naLeśnik 04.05.2009 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 NaLeśnik, ale masz ładny ogród, super, tyle zieleni i drzewa takie duże już śliczny ogród śliczny, ale nie mój to służbowy....... żal będzie się z nim rozstać Bramę udało Ci się dopasować kolorem do okien na chybił trafił, czy miałeś jakąś próbkę? widziałem wcześniej u kolegi bramę o takim samym kolorze A pod folią kubełkową zatarte, tak? pod styropianem tak tylko z grubsza zatarte przed malowaniem dysperbitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 04.05.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 NO ,no brama sliczna, a u mnie nadal tymczasowa. Załozymy dopiero jak wykoncze w wenatrz domu podłogi ,ściany pomalowac itd. To na dzien dzisijeszy najwazniejsze wydatki. Z brama poczekam do czerwca , brak kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.05.2009 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Pokój z aneksem! Sprawa dotyczy otworu miedzy tymi pomieszczeniami. A więc zrobiliśmy dokładnie wg. projektu tu rzut poddasza http://img261.imageshack.us/img261/9205/poa.png a wygląda to tak, widok na sypialnie http://img261.imageshack.us/img261/3555/dscn6844.jpg a tu z sypialni http://img156.imageshack.us/img156/3443/dscn6846.jpg otwór miedzy pokojami ma szer. 120cm i miał być bez drzwi. Ale teraz mamy wątpliwości czy to słuszne rozwiązanie? a może wstawić jakieś przesuwane? ...lub też zwykłe drzwi ale wtedy trzeba zmniejszyć szer. otworu do 90cm Uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.05.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Drzwi masz między pomieszczeniem 1 a 2, do samej sypialni nie są konieczne. Nie wiem w jaki sposób chcesz użytkować ten pokój, osobiście wstawiłbym przesuwne. U siebie do garderoby mam takie (dziura na 102cm), większe pewnie też można zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.05.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Odnośnie podziału sypialni - oto moja propozycja: Rozumiem, że w garderobie masz zgodnie z projektem okna dachowe, więc problemu z wentylacją tego pomieszczenia nie ma? Jeśli tak, to spokojnie można wstawiać drzwi, przyjemniej się chyba śpi w zacisznym pomieszczeniu Poza tym, wg mnie, nie każdy musi myśleć tak samo , drzwi są wskazane. Kiedy jedno z małżonków jeszcze śpi, drugi, nie przeszkadzając śpiącemu, może wyjść do garderoby, świecić światło ( u nas pół roku rano jest ciemno ) i grzebać w szafach w poszukiwaniu odpowiedniego ubioru. Ewentualnie na szybko prasować koszulę, bo się okazało, że się wzięła i pomięła w szafie... No.... chyba, że wstajecie jednocześnie, to drzwi niepotrzebne... Pomysł na drzwi? Jeśli będziesz zrobił zabudowę garderoby, obojętnie czy przesuwną czy otwieraną na zawiasy, możesz zamówić sobie takie same "drzwi do szafy" dwie sztuki po 60 cm, a wys. odpowiednia do nadproża i zrób je tak samo na zawiasach lub przesuwne. Jeśli łóżko i nachtkastliki będziesz miał z tej samej "serii" to może to wyglądać zajebiście. Moim skromnym zdaniem Otwarte drzwi - jedna spójna przestrzeń. Zamknięte - pasują do jednego i do drugiego pomieszczenia. Tak czy siak, na pewno coś wymyślisz. pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 05.05.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zgadzam się z poprzednikami, jakieś drzwi by się przydaly. Chyba najlepszym pomysłem są przesuwane, albo tak jak proponuje madmegs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.05.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Hejka dzięki za podpowiedzi "na dziś" jest opcja drzwi przesuwnych, ale bezpieczniej będzie jednak podmurować aby otwór zmniejszyć do szer. właśnie ok 100cm. kurcze coraz więcej tych dylematów, już mam kolejne......więc niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.05.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 heheh teraz dopiero, przy wykończeniówce zaczyna się jazda bez trzymanki, nie? pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A po co podmurowywać ? Duże jest piękne - szczególnie przesuwne. Chociaż ja bym pewnie je pierdyknęła przy samych schodach (za fotelem) - bo ja luuuubię przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.05.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A po co podmurowywać ? Duże jest piękne - szczególnie przesuwne....... mi też podoba się przestrzeń, ale akurat w tym przypadku albo zostaje taki otwór bez drzwi albo zmniejszam do 100 aby drzwi przesuwne mogły się......całe otworzyć ....niestety tam jest komin i brak miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A po co podmurowywać ? Duże jest piękne - szczególnie przesuwne....... mi też podoba się przestrzeń, ale akurat w tym przypadku albo zostaje taki otwór bez drzwi albo zmniejszam do 100 aby drzwi przesuwne mogły się......całe otworzyć ....niestety tam jest komin i brak miejsca łeeeee ... Ale po stronie sypialni komina nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zarąbałam od Irmy : drzwi do łazienki w sypialni. Dla mnie to one mogły by być takie jak sa + to co się w lustrze odbija http://i683.photobucket.com/albums/vv195/Irma_murator/drzwi023.jpg Irma się mam nadzieję nie pogniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.05.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 łeeeee ... Ale po stronie sypialni komina nie ma... no nie ma...ale jest skos widać to na fotce "z sypialni" Irma się mam nadzieję nie pogniewa bardzo ładne..... nie pogniewa się a co (kto) odbija się w lustrze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 odbijają się "drugie drzwi". Bo oryginalnie to one zdaje się są pojedyncze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.05.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Drzwi są super, ciekawe czy drogie? Też by mi się przydały później takie do garderoby, może w innym kolorze, ale bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.05.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 odbijają się "drugie drzwi". Bo oryginalnie to one zdaje się są pojedyncze oż kurna chata ale ze mnie gamoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.05.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Eeee, my kobiety, po prostu mamy większą wprawę w spoglądaniu w lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pliszka 12.05.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Prześledziłam "Twoje" postępy. Imponujące. Bardzo podoba mi się projekt kominka. Może będę miała podobny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 12.05.2009 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Dzięki pliszka za dobre słowo z imponującymi postępami bym polemizował, ale nich będzie a co do kominka mamy innego fachowca niż pierwotnie zakładaliśmy, jest tańszy i mam nadzieje dobry, znajomi chwalili sobie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 12.05.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Hello, co słychać? Wszystkich zdaje się znowu wcięło Śpią czy co? Gdzie taką fajną lampę wyhaczyłeś? I jak to się stało, że styropian "sam się zrobił" Też tak chcę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts