Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NO i ja również przyłączam sie do gratulacji z okazji zamontowanych okien .

Jakie wybierasz drzwi we.i zew. ? Ja właśnie jestem na tym etapie i mocno sie zastanawiam .KOminek wybrałeś Tarnawa , ja jestem pomiedzy Jotul albo własnie Tarnava . Mam na przyszły tydzień zdecydowac jaki wybór. Różnica w kasie .

....Jakie wybierasz drzwi we.i zew. ? Ja właśnie jestem na tym etapie i mocno sie zastanawiam .....

na temat drzwi wewnętrznych rozmawiałem z jednym stolarzem, cena ok 1200 z sztukę.

Ale co wybierzemy to sie okaże jak będzie z funduszami, wybór drzwi praktycznie zostawiamy na koniec sobie.

a wczoraj przyszło pozwolenie na budowę przyłącza elektrycznego.

Trzeba czekać 14 dni na uprawomocnienie, podobno ZE nie ogłasza już przetargu tylko sami wykonają te prace....zobaczymy.

Dowiedz się ile za to śpiewają i ile kosztuje skrzynka pomiarowa. Ja złapałem na fuchę elektryka ze swojego regionu, załatwił wszystko z kpl papierów. W międzyczasie sam dał znać że u kogoś demontuje kompletną skrzynkę pomiarową, którą odkupiłem za 1/3 ceny rynkowej (osprzęt legranda).

a wczoraj przyszło pozwolenie na budowę przyłącza elektrycznego.

Trzeba czekać 14 dni na uprawomocnienie, podobno ZE nie ogłasza już przetargu tylko sami wykonają te prace....zobaczymy.

Dowiedz się ile za to śpiewają i ile kosztuje skrzynka pomiarowa. Ja złapałem na fuchę elektryka ze swojego regionu, załatwił wszystko z kpl papierów. W międzyczasie sam dał znać że u kogoś demontuje kompletną skrzynkę pomiarową, którą odkupiłem za 1/3 ceny rynkowej (osprzęt legranda).

TMK

napisz ile Cię to kosztowało, właśnie będę się umawiać z elektrykiem, to będę miała jakieś pojęcie o koszcie :) :)

TMK

napisz ile Cię to kosztowało, właśnie będę się umawiać z elektrykiem, to będę miała jakieś pojęcie o koszcie :) :)

Gdybym to pamiętał dokładnie :) Skrzynka wyglądająca jak ze sklepu, z kompletem w środku, o ile pamiętam 350zł i elektryk też gdzieś tyle (może 400zł). W tym było zainstalowanie szafki pomiarowej, doprowadzenie ziemią kabla do domu, montaż rozdzielni w domu (3 fazy + dwa gniazdka + 3 zabezpieczenia) oraz załatwienie kompletu papierów do przyłącza.

TMK

Gdybym to pamiętał dokładnie :) Skrzynka wyglądająca jak ze sklepu, z kompletem w środku, o ile pamiętam 350zł i elektryk też gdzieś tyle (może 400zł). W tym było zainstalowanie szafki pomiarowej, doprowadzenie ziemią kabla do domu, montaż rozdzielni w domu (3 fazy + dwa gniazdka + 3 zabezpieczenia) oraz załatwienie kompletu papierów do przyłącza.

Jutro spotkanie z elektrykiem, więc zobaczymy co wymyśli :)

Dzięki :) :)