia :D

hejka :)

co do okien to jeszcze zobaczymy jak je zamontują, ale montaż będzie miał za zadanie nadzorować teść 8)

mając taką działkę jak Ty to wcale się nie dziwie, że rożne zwierzaki tam zaglądają.......też bym tak robił ;)

Naleśnik, a Wy daleko od Krapkowic mieszkacie? :)

ok 50 km od Krapkowic, spotkanie?? ......jestem za 8)

Koniec marca być może się będziemy wybierać, ale nie na 100%

Ale prędzej, czy później, to może się gdzieś wszyscy umówimy. A najlepiej w Rudawach Janowickich ( przy kolorowych jeziorkach). Jest tam pięknie :p

Komentarz do kuchni:

bardzo ładnie ustawiłeś wszystko, a szafek to bym się nie czepiała :D i kolor również jest ładny ( czarny chyba byłby za ciemny i przygnębiający - ale to tylko moje zdanie, na pewno dużo zależy od wykończenia - blat parapet, wazonik)

Miałam czarne meble w pokoju w poprzednim mieszkaniu i już się z tego koloru wyleczyłam. :lol:

Co do okien Schuco, miałam je również w poprzednim mieszkaniu i byłam zadowolona. Kupowałam je w latach 1999 i do dziś służą mojej córce mieszkającej tam. Sądzę, iż od tamtego czasu produkują je w jeszcze lepszej jakości. :lol:

Nie wiem czy dobrze zauważyłam, że tam gdzie jest płyta do gotowania są zaprojektowane płytki ścienne, a koło zlewozmywaka nie? Ja "jeśli się wybudujemy" planuję dużo płytek. Wolę zmyć płytki, niż co jakiś czas urządzać nowe malowanie - nie lubię malowania mieszkania :lol:

Napisz jakie wymiary ma Wasza kuchnia ( w naszym wybranym projekcie również jest malutka 2,6 x 3).

......Nie wiem czy dobrze zauważyłam, że tam gdzie jest płyta do gotowania są zaprojektowane płytki ścienne, a koło zlewozmywaka nie? Ja "jeśli się wybudujemy" planuję dużo płytek. Wolę zmyć płytki, niż co jakiś czas urządzać nowe malowanie - nie lubię malowania mieszkania :lol:

tak maja być płytki, ale np. znajomi maja taką płytę tez fajna rzecz

Napisz jakie wymiary ma Wasza kuchnia ( w naszym wybranym projekcie również jest malutka 2,6 x 3).

nasza ma 2,9 x 2,5 :-?

Może szafka narożna rozwiązałaby problem?

albo podzielić tę półkę na dwie części :-?

Megana napisał:

nasza ma 2,9 x 2,5

Widzieliśmy już wybudowany dom, który wybraliśmy i ta kuchnia wcale na taka małą nie wyglądała :lol:

Tak myślę, że nie zamierzam siedzieć w kuchni przez resztę życia, w związku z tym nie będę nad kuchnią ubolewać.

Co do szafki, to myślałam, że nie podoba Ci się, że obie nie są jednakowej wielkości ( po lewej i po prawej stronie okapu) :(

A Ty myślałeś o innej?

Wiesz co? tak naprawdę co do kuchni to ja mam mało do gadania nie ważne co mi się podoba ważne co mojej małżonce

Jak już wcześniej napisałam, "to twojej żony królestwo i ona tam rządzi" :)

Co do ogrzewania gazowego, to kosztowna naprawa z tego co piszesz.

Zawsze bałam się ogrzewania na gaz. Kiedyś pilnowałam dzieci szwagierce i u nich było ogrzewanie gazowe. Za każdym razem kiedy się głośno włączało to bałam się, że wybuchnie :o

Dla kogoś, kto nie jest przyzwyczajony, to horror :(

Fakt, że teraz są nowoczesne urządzenia, nie to co kiedyś ( lata 1989 rok).

Cieplutko pozdrawiam Was

:)

Witam, wpadłam pogratulować postępów. Takie wizyty w dziennikach są bardzo podbudowujące dla kogoś, kto ma tylko ciut zrobione. Kuchnia (projekt) ładna, a co do wjazdu- nie przejmuj się- my też mamy na budowie pudding....

Będziecie podnosić teren? My na pewno.

Acha- dzięki za pochwałę kozy.