aniahubi 20.04.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Pięknie masz na działce, ale zazdroszczę Podobno lepiej nie zostawiać czarnej ziemii nie uprawianej. Jak w tym roku nie robisz warzywnika to możesz posiać tzw. zielony nawóz - łubin, grykę coś takiego - polepszy ci ziemie na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.04.2009 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Aniu ja sam zazdroszczę tego ogródka bo to niestety służbowy. W przyszłym roku już pewnie ktoś inny będzie tam działał. ps. dziś na terenie mojego nadleśnictwa jest akcja Policji 'łap pumę" ....pewnie i tak wyjdzie z tego wielkie G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 21.04.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ps. dziś na terenie mojego nadleśnictwa jest akcja Policji 'łap pumę" ....pewnie i tak wyjdzie z tego wielkie G Gepard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.04.2009 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Gepard? ............. akcja trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 23.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 NaLeśnik..a jakie jest Twoje zdanie, co może teraz robić taki gepart..? bo ja mam wyobraźnię stąd ..tam pozdrawiam serdecznie i pytam co słychać w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 "gepard" heheh Geparda można się łatwo pozbyć. Ustrzelić na przykład... Jak ktoś wrażliwy i futer nie lubi to można użyć nabojów usypiających. Nadal twierdzę, że największym zagrożeniem w naszych lasach są ... ludzie, zwłaszcza na motorach i z niekontrolowanym ogniem lub pędem do śmiecenia i kleszcze W ciągu trzech godzin w niedzielę na działce upolowałam w zakamarkach siebie trzy sztuki . (kleszczy, nie ludzi oczywiście ) Na szczęście byłam szybsza niż one. Grono moich znajomych leczących się antybiotykami na boreliozę rośnie w zastraszającym tempie. To dopiero jest epidemia. NaLeśnik co słychać? Jak nastroje wiosenno- budowlane? pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.04.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 NaLeśnik..a jakie jest Twoje zdanie, co może teraz robić taki gepart..? bo ja mam wyobraźnię stąd ..tam teraz??....poluje .......jest aktywny nocą puma, gepard, zwał jak zwał robi się wokół tego zwierzaka sporo mitów... dochodzi nawet do takiego kuriozum, że z pobliskich miejscowości rodzice nie chcieli puszczać dzieci do szkoły!! Ten zwierzak unika jak ognia ludzi a że sobie zapoluje na sarenkę lub coś wykradnie z domowego inwentarza no cóż jeść coś musi. Przystosował się do warunków. pozdrawiam serdecznie i pytam co słychać w ogóle? dzięki za pozdrowienia u mnie OK, na budowie prace powoli do przodu, tylko zmęczony jakoś jestem swoją pracą zawodową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 23.04.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 też byś chciał zwolnienie..jak dzieci? moje by sie ucieszyły ..nie iść do szkoły z powodu geparta..rety, to frajda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.04.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 madmegs no moja droga zapolować na tego zwierzaka to nie takie proste absolutnie masz racje w sprawie ludzi-śmieciarzy .....ręce nieraz opadają. Co do boleriozy no cóż nie ma szczepionki ale warto natomiast zaszczepić się przeciw KZM Ja mam wyniki dodatnie na boleriozę ale póki co nie odczuwam tego.....zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Wiesz, moi rodzice mieszkają w lesie , w domu znaczy się, na wysokości około 950 n.p.m. i kleszcze i żmije zygazkowate w ogrodzie mają na codzień Brrr... Chorują kilka razy do roku, odkleszczowe zapalenie stawów na przykład to gehenna. Ale mają też piękne salamandry wygrzewające się na wycieraczce przed domem, słowiki, prawdziwe grzyby, leśne borówki i jeżyny w ogródku. same z siebie tam są I świeże powietrze i piękne widoki Wiesz, takie jest życie. Coś za coś. A moje stresy? Wiesz, ja tak nie lubię kompromisów... A propos boreliozy życzę Ci zatem dożywotniego zdrowia a żywota długiego :lol:pozdróweczki M. PS A są już jakieś spekulacje skąd ta puma się wzięła? Przecież nie uciekła z zoo Gdyby im odpadło rzucanie codzień kilkanaście kilogramów świeżego mięcha, pewnie by zauważyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.04.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ....PS A są już jakieś spekulacje skąd ta puma się wzięła? Przecież nie uciekła z zoo ..... hmmmm....sam bym chciał wiedzieć. Jedna wersja to, że zwiała z jakiejś hodowli w Czechach. Sporo osób rzekomo widziało tego zwierzaka, są zdjęcia lub video ale jakości powiedzmy marnej. Tropy znalezione gdzieś na grząskim terenie (łapa o średnicy ok 12cm) wykluczają rodzime drapieżniki (ryś ma mniejsze łapy) ciekawa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.04.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 no nie? niedługo w celu odwrócenia społecznej uwagi od problemów gospodarczych i politycznych, gazety zaczną pisać o znalezionych tropach Yeti Pewnie zakosił jakąś cesnę na Alasce i przyleciał na gościnne występy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.04.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 http://img9.imageshack.us/img9/9854/dsc0570.jpg To u Ciebie już taka wiosna Coś pięknego!!!!! P.S. Oby z tą pumą nie skończyło się tak, jak jakiś czas temu z lwem w Wawie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 24.04.2009 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 P.S. Oby z tą pumą nie skończyło się tak, jak jakiś czas temu z lwem w Wawie .... aaa napisze coś ciekawego Wg decyzji Ministra pumę można tylko odłowić a nie zastrzelić. No i nie ma w tym nic dziwnego.....ale W naszym kochanym kraju jest takie prawo które uniemożliwia stosowanie środków usypiających o gwałtownym (nagłym) działaniu. No i wyobraźmy sobie takiego pana z bronią ze środkiem usypiającym któremu udało się podejść na bliską (max 80m) odległość do pumy, strzela ...... Nie wiem jak Wy ale ja jakbym dostał coś w pupę to nie zwiewałbym gdzie pieprz rośnie tylko starałbym się "oddać" temu komuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.04.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Nasz kochany kraj cierpi na brak drapieżników, więc skąd urzędasy mają wiedzieć o czymkolwiek??? Sami tłuszczem obrastają za biurkami, za pumą każąc ganiać zwykłym szarakom No ja bym też dokopała!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.04.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Nie wiem jak Wy ale ja jakbym dostał coś w pupę to nie zwiewałbym gdzie pieprz rośnie tylko starałbym się "oddać" temu komuś I dlatego puma ma się świetnie na wolności No, chyba że znajdzie się ktoś, kto potrzebuje adrenaliny i chciałby się ze zwierzem pobawić w berka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 27.04.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 taak..i to jest juz niekontrolowany zywioł, nie to co skok na bungee NaLeśnik,uważaj na siebie.. dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 28.04.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 zadam zagadkę? leży sobie facet na łące z plecakiem na plecach a wokoło niego latają muchy.... co facet ma w plecaku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.04.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Hmmm. Gów..no ma... Piwo wychlał, zostały same butelki Pewnie leżą obok, skoro leży na plecach Zgadłam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 28.04.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 nie ....jeszcze jakieś propozycje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts