waldek72 26.03.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ja miałem specjalnie wylewane nadporoża z wcięciem 5 cm.... jeżeli tego nie masz to tyle będzie ci wystawało ..przyjmując ocieplenie styropianem 15 cm...Pogadaj z budowlańcami czy można jeszcze poryc trochę w nadporożach i zaciągnij języka u gości którzy się zajmuja roletami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 27.03.2009 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 PS. No to mi zagwozdkę z tymi roletami zrobiłeś! Ile ma grubości ta skrzynka? Wlezie pod styropian, czy niechętnie? wejdzie bez problemu ja będę miał 10 cm styropiany. Podobnie jak wladek zrobiłem wcięcie w nadprożach http://img356.imageshack.us/img356/9495/dscn6132so2.jpg Ale jeszcze podstawowe pytanie jakie chcesz mieć rolety intermo czy RKS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.03.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Zdaje się, że chcę te intermo czy jak im tam... Te od zewnątrz, co nie robią mostka termicznego, a nie te które się daje nad ramę okna. Tyle, że ja mam już nadproża normalne ( ściana 25 cm i nadproże 25 cm ) więc jak przyłożę kasetę do nadproża ( 16 - 20 cm ) to chyba mi się w 15 cm styropianu nie zmieszczą? No chyba. że jakieś "bonie" wokół okien sobie wymyślę, to coś z tego wyjdzie, nie? pozdrówki M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 30.03.2009 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jeśli intermo to faktycznie nie zmieścisz ich w styropianie, ciut będą wystawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 31.03.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 madmegs, możesz zrobić bonie, to ci się schowa skrzynka. U nas tak robimy, bo pod skrzynkę rolety włożyliśmy jeszcze 3 albo 4 cm styropianu. Ocieplamy 15-tką (+klej, siatka, tynk - dodatkowe centymetry ), ale bonie też trzeba będzie zrobić. naLeśnik, co się tak spieszysz z parapetami? Chcesz je montować razem z tynkami? U mnie na razie tylko wybrane, montaż - jak ekipa od kartongipsów będzie kończyła robotę. A przy okazji, orientuje się ktoś ile kosztuje robocizna za: ocieplenie, ułożenie kostki betonowej, murowanie ściany z klinkieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 31.03.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 ....naLeśnik, co się tak spieszysz z parapetami? Chcesz je montować razem z tynkami? U mnie na razie tylko wybrane, montaż - jak ekipa od kartongipsów będzie kończyła robotę. hmmm...spieszę się? no nie wiem ale rozważam zamontowanie ich jeszcze przed tynkami. W sumie i tak tynkowanie odwleka mi się o kolejny tydzień, dobrze będzie jak przed długim weekendem majowym rozpoczną, więc szkoda marnować czasu. Biorę pod uwagę z marmuru i właśnie z konglomeratu. A przy okazji, orientuje się ktoś ile kosztuje robocizna za: ocieplenie, ułożenie kostki betonowej, murowanie ściany z klinkieru? niestety nie orientuje się ale zapytam sąsiada bo robi ocieplenie ile za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 02.04.2009 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Wczoraj dostałem wycenę od kominkarza. 1 - 12.8 tys złhttp://img6.imageshack.us/img6/944/w491v3.jpg 2 - 12,0 tys złhttp://img19.imageshack.us/img19/5743/w753v2.jpg wkład to Tarnava 16kW plus do tej ceny jeszcze 2 tys za rozprowadzenie grawitacyjne powietrza do 4 pkt. średnio na odległość 2m. prawie 15 tys za kominek......hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.04.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Wczoraj dostałem wycenę od kominkarza. prawie 15 tys za kominek......hmm i m.in. dlatego nie mam tego kurzołapa ps. parapety montuj po tynkach, dobrze Ci radzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.04.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 http://www.otofotki.pl/img7/obrazki/mi41_Lato_-_zdjecia_kalendarzowe_4959.jpg http://www.otofotki.pl/img7/obrazki/zk5055_Laka_kwiatow_4957.jpg http://www.otofotki.pl/img7/obrazki/bw5777_Fotografie_bialych_kwiatkow_1888.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.04.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 i m.in. dlatego nie mam tego kurzołapa ja z piątku na sobotę źle spałem przez tę wycenę Nelli Sza ale wiosenny nastrój wprowadziłaś, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ja w pewnej sprawie ,niecierpiącej zwłoki Otóż nie wiem czy dobrze kumam,ale obiło mi się o uszy,że Ty leśnikiem jesteś? W związku z tym moje pytanie: Słuchajcie, spotkaliście się z taką opinią, że krokwi i kontrłat nie można impregnować roztworem na bazie soli, jeśli się daje membranę? Ja tak na ulotce producenta wyczytałam A z tego co widzę, to prawie wszyscy mają "zieloną" więźbę Pytałam w tartaku - to jest produkt solny Nasza wspólna znajoma, wynalazła takie coś i to coś mnie także zaniepokoiło Proszę o odpowiedz. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ta wspólna znajoma to ja ta co się za bardzo interesuje i ma z tego same dylematy Jak powiedziałam o tym wykonawcy to chyba się lekko zdziwił ( aczkolwiek usiłował po sobie nie dać poznać ) i odparł, że skoro producent tak pisze, to on mi te krokwie potraktuje jakim drewnochronem lub innym podobnym preparatem Na robale chyba dobry, nie? Znaczy przeciwko robalom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ale czy wszystkim ? Nasz wykonawca wcześnie wspomniał,to chyba było z rok temu,żebyśmy nie impregnowali w tartaku,bo to tylko impregnacja z nazwy. On to na budowie specjalnym roztworem solnym zaimpregnuje,tak jak kiedyś to robiono. I podobno żaden robal w to nie wejdzie Ale ciekawe co zastałoby z tej membrany za kilka lat? W wyniku reakcji z solą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.04.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 nie przesadzacie trochę? Zakładając że wszelkie impregnaty są na bazie soli, to jaki producent folii robiłby ją ze świadomością że na większości dachów sparcieje i będzie miał reklamacje? Moim zdaniem czarny marketing jakiegoś producenta... acha - więźbę mam impregnowaną ciśnieniowo, czymś zielonym (ściągana z Niemiec) do tego wysokoparoprzepuszczalna membrana strotexa - jak zgnije, to stawiam Wam czteropaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Jezu, Tomek, znaczy się , ja Ci z całego serca życzę, żebyś nie musiał nam tego czteropaka stawiać. Z powodu gnicia folii oczywiście Pewnie przesadzamy, ale co nam szkodzi zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Też tak mówię, ale Tomek jeśli masz ochotę postawić nam czteropak, to czemu nie,miło będzie posiedzieć i podyskutować. Śliczny masz domekPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 No ja się przyłączam do kamlotka Możemy sie razem napić, czemu nie? W końcu mamy blisko. Wszyscy jesteśmy "z budowy" heheh pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.04.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 to mamy ustalony 4-pak! w razie jakiejkolwiek wizyty w okolicach Wrocławia zapraszam do siebie - mówię poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.04.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 OK trzymam za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 To ja też trzymam PS pozdrówki dla gospodarza wątku, któremu tak wdzięcznie się wpiep...liśmy w gościnę Może też dołączy do nas? Po drodze go mamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts