Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"gepard" heheh :wink: :lol:

Geparda można się łatwo pozbyć. 8) Ustrzelić na przykład... Jak ktoś wrażliwy i futer nie lubi :wink: to można użyć nabojów usypiających.

Nadal twierdzę, że największym zagrożeniem w naszych lasach są ... ludzie, zwłaszcza na motorach i z niekontrolowanym ogniem lub pędem do śmiecenia :-? i kleszcze :cry: W ciągu trzech godzin w niedzielę na działce upolowałam w zakamarkach siebie 8) trzy sztuki :o. (kleszczy, nie ludzi oczywiście :wink: ) Na szczęście byłam szybsza niż one. Grono moich znajomych leczących się antybiotykami na boreliozę rośnie w zastraszającym tempie. To dopiero jest epidemia. :o :roll:

NaLeśnik co słychać? :) Jak nastroje wiosenno- budowlane? :lol: :lol: :lol:

pozdrówki M.

NaLeśnik..a jakie jest Twoje zdanie, co może teraz robić taki gepart..?

bo ja mam wyobraźnię stąd ..tam :wink:

teraz??....poluje :) .......jest aktywny nocą

puma, gepard, zwał jak zwał robi się wokół tego zwierzaka sporo mitów...

dochodzi nawet do takiego kuriozum, że z pobliskich miejscowości rodzice nie chcieli puszczać dzieci do szkoły!!

Ten zwierzak unika jak ognia ludzi a że sobie zapoluje na sarenkę lub coś wykradnie z domowego inwentarza no cóż jeść coś musi. Przystosował się do warunków.

pozdrawiam serdecznie i pytam co słychać w ogóle?

dzięki za pozdrowienia :)

u mnie OK, na budowie prace powoli do przodu, tylko zmęczony jakoś jestem swoją pracą zawodową :-?

madmegs

no moja droga zapolować na tego zwierzaka to nie takie proste ;)

absolutnie masz racje w sprawie ludzi-śmieciarzy .....ręce nieraz opadają.

Co do boleriozy no cóż nie ma szczepionki ale warto natomiast zaszczepić się przeciw KZM

Ja mam wyniki dodatnie na boleriozę ale póki co nie odczuwam tego.....zobaczymy co dalej.

Wiesz, moi rodzice mieszkają w lesie :wink: , w domu znaczy się, na wysokości około 950 n.p.m. i kleszcze i żmije zygazkowate w ogrodzie mają na codzień :cry: Brrr... Chorują kilka razy do roku, odkleszczowe zapalenie stawów na przykład to gehenna. :cry: Ale mają też piękne salamandry wygrzewające się na wycieraczce przed domem, słowiki, prawdziwe grzyby, leśne borówki i jeżyny w ogródku. same z siebie tam są :) I świeże powietrze i piękne widoki :) Wiesz, takie jest życie. Coś za coś.

A moje stresy? Wiesz, ja tak nie lubię kompromisów... :wink: :wink: :wink:

A propos boreliozy życzę Ci zatem dożywotniego zdrowia a żywota długiego :lol:pozdróweczki

M.

PS A są już jakieś spekulacje skąd ta puma się wzięła? Przecież nie uciekła z zoo :roll: :o Gdyby im odpadło rzucanie codzień kilkanaście kilogramów świeżego mięcha, pewnie by zauważyli... :roll: :wink: :wink: :wink:

....PS A są już jakieś spekulacje skąd ta puma się wzięła? Przecież nie uciekła z zoo :roll: .....

hmmmm....sam bym chciał wiedzieć.

Jedna wersja to, że zwiała z jakiejś hodowli w Czechach.

Sporo osób rzekomo widziało tego zwierzaka, są zdjęcia lub video ale jakości powiedzmy marnej.

Tropy znalezione gdzieś na grząskim terenie (łapa o średnicy ok 12cm) wykluczają rodzime drapieżniki (ryś ma mniejsze łapy)

ciekawa sprawa.

P.S. Oby z tą pumą nie skończyło się tak, jak jakiś czas temu z lwem w Wawie .... :-?

aaa napisze coś ciekawego ;)

Wg decyzji Ministra pumę można tylko odłowić a nie zastrzelić. No i nie ma w tym nic dziwnego.....ale

W naszym kochanym kraju jest takie prawo które uniemożliwia stosowanie środków usypiających o gwałtownym (nagłym) działaniu.

No i wyobraźmy sobie takiego pana z bronią ze środkiem usypiającym któremu udało się podejść na bliską (max 80m) odległość do pumy, strzela ......

Nie wiem jak Wy ale ja jakbym dostał coś w pupę to nie zwiewałbym gdzie pieprz rośnie tylko starałbym się "oddać" temu komuś ;)